EĞİTİM - 21 Eylül 2017 Perşembe 12:39

Küçük öğrenciler beyaz güvercin uçurdu

A
A
A
Küçük öğrenciler beyaz güvercin uçurdu

Gaziantep Kolej Vakfı İlkokulu öğrencileri beyaz güvercin uçurarak Dünya Barış Gününü kutladı.

Gaziantep Kolej Vakfı İlkokulu öğrencileri beyaz güvercin uçurarak Dünya Barış Gününü kutladı. Okulun her sınıftan bir öğrenci barış elçisi olarak seçilerek dünya barışına katkı sağlamak için proje geliştirme çalışmalarına başladı.


21 Eylül tarihinde kutlanan Dünya Barış Günü etkinlikleri kapsamında Özel Gaziantep Kolej Vakfı İlkokulu öğrencileri bir tören düzenledi. Dünya barış günü kapsamında düzenlenen törende Özel Gaziantep Kolej Vakfı İlkokulu öğrencileri “Peace One Day” sloganı ile bu özel günü beyaz güvercinler uçurarak kutladı. Her sınıftan seçilen barış elçilerine ise elçilik beratları GKV Özel Okulları Genel Müdür Yardımcısı Can Hoşcan ve İlkokul Müdürü Mustafa Şenel tarafından verildi. Dünya barışı için çalışmalar yürütecek olan minik barış elçileri, bu kapsamda çeşitli sosyal sorumluluk projeleri geliştirerek, dünya barışına katkı sunmaya çalışacak. Konu ile ilgili açıklama yapan Özel Gaziantep Kolej Vakfı İlkokul Müdürü Mustafa Şenel, “Okulumuz Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik öğretmenleri Fatma Okuyucu, Gökçen Bindal ve Gökçe Uslu Montessori eğitiminin bir parçası olan Barış Köşesi programını okulumuza uyarladılar ve özgün bir çalışma olarak her sınıftan bir Barış Elçisi seçimleri yaparak öğrencilerin bu sürece aktif katılımlarını sağladılar. Okullarda barış eğitimi uygulamalarının yaygınlaştırılması, hepimizin arzu ettiği barış dolu bir yaşam için büyük bir adım olacaktır. Öğrencilerimiz daha ilkokul çağında Barış Elçisi olmak gibi bir misyon edinmişlerdir. Geleceğe güvenle bakabilmemiz için bu programın tüm dünyada yayılmasını ümit ediyorum" dedi. GKV Özel İlkokulu Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik öğretmenleri Fatma Okuyucu, Gökçen Bindal, Gökçe Uslu ve Fatma Okuyucu Hekim, seçilen barış elçilerinin önümüzdeki süreç içerisinde bir birinden farklı projelerle dünya barışına katkı sağlamak için çalışacakları, okul bünyesinde değişik kademelerde faaliyet gösteren diğer eğitim kurumlarının da etkinliklerde görev alacağını ifade etti.


Düzenlenen törende yapılan konuşmaların ardından barış elçisi seçilen öğrenciler, dünya barışına ilk katkıyı sunmak için sembolik olarak seçilen üç beyaz güvercini gökyüzüne bırakarak ilk mesajlarını verdi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir