GENEL - 16 Ekim 2017 Pazartesi 13:32

CHP’li Meclis üyesi Yılmaz’dan Özel İdare binalarının satış kararına tepki

A
A
A
CHP’li Meclis üyesi Yılmaz’dan Özel İdare binalarının satış kararına tepki

CHP İl Genel Meclisi Plan Ve Bütçe Komisyonu Üyesi Ömer Mustafa Yılmaz, mülkiyeti İl Özel İdaresi’ne ait binaların satışına yönelik eleştirilerde bulundu.

CHP İl Genel Meclisi Plan Ve Bütçe Komisyonu Üyesi Ömer Mustafa Yılmaz, mülkiyeti İl Özel İdaresi’ne ait binaların satışına yönelik eleştirilerde bulundu.


İl Genel Meclisi’nde CHP’li üyelerin ret oyu kullanmalarına rağmen oy çokluğu ile mülkiyeti İl Özel İdare’ye ait binaların satışının onaylandığını hatırlatan Ömer Mustafa Yılmaz, bu satışların Özel İdare’nin bütçe dengelemesinin çabaları olduğunu söyledi. İl Genel Meclisi Plan Bütçe Komisyonu üyesi Yılmaz “Gerek kamuoyunda gerekse basında yer alan Özel İdare’nin borçlu olduğu yönündeki haberler yalanlanmakta ya da abartılı olduğunu ifade edilmektedir. Ancak ortada bir gerçek var ki Özel İdare borçlarını gayri menkullerini satarak kapatmaya çalışmaktadır. Geçtiğimiz hafta yapılan meclis toplantısında İl Özel İdaresi’ne ait binaların satış kararı alındı. Kamuoyu bilmelidir ki CHP bu oylamada red oyu kullanmıştır. Buna rağmen oy çokluğu ile birçok ilçede ve merkez ilçede Özel İdareye ait binaların satışı kabul edildi. Bu satışların tek bir açıklaması vardır o da Özel İdarenin bütçe açığı bu satışlarla kapatılmaya çalışılmaktadır. Bir tarafta Özel İdare’nin abartıldığı kadar borcu bulunmuyor derken, diğer tarafta bu satışların yapılacak olması bir çelişki ortaya koymaktadır” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kütahya Kütahya’da silah ticareti operasyonu: 6 gözaltı Kütahya ve Afyonkarahisar’da kaçak silah ticareti yapanlara yönelik 7 adrese eşzamanlı düzenlenen operasyonda, 6 şüpheli gözaltına alındı. Kütahya İl Emniyet Müdürlüğü sorumluluk bölgesinde silah ticareti yapan şahısların tespitine yönelik Asayiş Şube ve İstihbarat Şube Müdürlükleri tarafından yapılan koordineli çalışma sonucu, Afyon’dan silah bulundurma ruhsatı ile birlikte yasal yoldan silah satın alan şahısların Kütahya’ya getirdikleri silahları sattıkları ve satışı gerçekleştirdikten sonra da hırsızlık süsü vererek çalındığı yönünde müracaatta bulundukları tespit edildi. E.D. (37), E.D. (39), Y.V. (32) ve B.M. (23) isimli şahıslar hakkında projeli teknik ve fiziki takip çalışması neticesinde yapılan ara yakalamada, toplam 66 adet çeşitli çaplarda tabanca fişeği ele geçirildi. Hakkında çalışma başlatılan 4 şüpheli şahsın 2 ayrı şahıs ile silah ticareti konusu ile ilgili olarak irtibatlı olduğu tespit edildi. Şüphelilerin yakalanması ve soruşturmaya konu başkaca suç unsurlarının ele geçirilmesi amacıyla Kütahya İl merkezinde 6 şüpheli şahsın yakalanması ve suç unsurlarının ele geçirilebilmesi için Kütahya il merkezinde 4 adres, jandarma sorumluluk bölgesi olan Siner Mahallesi’nde 3 adres olmak üzere toplamda 7 adreste yapılan eş zamanlı operasyon sonucu 6 şüpheli şahıs yakalandı. Yapılan arama neticesinde, 2 adet ruhsatsız tabanca, 5 adet av tüfeği, 127 adet tüfeği kartuşu, 13 adet çeşitli çaplarda tabanca fişeği ve 5 adet tabanca şarjörü ele geçirildi. Yakalanarak gözaltına alınan 6 şüpheli şahıs hakkında adli işlem başlatıldı.