GENEL - 14 Ocak 2018 Pazar 14:58

Şahinbey Belediyesi 147 öğrenciyi daha Umreye götürüyor

A
A
A
Şahinbey Belediyesi 147 öğrenciyi daha Umreye götürüyor

Şahinbey Belediyesi tarafından düzenlenen İslam İlmihali dersinden sınava girerek okullarında 1’nci, 2’nci ve 3’ncü olan 147 öğrenci Umre Ziyareti öncesi Gaziantep İl Müftülüğünde düzenlenen bilgilendirme seminerine katıldı.

Şahinbey Belediyesi tarafından düzenlenen İslam İlmihali dersinden sınava girerek okullarında 1’nci, 2’nci ve 3’ncü olan 147 öğrenci Umre Ziyareti öncesi Gaziantep İl Müftülüğünde düzenlenen bilgilendirme seminerine katıldı.


Gaziantep Valiliği, Şahinbey Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Gaziantep İl Müftülüğü birlikte organize ettiği proje ile İslam İlmihali kitabından sınava giren ve sınavda 1’nci, 2’nci ve 3’ncü olan 147 öğrenci Umreye gidecek olmanın heyecanını yaşadı.


Umreye gitmeye hak kazanan öğrencilere Gaziantep İl Müftülüğü toplantı salonunda düzenlenen seminerde neler yapmaları gerektiği yönünde bilgiler verildi.


Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu genç yaşta Umreye gitmenin çok önemli olduğuna dikkati çekerek “Öncelikle hepinizi tebrik ediyorum Allah Umrenizi şimdiden mübarek eylesin. Çok güzel bir yere gidiyorsunuz. Rabbimizin göz bebeği Kâbe’mize, Peygamber Efendimizin makamına gitmek ve ziyaret etmek hepimizin hayali. Bu projemize geçtiğimiz yıl başladık. Peygamber Efendimiz (S.A.V)’in hayatı kitabıyla sınav yaptığımız öğrencilerimizi geçtiğimiz yıl Umreye gönderdik. Amacımız milli ve manevi değerlerimizle donatılmış bir nesil yetiştirebilmek. Dünya hayatı çok kısa ve fâni. Bu kısa hayatı verimli bir şekilde değerlendirip Allah için, devlet, millet ve ümmet için gayret ederek ve çalışarak geçirmemiz gerekiyor. Geçtiğimiz yıl başlattığımız proje yoğun ilgi görünce Umreye gönderdiğimiz öğrenci sayısını 48’den 147’ye çıkardık. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve İl Müftülüğümüz ile iş birliği içerisinde, Şahinbey İlçesi’nde okuyan 44 bin lise öğrencimize İslam İlmihali kitabını dağıttık ve onlar içerisinde bir yarışma düzenledik. Düzenlenen yarışma sonrasında başarılı olan her okulun 1’nci, 2’nci ve 3’ncüsünü Umreye göndereceğiz. Genç yaşta Umreye gidebilme imkânını yakalamakta onlar için çok güzel bir durum. Oraya gittiğinizde Devletimiz, Milletimiz ve Cumhurbaşkanımız için dua edin” dedi.


Gaziantep İl Müftüsü Ahmet Çelik, Tahmazoğlu’nun şuurlu bir gençlik için önemli çalışmalara imza attığını belirterek, “Kısa ömrümüzü iyi değerlendirmek için bu yolculuğu iyi anlamak gerekiyor. Umreye gittiğiniz de hiç tanımadığınız insanlarla omuz omuza namaz kılacaksınız. Bu sizde ciddi bir İslam kardeşliği şuurunu ve bilincini oluşturmalıdır. Bu yolculuk bize aynı zamanda misafirlik bilincini de aşılıyor. Bu dünyanın fani olduğunu ve gelip geçici olduğunu gösteriyor. Ancak bu dünyamızı da boş vereceğimiz anlamına gelmez çünkü bu dünya da ahiretimizin tarlasıdır. Dünyadaki zamanımızı da ibadet yaparak iyi değerlendirmeliyiz. Şimdiden Hacınız mebrur olsun” şeklinde konuştu


Umreye gidecek olan öğrencilerin velileri Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu sayesinde çocuklarının Umreye gideceğini belirterek, “Başkanımız sayesinde çocuklarımız genç yaşta Umreye gidecekler. Oranın maneviyatını genç yaşta görebilme ve yaşayabilme imkanına sahip olacaklar başkanımızdan Allah razı olsun” ifadelerini kullandılar.


Umreye gidecek öğrenciler ise mutluluk ve heyecanı bir arada yaşadıklarını ifade ederek, “Bizim için inanılması zor bir durum gerçekleşiyor. Genç yaşta Umreye gidiyoruz. Bu konuda Şahinbey Belediye Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu’na bize böyle bir imkan sunduğu için teşekkür ederiz” diye konuştular.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir