YEREL HABERLER - 21 Ocak 2017 Cumartesi 16:58

Şehitkamil’de en çok kilo veren bayanlar ödüllendirildi

A
A
A
Şehitkamil’de en çok kilo veren bayanlar ödüllendirildi

Şehitkamil Belediyesi tarafından obeziteyle mücadele kapsamında başlatılan ‘Formda Kal’ yarışmasında en çok kilo veren bayan spor merkezi üyeleri ödüllendirildi.
Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, spor merkezlerinde yapmış oldukları çalışmalarla sağlıklı bireyler yetiştirmek istediklerini söyledi.
“Sağlıklı nesiller yetiştirmek istiyoruz’’
Şehitkamil Belediyesi, özellikle son yıllarda yaygınlaşan obeziteye karşı savaş açtı. Şehitkamil Belediyesi, bünyesindeki spor merkezlerini kullanan hanımları teşvik etmek amacıyla ‘Formda Kal’ isimli bir kilo kontrolü yarışması düzenledi. Yarışmada dereceye girenler için Şehitkamil Belediyesi Atatürk Spor ve Kültür Merkezi’nde tören yapıldı. Programın açılış konuşmasını yapan Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, ödül alan bayanların çok büyük bir emekle çalıştığını ve inanılmaz gayret gösterdiklerini belirterek, “Hanım kardeşlerimin verdiği rakamları duyduğumda inanamadım. İstikrarlı bir sürede çalışınca neler olduğunu görmüş olduk. Bizler sağlıklı nesiller yetiştirmek istiyoruz. Merkezlerimizde çocukluktan itibaren bunu aşılamaya çalışıyoruz. 4 ay gibi kısa sürede 20’nin üzerinde kilo veren hanımlar var. Spor yaparak sağlıkla kilo veren bayan spor merkezi üyelerimizi tebrik ediyorum. Bunu devam ettirmelerini temenni ediyorum. Sizler olmasanız bu tesislerin bir manası olmaz. Belediyenin görevi sadece yol yapmak, imar açmak değil. Sizler ne kadar kendinizi geliştirirseniz bizde emeğimizin karşılığını almış olacağız” dedi.
“Çocuklarımla daha güzel ilgileniyorum’’
Spor yaparak 4 ayda 25 kilo zayıflayan Ayşe Canyurt, kiloluyken sosyal yaşamında birçok sorun yaşadığını söyledi. Sağlık sorunlarının da bunların başında geldiğini dile getiren Canyurt, “Nefes alamıyordum. Karaciğer yağlanması vardı. 2 merdiven çıkamıyordum. Azmettim, 4 ayda 90 kilodan 65 kiloya düştüm. Şimdi kendimi çok rahat hissediyorum. Çocuklarımla da daha güzel ilgileniyorum. Onlar da benim bu halimden çok memnun. Çevremden güzel tepkiler alıyorum. İnşallah sporumu yapmaya devam edeceğim. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.
“Sağlığıma kavuştum ve sporu bırakmayı asla düşünmüyorum’’
1 buçuk yılda 28 kilo verdiğini, spor sayesinde sağlık sorunlarından kurtulduğunu ifade eden Emine Köse, “Şehitkamil Belediyemizin Hanımlar Lokali Sosyal Tesisinde açmış olduğu spor merkezinde yaklaşık 1,5 yıldır spor yapmaktayım. Hocalarımızın gayreti ve çalışma tempomuzla 1,5 yılda 28 kilo verdim. Çok memnunum, sağlığıma kavuştum ve sporu bırakmayı asla düşünmüyorum. Başkanımıza biz ev hanımlarına yönelik açmış olduğu bu spor merkezlerinden dolayı çok teşekkür ediyorum. Ortamımız çok güzel, spor yapıyoruz, eski sağlığımıza kavuştuk, gerçekten her şey çok güzel. Spora başlamadan önce bel fıtığım vardı ve dizimden ameliyat olmam gerekiyordu. Doktor tavsiyesiyle spora başladım ve şuanda kendimi çok formda ve sağlıklı his ediyorum” şeklinde konuştu.
