GENEL - 11 Temmuz 2017 Salı 22:40

15 Temmuz gazisine duygulandıran sürpriz

A
A
A
15 Temmuz gazisine duygulandıran sürpriz

15 Temmuz gecesi iki tankın altına yatarak darbecilere direnen ve gazi olan Sabri Ünal, memleketi Giresun’un Espiye ilçesinde adına yapılan piknik alanı ve çeşmenin açılışına katıldı.

15 Temmuz gecesi iki tankın altına yatarak darbecilere direnen ve gazi olan Sabri Ünal, memleketi Giresun’un Espiye ilçesinde adına yapılan piknik alanı ve çeşmenin açılışına katıldı.


Giresun Valiliği ve Orman Bölge Müdürlüğü tarafından 15 Temmuz gazisi Sabri Ünal adına yaptırılan piknik alanı ve çeşme, Avluca köyünde düzenlenen törenle açıldı. Törene Giresun Valisi Harun Sarıfakıoğlulları, 15 Temmuz gazisi Sabri Ünal, Espiye Belediye Başkanı Mustafa Karadere ile kurum amirleri katıldı. Törende konuşan Vali Sarıfakıoğulları, “Vatanı, milleti, bayrağı için millet iradesini hakim kılma adına, yüzde 52 oyla iş başına gelmiş Cumhurbaşkanına sahip çıkma adına sokağa çıkan ve bu uğurda canlarını feda eden tüm şehitlere Allah’tan rahmet diliyorum” dedi.


Sabri Ünal gibi gazilere şükran duygularını ifade etmek üzere devleti temsilen açılışa katıldığını belirten Sarıfakıoğlulları, “Allah ondan, onun annesinden, babasından, ona emek harcayan bütün yakınlarından razı olsun. Sağolsunlar var olsunlar, onların yapmış olduğu şeyler sayesinde biz burada özgürce nefes alabiliyoruz. Biz burada kendi irademizi ifade edebiliyoruz. Hepsine minnet duygularımızı ifade etmek istiyorum” diye konuştu.


Gazi Sabri Ünal ise, “Birçok arkadaşımız gazi oldu. Giresunlu gazi olanlardan birisi de benim. 15 Temmuz’da sokaklara çıktığımızdan dolayı gururluyuz. Bu yıl 15 Temmuz’da yine birçok gazi arkadaşla birlikte köprüde olacağız ve meydanları boş bırakmayacağız” şeklinde konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Bayrampaşa’da "ayak ezme" tartışması kanlı bitti: 1 ölü Bayrampaşa’da bir esnafın kardeşi, aracıyla başka bir esnafın oğlunun ayağını ezdi. Şahıs hastane masraflarını karşılamayınca esnaflar arasında çıkan bıçaklı kavgada, ayağı ezilen kişinin babası hayatını kaybetti. Kavga anı güvenlik kamerası tarafından kaydedildi. Olay, 22 Nisan tarihinde sabah 10.00 sıralarında, Bayrampaşa Yenidoğan Mahallesi’nde yaşandı. İddiaya göre, geçtiğimiz ay, restoran işletmecisi Adem G.’nin kardeşinin kullandığı araç, aynı caddede beyaz eşya dükkanı işleten Ercan K.’nın oğlunun ayağını arabayla ezdi. Kazada, aracın içinde bulunan Adem G., hastane masraflarını ödemedi. Bunun üzerine Adem G. ile Ercan K. arasında tartışma çıktı. Tartışma, bir süre sonra kavgaya dönüştü. Ercan K., Adem G. ve beraberindeki iki kişinin bıçaklı saldırısına uğradı. Ercan K., o esnada kardeşi Cengiz K.’yı aradı. Dükkana gelen Cengiz K. ise bıçak darbelerinden kendini korudu. İki çocuk babası Ercan K. (47), kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Kavga anı ise güvenlik kamerası tarafından kaydedildi. Ercan K.’nın cenazesi, defnedilmek üzere Giresun’a götürüldü. Şüphelilerin daha önce de bıçaklı saldırı girişiminde bulundukları öğrenildi. Öte yandan konuyla ilgili polis ekipleri çalışma başlattı. Çalışmalar çerçevesinde, Ercan K. ve oğlu Anıl K.’nın Adem G. ve Metin G. ile aralarında daha önceden alacak verecek nedeniyle husumet bulunduğu öğrenildi. Çalışmalar kapsamında Adem G. ile kuzeni olduğu belirlenen Metin G. isimli şüpheli şahıslar aynı gün polis ekiplerince yakalanarak gözaltına alındı. Konu ile ilgili yakalanan şüpheli şahıslar, “kasten öldürme” suçundan sevk edildikleri adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi.