- 26 Ağustos 2017 Cumartesi 10:13

Çıraklıktan patronluğa uzanan örnek bir yaşam öyküsü

A
A
A
Çıraklıktan patronluğa uzanan örnek bir yaşam öyküsü

Fakirlikle mücadele eden ailesine ekonomik katkı sağlamak amacıyla henüz ilkokulu dahi bitirmeden gurbete çıkan Bekir Alim, bugün Giresun’da yüzlerce kişinin istihdamını, onlarca kişinin de kendi işinin patronu olmasına katkı sağladı.

Fakirlikle mücadele eden ailesine ekonomik katkı sağlamak amacıyla henüz ilkokulu dahi bitirmeden gurbete çıkan Bekir Alim, bugün Giresun’da yüzlerce kişinin istihdamını, onlarca kişinin de kendi işinin patronu olmasına katkı sağladı.


Bekir Alim’in, bir cam fabrikasında başlayan çıraklık serüveni, oto tamirciliğinden konfeksiyon atölyesine kadar uzandı. Yarıda bıraktığı ilkokulu ise yıllar sonra tamamlayabildi. Bir dönem İstanbul’da belediyeye işe girse de 12 Eylül 1982 darbesiyle işinden ayrılarak memleketine geri dönmek zorunda kaldı. Bundan sonrada hayatını kendisi gibi okuyamayan çocukları okutmak, işsiz gençlere iş imkanı sağlayabilmek için harcadı.



İlkokulu yarım bırakıp, gurbete çıktı


İş hayatına bilgi, beceri ve almış olduğu duaları sermaye yaparak başladığını söyleyen 56 yaşındaki iş adamı Bekir Alim, cebinde bir kuruş parası olmayan kişilerin bile cesaretiyle birçok şeyi başarabileceğini ifade etti. Çıraklıktan, patronluğa uzanan örnek yaşam öyküsünü anlatan iş adamı Alim “Giresun’un Doğankent ilçesi Güvendik köyünde fakir bir ailenin çocuğu olarak dünyaya geldim. İlkokulu bile köyden 5-6 kilometre ayağımda kara lastikle yürüyerek gidip gelmek zorundaydım fakat buna rağmen ilkokulu bitiremeden çalışmak zorunda kaldım. 11 yaşında ailemle İstanbul’a giderek bir cam fabrikasında çırak olarak başladım. Kısa zamanda bu mesleği en iyi şekilde öğrenmeme rağmen bu işin bir meslek olmayacağını düşünerek oto tamirciliğine girdim. Burada da bir süre çalıştım sonra bir terzi yanına çırak olarak girdim. Aslında iyi bir camcı, iyi bir motor ustası, takım elbise dikecek kadar iyi bir terziyimdir. Fakat sonra inşaatçı olan babamın yanına gitmek zorunda kaldım ve orada ise şoförlük öğrendim” dedi.



“İlk kadrolu işimde darbe mağduru oldum”


Yıllar sonra yarım kalan ilkokulu bitirdikten sonra belediyede işe başlamışken darbe mağduru olduğunu da anlatan Alim “Babamın yanında çalışırken, bir gün işe giderken belediyeye iş başvuru kuyruğu gördüm ve oraya bende dahil oldum. Yapılan mülakat sonrasında işe girmeyi başardım ve İstanbul’da bir ilçe belediyesinde çalışmaya başladım. Ancak bu çok uzun sürmedi diyebilirim. 12 Eylül 1982 ihtilali ile buradaki işimden ayrılmak zorunda kaldım. Sonra memleketime geri döndüm. Memleketimde ise bir kez daha şans yüzüme gülerek buradaki belediyede işe başladım. Ancak sadece belediyede çalışırken kendi hayatımı kurtarmak bana yetmiyordu. İlçemde benim gibi bir çok okuyamayan öğrenci, yüzlerce işsiz genç vardı. Asıl onların sorunlarına çözüm bulmalıyım diye düşünüyordum” diye konuştu.



