EĞİTİM - 13 Ekim 2017 Cuma 10:36

Kınalı eller, bakır mesleğinin inceliklerini öğreniyor.

A
A
A
Kınalı eller, bakır mesleğinin inceliklerini öğreniyor.

Gaziantep’te İpekyolu Kalkınma Ajansı tarafından yürütülen proje kapsamında kadınlar bakır mesleğinin inceliklerini öğreniyor.

Gaziantep’te İpekyolu Kalkınma Ajansı tarafından yürütülen proje kapsamında kadınlar bakır mesleğinin inceliklerini öğreniyor.


Genel Sekreter Akyılmaz, Kınalı Eller Bakıra Can Verdi Projesi’ni Ziyaret Etti.


Türkiye ile Avrupa Birliği arasındaki mali işbirliği kapsamında Katılım Öncesi Mali Yardım Aracının İnsan Kaynaklarını Geliştirme Bileşeni Altında Dezavantajlı Kişilerin Sosyal Entegrasyonu ile İstihdam Edilebilirliklerinin Geliştirilmesi Hibe Programı çerçevesinde geliştirilen ve İpekyolu Kalkınma Ajansı tarafından yürütülen "Kınalı Eller Bakır Can Verdi" isimli proje çalışmaları sürüyor. Proje kapsamında kadınlara bakırcılık mesleği öğretilirken incelikleri anlatılıyor. İpekyolu Kalkınma Ajansı (İKA) Genel Sekreteri Burhan Akyılmaz, qrojenin uygulandığı eğitim alanını ziyaret etti. İncelemelerde bulunan Akyılmaz, ‘‘Proje ile kadınlara teknik beceri kazandırarak kadınların işgücüne katılımlarının artırılmasını hedefledik. Yaklaşık bir yıl süren proje sonunda başarılı da olduk. Şimdi de projeden yararlanan kadınların kooperatifleşme ile ilgili çalışmaları var. Bu yolla da ürettikleri ürünleri hem tanıtacak hem de girişimcilik yolunda önemli adım atacaklar"’ şeklinde konuştu.


Akyılmaz, kadınlarla kısa bir sohbet gerçekleştirip başarı dileklerini iletti.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Konya Piyasa değeri 1 milyon 850 lira gümrük kaçacağı ürün ele geçirildi: 8 gözaltı Konya’da polis ekiplerinin düzenlediği operasyonlar çerçevesinde piyasa değeri 1 milyon 850 lira olduğu belirlenen gümrük kaçağı ürün ve haksız kazanç ile elde edilen 176 bin 245 lira paraya el konuldu. Kaçakçılık olayı ile ilgili 8 şüpheli, tefecilik olayı ile ilgili 2 şüpheli ve aranması bulunan 3 şüpheli ile birlikte 13 şüpheli gözaltına alındı. Edinilen bilgiye göre, Konya Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri, Konya merkezde bulunan bazı iş yeri, ikamet ve araçlara operasyon düzenledi. Gerçekleştirilen operasyonlarda 7 bin 360 paket gümrük kaçağı sigara, 233 bin adet boş makaron, 481 adet elektronik sigara likiti, 31 adet cep telefonu, 242 adet elektronik sigara, 521 adet elektronik sigara yedek parçası, 130 adet TAPDK bandrolü, 100 kilogram tütün, 1 adet sigara dolum makinesi ele geçirildi. 8 şüpheli hakkında adli işlem başlatılırken ele geçirilen ürünlerin piyasa değerinin 1 milyon 850 bin lira olduğu belirlendi. Tefecilik yaptığı belirlenen 2 şüpheli gözaltına alındı KOM ekipleri tefecilik yaparak haksız kazanç elde ettiği belirlenen 2 şüphelinin iş yerlerine operasyon düzenledi. İş yerlerinde tefecilikten elde edildiği değerlendirilen 176 bin 245 TL nakit, tefecilik suçunda kullanıldığı belirlenen 1 adet pos cihazı ve 30 adet kredi kartı ele geçirildi. 2 şüpheli gözaltına alınarak haklarında adli işlem başlatıldı. Aranan 3 şahıs yakalandı KOM Şube Müdürlüğü ekiplerinin hakkında yakalama kararı olan şahıslara yönelik yürüttüğü çalışmalarda "Vergi Usul Kanunu’na muhalefet" suçundan 3 yıl 4 ay kesinleşmiş hapis cezası olan Ü.Ş. ve aynı suçtan 4 yıl 2 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan H.S. ile "tehlikeli maddeleri izinsiz bulundurmak" suçundan 3 yıl 4 ay hapis cezası olan A.B. yakalanarak cezaevine teslim edildi.