YEREL HABERLER - 26 Mayıs 2017 Cuma 16:07

Rektör Gür’den öğrencilere çalışma tavsiyesi

A
A
A
Rektör Gür’den öğrencilere çalışma tavsiyesi

Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi öğrencileri, Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof.

Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi öğrencileri, Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Gür’ü ziyaret etti. Ziyarette öğrencilere çeşitli tavsiyelerde bulunan Rektör Gür, "Çalışın, eminim sizler de başarırsınız” şeklinde ifade etti.


Fakülte Dekanı Prof. Dr. M. Aydın Ketani ile birlikte Gaziantep Üniversitesini gezen öğrenciler, daha sonra Senato Salonunda Rektör Prof. Dr. Ali Gür’e konuk oldu. Öğrencilere kendisinin de Diyarbakır Dicle Üniversitesi’nde eğitim alıp, 2009 yılına kadar aynı üniversitede görev yaptığını belirterek, “Diyarbakır kadim bir şehrimiz. Ben bu kadim kentimizin adının terör ile özdeşleştirilmesini de kabul etmiyorum. Dicle Üniversitesi’nde görev yaparken, 2004 yılında kendi alanımla ilgili olarak bir yarışma açılmıştı bu yarışmada birinciliği kazanarak Dünya Bilim Adamı Ödülü’nü aldım. Bir yıl önce ise, İtalya’da en iyi araştırma ödülünü aldım. Bunları şunun için söylüyorum. Eğer siz de çalışırsanız eminim daha büyük başarılara imza atarsınız. Buna inancım da tam” dedi.


Öğrencilerin sorularını da cevaplandıran Rektör Gür, Gaziantep Üniversitesinin dünyanın 107 ülkesinden 3 bin 750 öğrenciye ev sahipliği yapan, Türkiye’nin en fazla yabancı öğrencisine sahip üniversitelerinden birisi olduğunu vurgularken, “Türkiye’nin üç dilde eğitim verilen tek üniversitesi de Gaziantep Üniversitesi” diye konuştu. Gür, bir öğrencinin sorusunu cevaplandırırken, Eczacılık, Veterinerlik, Ziraat Fakültesi açmayı da düşünmediklerini vurguladı.


Dicle Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi Dekanı Prof. M. Aydın Ketani de, GAÜN Kampüsü’nü gezdiklerini ve çok etkilendiklerini belirterek, “Üniversitemizde birçok önemli hizmet vermiş olan Ali Hocamızın böyle güzide, kurumsallaşmış bir üniversitenin Rektör olması bizim için ayrı bir gurur vesilesi” dedi. Rektör Gür, Prof. Dr. Ketani’ye Gaziantep Üniversitesi’nde işlenen sedef sandık hediye etti.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Diyarbakır Diyarbakır’a hafta sonu 1 milyona yakın taraftar gelmesi bekleniyor TFF 2. Lig Kırmızı Grup’ta mücadele eden ve 77 puan ile lider olan Amed Sportif Faaliyetleri Başkanı Aziz Elaldı, “Emniyetin ve belediyenin verdiği bilgilerde hafta sonu Diyarbakır’a 1 milyona yakın kişi gelecek. Emniyetin rakamı 600 bin, belediyenin rakamı da 1 milyon insanın il dışından gelmesi. Bizim sevincimize ortak olmak için, karnavalımıza katılmak için gelecekler” dedi. Basın mensuplarıyla Kayapınar ilçesindeki Amedspor Şeyhmus Özer Tesisleri’nde bir araya gelen Elaldı, Iğdır maçı ile ilgili birçok sıkıntı yaşadıklarını söyledi. Elaldı, stadyumun toplam kapasitesi 33 bin kişilik olduğunu, ama emniyetin ve belediyenin verdiği bilgilerde hafta sonu Diyarbakır’a 1 milyona yakın kişinin geleceği öngörüldüğünü söyledi. Emniyetin rakamı 600 bin, belediyenin rakamına göre ise 1 milyon insan il dışından gelmesi beklendiğini aktaran Elaldı, “Bizim sevincimize ortak olmak için karnavalımıza katılmak için gelecekler. Bu gelen insanların çoğu stadyuma girip o şampiyonluk maçını birebir yaşamak istiyor. Bilet satışlarımız bitti. İki gündür bundan dolayı da bir takım tatsızlıklar oluştu. Böyle büyük organizasyonda eksiklikler olabiliyor. Ama nihayetinde talep çok fazla olduğu için ne kadar özen göstersek de illaki aksaklık oluyor. Taraftarlarımızdan, camiamızdan ve halkımızdan bu konuda anlayış bekliyoruz" dedi. İl Spor Güvenlik Kurulu’nca yapılan toplantıda alınan taraftar yasağına ilişkin de konuşan Elaldı, “Iğdır’dan gelen arkadaşlarımız var. Biz onlarla beraber bu maçı izleyeceğiz. İskenderun’da yaptığımız tribünü burada yapacağız. Iğdır’dan isteyen taraftar gelsin, biz onları misafir edeceğiz” ifadelerinde bulundu.