“Sermayesi bilgi ve beceri ve dua olan 5 ayrı şirkette yüzlerce kişiye istihdam imkanı”


Cebinde bir kuruş para bulunmadan bilgi, beceri ve almış olduğu duaları sermaye yaparak iş hayatına atıldığını kaydeden Alim "Kendi işim vardı ancak bizim insanlarımızın istihdama ihtiyacı olduğunu görüyordum. Cebimde bir kuruş sermayem yoktu ama bilgi, beceri ve aldığım hayır duaları vardı. Bunları sermeye yaparak danışmanlık yapmaya başladım. Bu alanda eğitimler aldım, kendimi geliştirmek için çok çalıştım. Ayrıca 2000-2017 yılları arasında ise 350’ye yakın kişinin de kendi işini kurmasına katkı sağladım. Daha sonra mantolama dediğimiz ısı yalıtım sistemi sektöründe üretim yapmak için çalışma başlattım. Şuanda sadece bu şirketimde 150 kişi istihdam ediliyor. Şuanda Giresun’dan dünyaya açılmaya çalışan firmamızın 18 ülkede İngilizce ve Arapça tanıtımları yapılıyor. Bununla birlikte KSS Grubumuz bünyesinde bulunan 5 ayrı şirkette yüzlerce kişiye istihdam sağlamaktayız” şeklinde konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aksaray Polisin alkollü sürücü ile imtihanı: Üfleme eğitimi verilen kadın 44. seferde başardı Aksaray-Konya Karayolunda jandarmanın "dur" ihtarına uymayarak kaçan kadın sürücü, jandarma ve emniyeti alarma geçirdi. 53 kilometre kaçan kadın sürücü E-90 Karayolunda kovalamaca sonucu yakalandı. Alkolmetreye üflermiş gibi yapıp üflemeyen ve 3 alkolmetre değiştirerek kadına üfleme eğitimi veren polis, üfletme imtihanına girdiği kadın sürücünün 44. üflemesinde promilini alabildi. 0.97 promil alkollü çıkan kadın sürücüye ceza kesilerek ehliyetine el konuldu. Olay Aksaray - Konya Karayolu Eşmekaya Kavşağı’nda yaşandı. Edinilen bilgiye göre, Aksaray Konya Karayolunda yol kontrolü yapan İl Jandarma Komutanlığı ekipleri durumundan şüphelendikleri kadın sürücünün kullandığı 68 AAN 849 plakalı otomobile ‘dur’ ihtarında bulundu. İhtara uymayan kadın sürücü hızla denetim noktasından kaçtı. Aksaray istikametine kaçan kadın sürücünün plakası jandarma ekipleri tarafından hem jandarma hem de emniyet haber merkezine bildirildi. Bunun üzerine jandarma ve polis ekipleri karayolu ve aracın geldiği istikamete yönelik adeta bölgeyi abluka altına aldı. Jandarma ekipleriyle kısa süre kovalamacaya giren kadın sürücü 53 kilometre kaçtıktan sonra şehir merkezi girişinde polis ekiplerinin de "dur" ihtarına uymadı. Ekiplerin kaza riskine karşı kontrollü bir şekilde takip ettiği kadın sürücü çok gidemeden Tacin Mahallesi E-90 Karayolu üzerinde yakalandı. 44. üflemesinde pes eden kadın sürücü 0.97 promil alkollü çıktı Durdurulduktan sonra araçtan indirilen ve isminin Gülten Nas Y. (49) olduğu belirlenen kadın sürücü rahat tavır ve hareketleriyle dikkat çekti. Ehliyet ve ruhsat kontrolünden geçirilen kadın sürücüye alkol kontrolü yapmak isteyen polis memurlarının üfleme eğitimi ile imtihanı burada başladı. Alkol kontrolünden geçirilmek istenen kadına polis memurlarınca alkolmetre üfletilmek istendi. Alkolmetreyi üflemeye çalışan kadın üflermiş gibi yapıp üflemekten çekinirken, polis memurları kadına adeta üfleme eğitimi verdi. Bir polis memuru ağzıyla kadına üflemeyi gösterirken, bir değir polis memuru da elindeki üfleme çubuğunun poşetiyle üflemeyi anlattı. Eğitimin ardından polis memurlarının üfletme imtihanı başladı. Kadına defalarca alkolmetreyi üfletmeye çalışan polis memurları kadının üflemeyip üflüyormuş gibi göstermesiyle büyük bir sınav verdi. Alkolmetreye de güvenmeyen kadın sürücüye 3 farklı alkolmetre üfletildi. Zaman zaman su içen ve dinlenmeye geçen kadın sürücü 1 saat boyunca polis memurlarına ecel teri döktürdü. 43 kez alkolmetreyi üflemeyerek kandırmaya çalışan kadın sürücü 44. üflemesinde pes ederek normal bir şekilde üfledi. Üflemenin ardından kadının 0.97 promil alkollü olduğu belirlendi. Polis ve kadın arasındaki yaşanan ilginç diyaloglar ise anbean kameralara yansıdı. Alkollü araç kullanmaktan 6 bin 439 TL para cezası kesilen kadın sürücünün ehliyetine de 6 ay süreyle el konuldu. Araç ise olay yerine çağırılan bir yakınına teslim edildi.