POLİTİKA - 11 Ekim 2018 Perşembe 12:24

AK Parti’den CHP’li Giresun Belediyesi’ne hizmet eleştirisi

A
A
A
AK Parti’den CHP’li Giresun Belediyesi’ne hizmet eleştirisi

AK Parti Giresun İl Başkanı Aytekin Şenlikoğlu, Giresun Belediyesi’nin hizmet yapmak bir tarafa maaş ödemeyecek kadar zor durumda olduğunu ileri sürdü.

AK Parti Giresun İl Başkanı Aytekin Şenlikoğlu, Giresun Belediyesi’nin hizmet yapmak bir tarafa maaş ödemeyecek kadar zor durumda olduğunu ileri sürdü.


AK Parti Giresun İl Başkanı Şenlikoğlu Giresun Belediyesi’ne yönelik eleştirilerde bulunarak, billboardlar ve reklam panolarında hizmet tanıtımı yerine kendi afişlerinin yer aldığını kaydetti. Şenlikoğlu “CHP’li Giresun Belediye Başkanı 10 yıllık süresince, billboardlara ve reklam panolarına asacak hizmetinin bulunmadığı, belediye başkanın yeni belediye başkanı olacakmış gibi, sadece kendi fotoğraflarını sergilemesi, hizmet üretilmediğinin ilanıdır. CHP’li teşkilatlar ise Belediyenin elle tutulur herhangi bir hizmeti olmadığından topu iktidara atarak, yapılmayan hizmetlere gerekçe bulmaya çalışmaktadırlar. Bir süre önce CHP’li Belediye Başkanının maaşları ödeyemediğini, belediyenin ciddi bir borç batağında olduğunu, bu durumdaki bir belediyenin de hizmet yapmayı ikinci plana iterek artık günü kurtarmanın hesabı içerisinde olduğunu söylemiştik. Görüyoruz ki bu konuda kamuoyunu aydınlatıcı hiçbir açıklama gelmediği gibi, CHP’li yöneticiler orta sahada top çevirmeye devam ediyorlar” dedi.



“Bizim referansımız hizmetlerimizdir”


Partilerinin yurt genelinde olduğu gibi Giresun’da da 16 yıldır yapılamayan hizmetleri yaptığını anlatan Şenlikoğlu “Halkımızın bizlere gösterdiği teveccühe de layık olmaya çalışıyoruz. Maalesef CHP Yöneticileri bu durumlara alışık olmadığı için 16 yıldır başarımızı hazımsızlıkla karşılıyorlar. Giresunlu hemşerilerimiz hizmetin en iyisini hak ediyor. Bir sorun varsa, yine bizler bu sorunun çözüm noktasındayız, gayretle çalışıyoruz. Çalışmaya da devam edeceğiz. Halkımızın tek ümidi AK Parti’dir. Halen şehrimizde devam eden projelerimizden olan 20 bin kişilik Giresun Çotanak Stadı ve bin kişilik Olimpik Yüzme Havuzu ve 350 yataklı Eğitim ve Araştırma Hastanesi, 2. OSB’deki yatırım ve teşvikler sonucu devam eden fabrikalar, Eğribel Tüneli’nde de sona doğru hızla yaklaşılmaktadır. İlimize AK Parti iktidarında bu zamana kadar yapılan hizmetler gibi bundan sonrada hizmetlerimiz artarak devam edecektir. İnşallah yerel seçimler yaklaşırken Giresun halkıda CHP’li belediyenin 10 yıldır bu şehre hiçbir katkıda bulunmadığını görerek şehrimizi AK Parti Belediyeciliğiyle buluşturacaktır. AK Partili bir belediye halkıyla bütünleşen hizmeti ön plana çıkaran anlayışıyla sadece Giresunlumuzun değil aynı zamanda Belediye çalışanlarımızın da umudu olacaktır” diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Erzincan Dağlarda çiriş otu bereketi Doğu Anadolu Bölgesinde ve Erzincan’da bu günlerde çarşı pazarda sıkça görülen çiriş otu dağlarda yaban hayvanlarının da ilgisini çekiyor. Bahar ayları ile birlikte Erzincan’ın yüksek kesimlerinde ortaya çıkan çiriş otu vatandaşlar tarafından toplanmaya başlandı. Munzur Dağlarında yerli ve yabancı birçok kişiye rehberlik yapan Murat Aydemir, yaptığı gözlemlerde dağ keçilerinin de çirişi yediğini ifade etti. Dağlarda doğal olarak yetişen çirişten birçok yemek yapıldığını anlatan Aydemir, çirişten yapılan turşunun ayrı bir lezzet olduğunu söyledi. İnsanlar yüzyıllardır yaşamın neredeyse her alanında bitkilerden faydalanıyor. Bazı bitkiler tıbbi faydaları sebebiyle sağlık alanında kullanılırken bazı bitkiler besin bazıları ise boya ya da süs bitkileri olarak kullanılıyor. Çiriş otu da bu bitkilerden bir tanesi. Latincede Asphodelus aestivus L. olarak bilinen ve Zambakgiller familyasına ait olan çiriş otu, çoğu bölgede güllük, dağ pırasası, kirkiş otu, sarı zambak, yabani pırasa ve yeling otu olarak biliniyor. Toplumun büyük bir kısmı bazı hastalıkların tedavisinde tıbbi bitkilere başvuruyor. Bitkisel tedavi yöntemlerinin yan etkilerinin olmadığı ya da daha az olduğu düşünülmesi buna büyük bir etken olarak gösteriliyor. Çiriş otu da bölgede halkın tercih edilen bitkilerin başında yer alır. Çirişten birçok yemek yapılıyor Meryem Badayman, Ekin Dinçel ve Ayla Ünver Alçay tarafından yapılan bir araştırmada çirişin; yabani bir ot olup yenilebilmesinin yanında vitamin, antioksidan, lif ve mineral içerikleri ile vücudu besleyen özelliğe sahip olması sebebiyle yaygın olarak tüketildiği belirtildi. Çiriş otu, Afrika, Arap ülkeleri, Türkiye, Mısır ve Avrupa’nın bazı bölgelerinde görülen bir bitki türü. Türkiye’de Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu, İç Anadolu Ege ve Akdeniz bölgelerinde yetişiyor. Çiriş otu genel olarak zararsız ve faydaları ile ön planda olan bir bitki olarak biliniyor. Bunun yanında çirişin yaprakları henüz tazeyken de yenilebiliyor. Ayrıca çirişten çorba ve birçok yemek de yapılıyor. Haşlandıktan sonra yumurta ile kavrulması ya da peynirle de karıştırılarak yufka ekmek içinde yeniliyor. Ayrıca kaşila diye adlandırılan bir yemeği de yapılıyor. Sevilen yemeklerden biri olan kaşila, çirişin kaynatılıp, içerisine bulgur katılarak, katılaşıncaya kadar pişirilmesiyle yapılıyor. Katılaştıktan sonra içi çukurlaştırılarak yağ dökülüp ve servis edilip yeniliyor.