KENT HABERLERİ - 04 Aralık 2013 Çarşamba 12:03

Geleceğin bilim adamları burada yetişiyor

A
A
A
Geleceğin bilim adamları burada yetişiyor

Bayrampaşa Belediyesi Bilim Merkezi, fen bilimleri ve matematik gibi alanlarda laboratuvar eğitimleri vererek, geleceğin bilim adamlarını yetiştiriyor.

Alanında ilk ve tek proje olan ve 2008 yılında Bayrampaşa Belediyesi’nin katkılarıyla hayata geçirilen Bilim Merkezi, fen bilimleri ve matematik gibi alanlarda laboratuvar eğitimleri vererek, geleceğin bilim adamlarını yetiştiriyor.Sosyal ve bilimsel içerikli etkinlikleri ve projeleri ile Bayrampaşa ilçesinde öğrenim gören 6, 7, 8, 9, 10. ve 11. sınıf öğrencilerine hitap eden Bayrampaşa Bilim Merkezi, beş laboratuvarı ve zengin kütüphanesi ile her yıl binlerce kişiye hizmet veriyor. Öğrenciyi merkeze alan uygulamalı eğitim modeli ile geleneksel eğitim sisteminden ayrılan merkez, bilim adamı yetiştirme amacına yönelik çalışıyor. Kuruluşundan bu yana pek çok projeye imza atan Bayrampaşa Bilim Merkezi, hem ulusal hem de uluslararası platformlarda sesini duyurarak, bilimin öğrencilere ve topluma sevdirilmesine önemli katkılarda bulundu.

Yedi yıl önce hayata geçirilen ve ücretsiz olarak gençlere eğitim vererek onları meslek sahibi yapma amacıyla kurulan Bayrampaşa Gençlik Merkezi’nden (BAYGEM) ise 15-35 yaş arasındaki tüm gençler ücretsiz faydalanabiliyor. 3’er aylık aralıklarla eğitim gören kursiyerlere başarılı oldukları alanlarla ilgili MEB onaylı sertifika veriliyor. Bu eğitim yılı başında yeni binasında eğitim vermeye başlayan BAYGEM; bilgisayar, yabancı dil, müzik, medya ve iletişim, eğitici annelik, Türk İslam sanatları, görsel ve plastik sanatlar alanında eğitimler veriyor. BAYGEM kapsamında faaliyet gösteren bilgi evlerinde zengin kütüphaneler de bulunuyor. 2 binden fazla kitabın yer aldığı kütüphanede bilgisayarlarla eğitime destek veriliyor. Öğrenciler, bu bilgisayarlarla konu ya da yazar adı ile kaynak araması yapabiliyor. Bayrampaşa Belediyesi tarafından özel olarak tasarlanmış, bilgisayarlarla donatılmış olan gezici otobüste ise çocuklara deneyimli eğitmenler tarafından internet destekli bilgisayar eğitimi veriliyor. Bu otobüslerden ilçeye bağlı 3, 4 ve 5. sınıfa giden bilgisayar kullanmayı öğrenmek isteyen bütün öğrenciler yararlanabiliyor.

PUANLAMA SİSTEMİYLE BURS SAĞLANIYOR
Bayrampaşa Belediyesi, aynı zamanda her yıl binlerce ilköğretim ve lise öğrencisine burs veriyor. Burs başvuruları, okulların açılmasının ardından Akıllı Kent Hizmet Servisi üzerinden alınıyor. Başvurular puanlama sistemiyle değerlendiriliyor ve ilgili yıl için belirlenen miktarda öğrencilere burs veriliyor. Belediye her yıl onlarca meslek lisesi öğrencisine staj yapma imkanı da sunuyor. Staj başvuruları öğrenciler tarafından İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü’ne yapılıyor. Not ortalamasına göre değerlendirilen öğrenciler, dış stajlarını belediye birimlerinde yapabiliyor.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir