GENEL - 26 Mayıs 2018 Cumartesi 10:03

Sabah bakırları, akşam iftar sofrasını süslüyorlar

A
A
A
Sabah bakırları, akşam iftar sofrasını süslüyorlar

Gaziantep’te bakırcı kadınlar sabah bakır hediyelik eşyaları süslerken, akşam ise iftar sofralarını süslüyor.

Gaziantep’te bakırcı kadınlar sabah bakır hediyelik eşyaları süslerken, akşam ise iftar sofralarını süslüyor.


Ramazanda da çalışan bakır ustası kadınlar, sabah erkenden bakır hediyelik eşyaları süslüyor. Akşama doğru evlerine giden kadınlar iftar sofrasını hazırlıyor. Kadınlar yorulduklarını ama işlerini sevdiklerini, sabah gelip bakır hediyelik eşyaları yaptıklarını, akşamda eve gidip iftar sofrasını hazırladıklarını sahura da kalkıp sahur sofrasını hazırladıklarını belirtti.


Bakır ustası Nurgül Çetin yorulduklarını ancak işlerini sevdiklerini belirterek, “Ramazanda çalışmak zor oluyor. Sahura kalkıyoruz, sofrayı hazırlıyoruz. Sabah erkenden tekrar kalkıp işimize geliyoruz. Allah sabrını veriyor. Eşim de yardım ediyor. Eve gittiğim zaman yemeği yapıyorum. Ramazanımız güzel geçiyor” dedi.


Emine Sibel bakırcı ise zorlandıklarını ancak işlerini de sevdiklerini belirterek, “Biraz zor oluyor. Buradan çıkınca evde iftar sofrası hazırlıyoruz. Sahura kalkıyoruz uykusuz kalıyoruz, uykusuz kalıyoruz ama ekmeğimiz çekicimizde” diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Muğla Fethiye’de Softbol Türkiye Şampiyonası başladı Muğla’nın Fethiye ilçesinde Küçük Kızlar ve Yıldız Kızlar Okul Sporları Türkiye Softbol Şampiyonası, açılış seremonisi ile başladı. Kız sporcular 5 gün boyunca mücadele edecek. Türkiye Okul Sporları Federasyonu tarafından Fethiye’de ilk defa düzenlenen Küçük Kızlar ve Yıldız Kızlar Okul Sporları Türkiye Softbol Şampiyonası törenle başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından tören geçişiyle başlayan şampiyonada, kız öğrenciler 5 gün boyunca mücadele edecek. 29 Nisan Pazartesi gününe kadar devam edecek karşılaşmaların ardından küçük kızlar ve yıldız kızlar Türkiye şampiyonları belli olacak. 16 ilden 33 takımla 500 sporcunun katıldığını söyleyen Fethiye Gençlik ve Spor Müdürü Harun Reşit Yiğit, “Bu tür organizasyonlar ilçenin tanıtım ve turizmine büyük katkı sağlıyor” dedi. Açılış töreninde sporculara hitap eden Fethiye Gençlik ve Spor Müdürü Harun Reşit Yiğit, “Geçen hafta okul sporları Beyzbol şampiyonasını ilçemizde tamamlamıştık. Farklı spor dallarının müsabakalarında öğrencilerimizi misafir ediyoruz. Bu tür organizasyonlar ilçenin tanıtım ve turizmine büyük katkı sağlıyor. Bu anlamda federasyon başkanımıza da teşekkür ediyoruz. 16 ilden 500 sporcumuz, 33 takımımız var. Pazartesi günü de Türkiye şampiyonlarımız için ödül töreni yapacağız” dedi.