Yarışma kapsamında en çok kilo veren hanımlara, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu tarafından çeşitli hediyeler verildi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Adana Adana’da yetişen turp, pırasa ve ıspanaklar deprem bölgesi Malatya’dan talep görüyor Çukurova’nın bereketli topraklarında üretilen turp, ıspanak ve pırasa deprem bölgesi Malatya için hasat ediliyor. Bölgede yetişen ürünlerin hasadı sürerken, kadınlar Ramazan ayında zorlu mesailerini sürdürüyor. Kozan’da üretilen ve ramazan ayında zorlu mesailerini sürdüren tarım emekçileri bölgede ürettikleri ıspanak turp ve pırasaları hasat ederek tazyikli sularda yıkayarak kasalarla deprem bölgesi Malatya için hasat ediyor. Kadınlar bölgede üretilen pırasa, turp ve ıspanakları topraktan sofralara ulaştırmak için mesai yaparken erkekler kasalarla kamyonlar ile nakliyelere hazırlıyor. Gün boyu suyun içinde süren zorlu mesai Ramazan’da devam ederken, ürünler deprem bölgesi Malatya’ya sevk ediliyor. Kadın üreticilerden Necla Peksoy, zorlu mesai sürdürdüklerini kaydederek, “Sabah saat 7’de mesaiye başlıyoruz. Gün boyu mesaimiz sürüyor. Kozan’da ürettiğimiz ıspanak, pırasa ve turpları tüketiciler için hazırlıyoruz” dedi. Mevsimin sıcak geçtiğini, hasadın zorlaştığını söyleyen Murat Doğanay ise, “Ramazan’da zor oluyor ama ürünler bereketli bölgeden talep görüyor. 16 saat boyunca biz yolda oluyoruz. Haftada 3 sefer olmak üzere bölgeleye geliyoruz. 8 ila 10 ton arasında hasat bölgeye ulaşıyor. Bu toprakların bereketli olması maddi açıdan avantajlı olması deprem bölgesinden rağbet görüyor” diye konuştu. Tarlada kilosu 10’TL’den alıcı bulan ıspanaklar deprem bölgesi Malatya için özenle hazırlanıyor.
İstanbul Vitamin LGS’den sınava hazırlık sürecinde bire bir rehberlik desteği Türk Telekom’un iştiraki olan eğitim teknolojileri şirketi Sebit’in yapay zekâ destekli LGS’ye hazırlık ürünü Vitamin LGS’de, uzmanlar ile öğrencileri bire bir canlı görüşmelerde buluşturan rehberlik desteği başladı. Sebit, LGS’ye hazırlanan 8. sınıf öğrencilerine yönelik psikolog ve psikolojik danışmanlarla bire bir rehberlik desteği hizmeti başlattı. 2 Haziran’da yapılacak olan Liselere Geçiş Sistemi (LGS) merkezî sınavına kadar kalan sürede öğrencilerin ilk merkezi sınav deneyimlerinde kaygılarını azaltmak, sınavda nelere dikkat etmeleri gerektiği ve sınava kadar olan süreçte netlerini nasıl artıracakları konularında tavsiyeler sunmak üzere rehberlik desteği verilmesi hedefleniyor. Vitamin LGS hakkında şu bilgiler verildi: LGS hazırlığında uzmanlarla rehberlik desteği Vitamin LGS’de Akıllı yönlendirmeler yapan yapay zekâ teknolojisiyle Vitamin LGS, öğrencileri LGS hazırlık sürecinde adım adım destekliyor. LGS’ye hazırlanan öğrencilere sınav için gerekli olan analiz etme, kritik düşünme, problem çözme gibi üst düzey becerileri kazandıran Vitamin LGS; ‘Bire Bir Rehberlik’ uygulamasıyla da öğrencilerin uzman psikolojik danışmanlardan ve psikologlardan online rehberlik desteği alabilmelerini sağlıyor. Vitamin LGS Bire Bir Rehberlik Paketi’nde ‘Sınav Kaygısı Ölçeği’ ve ‘Çalışma Davranışı Ölçeği’ olmak üzere 2 test, öğrencilere yönelik 13 ve velilere yönelik 12 eğitim, kırkar ve yirmişer dakikalık 5 adet bire bir online görüşme bulunuyor. Online görüşmeler ek paketlerle artırılabiliyor. Öğrencilerin tüm ihtiyaçları tek bir sette 8. sınıf öğrencileri, yapay zekâ destekli Vitamin LGS’yle sınava eksiksiz bir şekilde hazırlanabiliyor. Vitamin LGS Seti’nde kişiye özel çalışma sistemi, uzmanlarla bire bir görüşmelerle rehberlik desteği, 16 bin soru ve çözüm videosu, konu anlatım videoları, MEB örnek soruları ve geçmiş yıllarda çıkmış LGS soruları, 13 deneme sınavı ve ‘Adım Kartları Seti’ bulunuyor. Toplamda 28 soru bankasıyla Türkiye’nin en iyi yayıncılarının kitaplarını bir araya getiren Vitamin LGS’yle öğrenciler, başka bir kaynak arayışıyla vakit kaybetmeden eksiksiz bir şekilde sınava hazırlanıyor.