- 22 Mart 2018 Perşembe 15:23

Şahinbey Belediyesi teknoloji ile dönüştürüyor

A
A
A
Şahinbey Belediyesi teknoloji ile dönüştürüyor

Şahinbey Belediyesi geri dönüşümlerin toplanması konusunda vatandaşların toplama noktalarına kolay ulaşmaları için geri dönüşüm alanları belirledi.

Şahinbey Belediyesi geri dönüşümlerin toplanması konusunda vatandaşların toplama noktalarına kolay ulaşmaları için geri dönüşüm alanları belirledi. Şahinbey ilçesi’nde oturan vatandaşlar Şahinbey Belediyesi’nin İnternet sitesine girerek atıklarını hangi noktalara götürebileceğini rahatça görebilecek.


Şahinbey Belediyesi Çevre Temizlik Müdürlüğünce başlatılan çalışmalar kapsamında Şahinbey İlçesi genelinde yapılan geri dönüşüm çalışmaları Şahinbey ilçesi’nin geleceği için önemli rol oynuyor.


Kontynerlar navgasyonla takip edilecek


Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu geri dönüşüm bilinciyle önemli ölçüde tasarruf sağlandığını yeni uygulamayla vatandaşların geri dönüşüm noktalarına daha rahat ulaşabileceklerini belirterek, “Geri dönüşüm anlamında çok önemli çalışmalar yaptık. Yeni başlattığımız uygulama ile amaç her bir ekipmanın elektronik ortamda imalat aşamasından sahaya bırakılması ve ömrünü tamamlayana kadar geçen süreçlerin takibinin yapılması ve izlenebilmesinin minimum maliyetle yapılabilmesidir. Konteynerlerin haritada işaretlenmesi ve sürekli takip edilmesi için oluşturulan Elektronik Veri Kayıt Sistemi sayesinde vatandaşlarımız biriktirdiği atıkları bırakmak için bölgemizdeki konteynerlerin yerlerini haritadan görecekler. Haritadaki navigasyon sistemi ile konteynerin olduğu yere güzergah yolu alabilecekler. Bu sistem sayesinde, toplama araçlarımızın hangi konteynere gidip hangisine gitmediğini, hangi bölgelerdeki konteynerlerin daha çabuk dolduğunu, hangi bölgeye daha fazla konteyner ihtiyacı olduğu gibi envanter bilgilerini de takip etmiş olacağız” diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kocaeli Market yangınında bin 350 metrekare kapalı alanın tamamı kül oldu Kocaeli’nin İzmit ilçesinde markette çıkan ve 2 saatte kontrol altına alınan yangında bin 350 metrekare kapalı alanın tamamı yandı. Yangın, saat 14.00 sıralarında Körfez Mahallesi Salim Dervişoğlu Caddesi’nde bulunan bir markette meydana geldi. Market çalışanları can havliyle dışarı kaçarken, ihbar üzerine olay yerine itfaiye, sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Kısa sürede olay yerine gelen ekipler, yangını söndürmek için çalışma başlattı. Markette patlamalar yaşanırken, ekiplerin yoğun çalışmaları neticesinde yangın 2 saatte kontrol altına alındı. Marketin küle döndüğü yangında, İzmit Belediyesi’ne ait 3D yazılım ve basım merkezi de hasar gördü. "Bin 350 metrekare kapalı alanın tamamı yandı" Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanı Ömer İslamoğlu, "Saat 14.07’de gelen ihbarla olay yerine intikal ettik. Geldiğimizde market tamamen yanar vaziyetteydi. Can kaybı ve yaralanan olmadı ancak maddi hasar meydana geldi. Yaklaşık 36 itfaiye aracı, 91 personelimizle yangını kontrol altına aldık. Şu an soğutma çalışmalarımız devam ediyor. İzmit Belediyesi’ne ait binanın çatısına da alev sirayet etti. Yangını söndürdük, sadece çatısı zarar gördü. İçerideki birkaç bilgisayar da sudan kaynaklı zarar gördü. Bin 350 metrekare kapalı alanda yangın çıktı. Kapalı alanın tamamı zarar gördü. Çıkış sebebi yapılan çalışmalar sonucunda belli olacak" diye konuştu. "İşletmede de, bizde de hasar büyük" İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet ise, "Ufak kıvılcımla yangın bizim 3D merkezimizin çatısına sıçradı. Çatı komple yandı. Binamızın 2. katı da yandı. Sudan dolayı da ciddi hasarımız var. Baskı aletlerimiz, dijital aletlerimiz, bilgisayarlarımız, stok malzemelerimiz, her şeyimiz binadaydı. Su basımından dolayı tüm malzemelerimiz ciddi zarar gördü. İşletmede de, bizde de hasar büyük ancak bizi sevindiren şey can kaybının ve yaralanmanın olmaması. Tüm ekiplerimiz bölgede çalışmalarını sürdürüyor" diye konuştu. Bölgede 36 araç ve 86 personel çalışmalarına devam ediyor.