ASAYİŞ - 24 Ekim 2017 Salı 14:25

Uğruna bacağını kaybettiği aşkına yeniden kavuştu

A
A
A
Uğruna bacağını kaybettiği aşkına yeniden kavuştu

Gaziantep’te eşinin kardeşi tarafından av tüfeği ile ayağından yaralanan 25 yaşındaki Ercüment Koyun, sol ayağını kaybederken bir aylık tedavinin ardından ayrı kaldığı aşkına yeniden kavuştu.

Gaziantep’te eşinin kardeşi tarafından av tüfeği ile ayağından yaralanan 25 yaşındaki Ercüment Koyun, sol ayağını kaybederken bir aylık tedavinin ardından ayrı kaldığı aşkına yeniden kavuştu.


Gaziantep’te yaşayan Ercüment Koyun, 6 yıl önce severek kaçtıkları Büşra G’nin erkek kardeşi tarafından bir ay önce av tüfeği ile ayağından vuruldu. Olayın ardından AHmet G, gözaltına alınırken, çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı. Dr. Ersin Arslan Devlet Hastanesi’ne tedavi altına alınan Ercüment Koyun’nun fişekten çıkan saçmaların büyük hasar verdiği sol ayağı kesildi.


Ayağını kaybeden Ercüment Koyun, bir aylık süren tedavinin ardından yeniden sağlığına kavuştu. Taburcu olan Koyun, 6 yıldır kimsenin ayıramadığı eşine yeniden kavuştu.


Fırında tanıştı


Ercüment Koyun, ayağını kaybetmesine rağmen tekrar eşine ve ailesine kavuşmanın sevincini yaşadıklarını belirterek, yaşadıklarını anlattı. Eşi Büşra ile çalıştığı ekmek ve pide fırınında tanıştığını söyleyen Koyun, "Eşimi, 7 yıl önce ekmek ve pide fırınında çalışırken, ekmek almaya gelince gördüm. Çok beğenmiştim, muhabbet ettim. Konuştuk, arkadaş olduk. O da beni sevmişti" dedi.


Fırını kurşunladılar


Koyun, 1 yıl sonra Büşra ile anlayıp, kaçtıklarını söyledi. Çok zorlu bir süreç geçirdiklerini belirten Ercüment Koyun, süreçte fırlarının da kurşunlandığını belirterek,


"Bir yıl sonra işi ciddiyete bindirdik. Ben anneme ve babamı onların evine göndererek, istettim vermediler. Sonra tekrar gelmemizi istediler, tekrar gittik. Yine vermediler. Bir kaç kez istedik, vermediler. Sonra eşim ile görüşüp, anlaştım. Birlikte anlaşarak kaçtık. Benim ailemin de haberi yoktu. Eşim ve benim kararımdı.Fırınımızı basıp, kurşunladılar. Kızın yaşı küçük olması nedeniyle onlar bizden şikayetçi oldu. Fırın olayından sonra da biz onlardan şikayetçi olduk. Sonra aileler araya girdi. İşi tatlıya bağladık. Biz de onlar da, şikayetini geri çekti. İşi tatlıya bağladılar" dedi.


Ercüment Koyun, ailelerin araya girmesi ile sorunların tatlıya bağlandığını ve son 2 yıla kadar ise sorunsuz bir süreç geçirdiklerini anlatarak, "Tatlı yenildi, nişanımız, kına gecesi, düğünümüz yapıldı. Her şey tatlıya bağlandı. Ara sıra gidip geliyorduk, barışmıştık. Beni vuran kaynımın berber dükkanı vardı, gidip yanına tıraş oluyordum. Bana böyle bir tepki vermemişti. Beraber yemek yiyip, sohbet ediyorduk" şeklinde konuştu.


"Neden ateş etti anlamadım"


Koyun, olay gününü ise şöyle anlattı:


"Sonra gelmemizi istemediler. Bir ’gelsin’ dediler, ’gelmesin’ dediler. Bizlik bir sıkıntı da yoktu. Sonra gelin dediler, biz gitmedik. 29 Ekim’de pide fırınında çalışıyordum. Daha işe başlamamıştık. Akşam üstü 17:00 gibiydi. Baktım kaynım elinde tüfekle geliyordu. Geldi beni çağırdı. Biriyle dövüştüğünü söyledi. kiminle kavga ettiğini sorup, sohbet ederken ara sokağa girdik. Her şeyi hazırlamış, fişeği tüfeğin ağzına vermiş. Bir şey söylemeden direkt ayağıma sıktı. 3-4 el art arda sıktı, sonra da kaçıp gitti. Kin beslemişler bana. 6-7 yıl sonra niye böyle bir şey yaptılar anlamadım. Bacağım kesildi, bacağımdan oldu. Benimle hiç iletişime geçmediler. Olaydan sonra geçmiş olsun bile demediler."


Eşine kavuştuğu için mutlu olduğunu belirten Büşra Koyun ise "Yaşım küçüktü, 16 yaşında kaçarak evlendik. kocamı seviyordum, vermediler. Anlaştık, kaçarak evlendim. kazmak zorunda kaldık. Sonra işler tatlıya bağlandı. Aileler barıştı. Gidip gelmeye başladık. Önce gidip geliyorduk. 2 sene önce istemeyince gitmemeye başladık. Ninem, ananemlerde görüşüyorduk. Hiç hissettirmediler, öldüreceğiz falan gibi hiç bir şey demediler. Ben güvenmiştim, inanmıştım. Bir sıkıntımız yoktu" diye konuştu.


Ercüment, eksik ayağına rağmen kolunda koltuk değnekleri, eşi ve ailesi ile birlikte yeniden hayata tutunuyor.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa Osmangazi’den haşere ilaçlama seferberliği Osmangazi Belediyesi, hava sıcaklıklarının artması ile birlikte insan ve çevre sağlığını tehdit eden haşerelerin üremesinin önüne geçmek adına ilçe genelinde ilaçlama çalışmasına başladı. Osmangazi Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri, sivrisinek, karasinek, kene, fare, haşere gibi kent zararlılarına karşı mücadele çalışmalarını uzman personel denetiminde yürütüyor. Doğal hayat ve biyolojik dengeye uyumlu ilaçlar kullanılarak gerçekleştirilen çalışmalar çerçevesinde, rögar kapakları açılarak içlerine fare ilaçları koyan ekipler, sağlık açısından risk taşıyan sineklerin üremesine müsait olan foseptik, çöp konteynerleri, pazar yerleri, dere yatakları, su birikintileri ile yeşil ve nemli alanlar da ilaçlama çalışmalarını yoğunlaştırdı. Dünya Sağlık Örgütü tarafından önerilen ve Sağlık Bakanlığı tarafından onaylı ilaçlarla gerçekleştirilen çalışmalar ile istenmeyen canlıların kontrolü sağlanırken, haşerelerin sebep olabileceği tifüs ve sıtma gibi hastalıkların da önüne geçiliyor. Haşere oluşumunun önüne geçmek adına çöplerin ağzı açık olarak atılmaması, poşetlerde ya da kapaklı bidonlarda saklanması gerektiği konusunda vatandaşları uyaran yetkililer, daha sağlıklı bir Osmangazi için haşerelere karşı yürütülen ilaçlama çalışmalarının periyodik olarak ilçenin tüm mahallelerinde yürütüleceğini belirtti.