YEREL HABERLER - 28 Temmuz 2016 Perşembe 15:23

Başkan Aksu: "İllegal yapılanmaların hepsi ülkemizden temizlenmelidir"

A
A
A
Başkan Aksu: "İllegal yapılanmaların hepsi ülkemizden temizlenmelidir"

Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu, ülkeyi bölmeye çalışan illegal yapılanmaların ülkeden tamamen temizlenmesi gerektiğini söyledi.
Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu basın toplantısı düzenleyerek, darbe girişimini ve sonrasında yaşananları değerlendirdi. 15 Temmuz olaylarında birlik ve beraberliği en güzel örneğinin verildiği söyleyen Başkan Kerim Aksu "Ülkemiz yıllardır terör belasından çok sıkıntı çekmiştir. Birlik ve beraberlik içerisinde olursak her türlü terörle mücadele edecek gücü kendimizde bulabiliriz. Sadece FETO terör örgütü değil, PKK, IŞİD, PYD ile mücadele edecek gücü kendimizde bulabiliriz. 15 Temmuz demokrasi mücadelesi ülkemizin birliğini ve beraberliğini pekiştirmiştir. Devletin zirvesindeki birliktelik bizleri mutlu etmiştir. Kavgadan bir şey çıkmıyor, kavgalı eve kız bile vermiyorlar. Onun için mutlaka barışa ihtiyacımız var. Kucaklaşıp, bütünleşmeye ihtiyacımız var. Ben tekrar demokrasiye sahip çıkan her vatandaşımıza teşekkür ediyorum. Demokrasi şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum" dedi.
"Siyasiler seçimle gelir, seçimle gider"
15 Temmuz hain darbe girişimi karşısında milletin örnek bir tavır sergilediğini ve herkesin üzerine düşeni yaptığını belirten Başkan Aksu, "Yerel ve ulusal olmak üzere basınımız, sivil toplum örgütleri, siyasi parti liderlerimiz, milletimiz demokrasiye sahip çıkmıştır. Herkesi kutluyorum. Hainler ve halkına silah doğrultanlar en ağır cezayı görmeliler. Onurlu bir şekilde görevini yapan, hainlerin karşısına dikilen askerimize ve polisimize de sahip çıkmamız gerekir. Onlar bizim çocuklarımız. Ben demokrasi sayesinde bu göreve geldim. Siyasiler seçimle gelir, seçimle gider. Darbeyle değil. Kimse kendini millet iradesinin yerine koyamaz. Hepimiz hainlerin temizlenmesine yardımcı olmalıyız. Kutuplaşmaya değil, kucaklaşmaya ihtiyacımız var. Birlik ve beraberlik içerisinde bu zor günleri aşacağız" ifadelerini kullandı.
Giresun’a 15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Anıtı
Giresun’a 15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Anıtı yapılacağını belirten Başkan Aksu, 15 Temmuz tarihinde millet iradesine, demokrasiye hain bir saldırı düzenlendiğini, milletin tüm kurum ve kuruluşları ile ayağa kalktığını söyledi.
Bahçeşehir Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Enver Yücel’den bir mektup aldığını ifade eden Belediye Başkanı Aksu, şöyle konuştu:
"Bu mektup beni çok mutlu etti. Sayın Yücel mektubunda, milletimizin cesareti ve demokrasiye olan inancından duyduğu mutluluğu ifade ederek, milletimizin demokrasi düşmanlarına karşı net duruşunun anıtlaştırılmasını, bu tarihi dik duruşun gelecek nesillere aktarılmasını önerdi. Bu öneriyi Valimiz Hasan Karahan ile paylaştık. Sayın Karahan, destek olacağını ifade etti. Belediye olarak yeni düzenlenen Cumhuriyet Meydanı Kazancılar Yokuşu girişine 15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Anıtı yapılmasını kararlaştırdık. Sayın Enver Yücel kendi imkanları ile bu anıtı yaptırabileceğini söylemiştir. Ancak millet iradesini ve şehitlerimizi ölümsüzleştirecek bu anıtın hepimizin katkısı ile yapılması daha doğru olacaktır. Anıtın hazırlanması için Bahçeşehir Üniversitesi Mimarlık bölümü çalışmalara başlamıştır. Birlik ve beraberliğimizin sembolü için hepimizin katkısı büyük anlam taşıyacaktır."
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa Bursa mobilya sektörü temsilcileri Milano’da Bursa mobilya sektörü temsilcileri, İtalya’nın Milano kentinde 62’incisi düzenlenen Salone del Mobile’yi ziyaret etti. Bu yıl 35 ülkeden bin 950’den fazla katılımcı firmanın yer aldığı fuarda en yeni koleksiyonları ve trendleri keşfeden sektör temsilcileri, yeni işbirlikleri için de önemli temaslarda bulundu. BTSO üyeleri KFA Fuarcılık ile uluslararası fuarlarla buluşmaya devam ediyor. Mobilya sektörü temsilcileri, Milano’da düzenlenen ve dünyanın en büyük ve en köklü mobilya fuarları arasında yer alan Salone Del Mobile’yi ziyaret etti. Yaklaşık 175 bin metrekarelik alanda gerçekleşen fuar oturma ve yemek odalarından ofis mobilyalarına, masa ve sandalyelerden mutfak gruplarına kadar sektörün tüm bileşenlerini tek çatı altında