YEREL HABERLER - 23 Mart 2017 Perşembe 10:19

Oba Makarna üretim tesisleri, diyetisyen adaylarını ağırladı

A
A
A
Oba Makarna üretim tesisleri, diyetisyen adaylarını ağırladı

Türkiye’nin dört bir yanından gıda sektörüyle ilgili eğitim alan öğrenciler ve akademisyenler Oba Makarna üretim tesislerini ziyaret ediyor.

Türkiye’nin dört bir yanından gıda sektörüyle ilgili eğitim alan öğrenciler ve akademisyenler Oba Makarna üretim tesislerini ziyaret ediyor. Son olarak Sanko Üniversitesi Beslenme ve Diyetik Bölümü öğrencileri, tesisleri gezdi.


SANKO Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü öğrencileri Oba Makarnada incelemeler yaparak üretimin bütün safhaları hakkında uzmanlardan bilgi aldı. Dünyanın ikinci Türkiye’nin en büyük makarna üretim tesislerine sahip olan Oba Makarnayı gezen öğrenciler, makarna üretimiyle ilgili merak ettikleri konuları bütün ayrıntılarıyla inceleme fırsatı bulurken, Türkiye ve dünyaya makarnayı sevdiren Oba Makarnanın Gaziantep’te bulunmasından dolayı duydukları mutluluğu dile getirdi.


Tahıl ürünleriyle ilgili derslerine konu olan makarna üretimi hakkında bilgi almak için Oba Makarnayı ziyaret ettiklerini ifade eden SANKO Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nurten Budak, “Gıda sanayi Gaziantep’te büyük bir gelişim içerisinde. Bugün dünyanın ikinci Türkiye’nin en büyük makarna üretim tesisi olan Oba Makarnada öğrencilerimiz üretim sürecini izledi. Öncelikle bizi fabrikalarında ağırlayan, kabul eden, makarna üretim sürecini öğrencilerimizin görmesine imkan tanıyan Oba Makarna çalışanlarına çok teşekkür ediyorum. Sanayi kuruşları ve özellikle üretim sektörü mutfağını kolay kolay açmaz. Ama Oba Makarna modern ve hijyenik tesislerini bizlere gururla açtı. Öğrencilerimiz gelecekte insan sağlığıyla ilgili önemli bir meslek sahibi olacaklar. Türkiye’nin makarna üretiminde geldiği noktayı görmeleri, üretimini bütün aşamalarını yakından incelemeleri, makarnanın insan sağlığı üzerindeki olumlu etkilerini bizzat üretimi gerçekleştiren mühendislerden öğrenmeleri elbette bizler ve öğrencilerimiz için önemli kazanımlardır” dedi.


Diyetisyen adayı öğrenciler de tesislerden çok etkilendiklerini belirterek, kendilerine sağlanan bu imkandan dolayı Oba Makarna yetkililerine teşekkür etti.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir