GENEL - 18 Haziran 2018 Pazartesi 13:18

Oğuzeli Belediyesi’nden “Hilal Kart” projesi

A
A
A
Oğuzeli Belediyesi’nden “Hilal Kart” projesi

Gaziantep’in Oğuzeli ilçesinde belediye tarafından Hilal Kart projesi hayata geçirildi.

Gaziantep’in Oğuzeli ilçesinde belediye tarafından Hilal Kart projesi hayata geçirildi.


Oğuzeli Belediyesi sosyal belediyecilik çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Oğuzeli’nde yaşayan ihtiyaç sahibi vatandaşlar için ‘Hilal Kart’ projesine start veren Oğuzeli Belediyesi vatandaşlara yardımcı olmaya devam ediyor. Seçim öncesinde vermiş olduğu sözlerden bir tanesini daha yerine getirmenin mutluluğunu yaşadığının altını çizen Oğuzeli Belediye Başkanı Mehmet Sait Kılıç, ‘Hilal Kart’ projesi ile Oğuzeli’nde sosyal yardım konusunda yeni bir döneme geçildiğini söyledi.


İşini kaybedene, dara düşene Hilal Kart


Hilal Kart projesi hakkında bilgi veren Başkan Kılıç, sosyal belediyecilikte örnek bir projeye imza attıklarını belirterek, "Göreve geldiğimiz günden bu yana Oğuzelili hemşerilerimizin sosyal belediyecilik anlayışı ile birçok alanda hizmet etmeye gayret gösterdik. Bunlardan bir tanesi de yardıma muhtaç ailelerimize ihtiyaçları doğrultusunda yardımda bulunmak. Şimdiye kadar bu yardımları yardım paketi halinde yapıyorduk. Dördüncü hizmet yılımızda yaptığımız bu yardımları ihtiyaç sahiplerinin kendi ihtiyaçlarını kendilerinin gidermesi için Hilal Kart projemizi başlatmış bulunmaktayız. Hilal Kart dar gelirli vatandaşa, işini kaybeden, dara düşen sosyal yardıma muhtaç kalan vatandaşlarımıza verilecek bir kart olup her ay hesaba yükleme yapılarak dar gelirli vatandaşlarımıza verilecek bir sosyal hizmettir. Hilal Kart alan vatandaşlarımız bu kart ile istedikleri alışverişi yapabilecekler. Böylelikle de bu ihtiyaçları eskisi gibi bir el tarafından verilmeyerek kendileri alacak ve kimseye mahcup durumuna düşmeyeceklerdir. Seçimden önce vermiş olduğumuz sözlerden birisi olan Hilal Kart uygulamamızın ilçemize hayırlı olmasını diliyorum. Bu gibi sosyal projelerimiz artarak devam edecek. İmkanlarımız doğrultusunda vatandaşımıza hizmetlerimiz devam edecek” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Bakan Yumaklı TZOB’da istişare toplantısına katıldı Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’nın katılımıyla Türkiye Ziraat Odaları Birliği’nde (TZOB) istişare toplantısı gerçekleştirildi. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, TZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktar ve Yönetim Kurulu üyeleri ile istişare toplantısına katıldı. Bakan Yumaklı, TZOB heyetiyle istişare toplantısında bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, tarımsal üretimin daha ileriye taşınmasında meslek örgütleriyle iş birliği içinde çalışmalar yürüttüklerini belirtti. Toplantıda TZOB heyetinin görüş ve önerilerini dinleyerek gerekli adımları atacaklarının altını çizen Yumaklı, her türlü öneriye açık olduklarını ifade etti. TZOB Genel Başkanı Bayraktar da verimli bir toplantı gerçekleştireceklerini vurgulayarak, “Bakanımız ve 4 bakan yardımcımızla yaptığımız istişare toplantısı çiftçilerimiz adına umut vericidir. Bakanlığımızla birlikte Birliğimizin görüş alışverişinde bulunması, sorunların masaya yatırılıp çözüm bulunması adına yapılan bu toplantının çiftçilerimiz için bir kazanım olmasını diliyorum” dedi. Gıda sektöründe yaşanan sorunları takip ettiklerini söyleyen Bayraktar, “Gıdanın üretiminden sofraya ulaşmasına dek yaşanan pek çok sorun var. Ama bizler sektör paydaşları olarak bu sorunları en aza indirmek ve çiftçilerimizin hak ettikleri kazancı elde etmelerini sağlamak için çalışıyoruz. Gıda milliyetçiliğinin gündemden düşmediği bugünlerde üreticilerimize sahip çıkmalıyız” ifadelerini kullandı. Toplantıda Türkiye Ziraat Odaları Birliği tarafından gıdada kalıntının önlenmesine ilişkin hazırlanan projenin de sunumu yapıldı. TZOB’daki toplantıda Tarım ve Orman Bakan Yardımcıları Ebubekir Gizligider, Dr. Ahmet Bağcı ve Abdulkadir Polat da hazır bulunurken, Türkiye Ziraat Odaları Birliği’nden ise Başkanvekili Ahmet Bahadır Sezgin, Muhasip Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Kozoğlu, Yönetim Kurulu Üyeleri Mustafa Hepokur, Hüseyin Darcan, Arslan Soydan, Eyyup Elmalı, Yunus Kılınç, Mehmet Baştuğ, Ahmet Eyyüpoğlu ve Genel Sekreter Hasan Hüseyin Coşkun yer aldı.