buluşturdu. Fiera Milano Rho Fuar Merkezi ev sahipliğindeki Salone Del Mobile 5 gün boyunca 360 bini aşkın ziyaretçiyi ağırladı. “Türk mobilya sektörü büyük bir hamle içerisinde” BTSO 38. Meslek Komitesi üyesi İtimat Home Design firmasını temsilen fuara katılan Rıdvan Loyan, Türk mobilya sektörünün son dönemde üretim ve ihracatta önemli bir aşama kaydettiğini söyledi. Sektördeki rekabeti takip etmek, müşteri beklentilerini öğrenmek ve üretime yenilikler kazandırmak hedefiyle Salone Del Mobile Milano’yu ziyaret ettiklerini belirten Loyan, “Salone Del Mobile konsepti ve niteliğiyle mobilya sektöründe trendleri belirleyen bir fuar. Burada hem firmamız hem de sektörümüz adına eksiklerimizi görüyoruz ve onları tamamlamaya çalışıyoruz. Bu anlamda bize fikir veren, faydalı bir fuar olduğunu söyleyebilirim" dedi. “Mobilya Sektöründe Dünyada Söz Sahibiyiz” VRL Mobilya firma sahibi Soydan Varol, fuarın gerek katılımcı gerekse de ziyaretçi sayısı açısından oldukça yoğun geçtiğini belirtti. Yeni ticaret bağlantıları kurmak, vizyon ve prestij açısından bu fuarlarda yer almanın önemli olduğunu kaydeden Varol, “Türkiye artık mobilya sektöründe dünyanın en önemli oyuncuları arasında yer alıyor. İtalya’daki fuarda da tasarım, model ve kalite anlamında çok ön planda olduğumuzu görüyoruz. Firma olarak biz de otel, restoran ve kafe proje işleri yapıyoruz. Dünya genelinde 32 ülkeye ihracatımız var. Pazar çeşitliliğini çok önemsiyoruz. Burada mevcut ve potansiyel müşterilerimizle de görüşme imkanı bulduk. Son derece faydalı bir fuar ziyareti oldu” diye konuştu. “Sektörün En Önemli Buluşması” Modesse Mobilya firma sahibi Mustafa Tunçer ise Salone Del Mobile Milano’nun sektörün Avrupa’daki en önemli buluşmaları arasında yer aldığını ifade etti. Katılımcı ve ziyaretçi profili, niteliği ve zengin içeriğiyle fuarın diğer fuarlar arasında öne çıktığını belirten Tunçer, “Bu fuarı önemsiyoruz. Yenilikleri takip etmek ve vizyon kazanmak açısından son derece önemli bir fuar. Bu yıl mobilya ve ürün tasarımı anlamında geçmiş yıllara nazaran çok fazla yenilik gözlemleyemedik ancak yine de faydalı bir ziyaret oldu” dedi.
Kayseri Büyükkılıç’ın çocuklara 23 Nisan armağanı ‘Çocuk Kitap Fuarı ve Şenliği’ doldu taştı Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi’nde 142 yayınevi, 72 yazarın katıldığı Kayseri Çocuk Kitap Fuarı ve Şenliği, 23 Nisan’da da miniklerle doldu taştı. Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç’ın ‘Okuyan ve Okutan Şehir’ misyonu doğrultusunda eğitime ve hayat boyu öğrenmeye yönelik faaliyetleri ile takdir toplayan Büyükşehir Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı da kapsayan çocuklara özel Kayseri Çocuk Kitap Fuarı ve Şenliği düzenliyor. Büyükşehir Belediyesi’nin Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi’nde ev sahipliği yaptığı ve 19 Nisan Cuma günü minik kitapseverlere kapılarını açan Kayseri Çocuk Kitap Fuarı ve Şenliği, çocuklar ve ailelerden yoğun ilgi gördü. Fuar 23 Nisan’da çocukların akınına uğradı 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda da yazarlarla bir araya gelen minik kitapseverler ve aileler, kitap fuarı ve çocuk şenliğinde hem alışveriş yaptı hem de Büyükşehir’in etkinlikleri ile doyasıya eğlendi. Kayseri Çocuk Kitap Fuarı ve Şenliği’nde Spor A.Ş., KAYMEK ve Kayseri Bilim Merkezi de çocuklara özel stantlar kurdu. Stantları gezen minikler spor ve eğlence eşliğinde öğrenirken, verimli ve keyifli vakit geçirdiler. Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ın donanımlı, eğitimli bir nesil yetişmesi için çocuk kütüphaneleri ve rekorlar kıran kitap fuarlarının ardından 23 Nisan armağanı olarak çocuklara hediye ettiği Kayseri Çocuk Kitap Fuarı ve Şenliği, minikler ve ailelerinden tam not aldı. Büyükkılıç’ın talimatları doğrultusunda ulaşım noktasında da vatandaşlara kolaylık sağlayan Büyükşehir Belediyesi, Kayseri Çocuk Kitap Fuarı ve Şenliği’ne ailelerin çocukları ile birlikte konforlu bir şekilde erişebilmeleri için ücretsiz otobüs seferleri düzenledi. Vatandaşlar, Kayseri Çocuk Kitap Fuarı ve Şenliği organizasyonundan dolayı Başkan Büyükkılıç’a ve Büyükşehir Belediyesi personeline teşekkür ettiler. 28 Nisan’da sona erecek olan şenlik için 20-21-23-27 ve 28 Nisan tarihlerinde Cumhuriyet Meydanı ile Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi arasında 639 hat kodlu seferler ile ücretsiz ulaşım hizmeti veriliyor.