EĞİTİM - 17 Mart 2017 Cuma 12:58

Giresun Üniversitesi 11 yaşında

A
A
A
Giresun Üniversitesi 11 yaşında

Giresun Üniversitesi kuruluşunun 11.

Giresun Üniversitesi kuruluşunun 11. yılını kutluyor.


Üniversitede 11. kuruluş yıldönümü etkinlikleri bugün Güre yerleşkesi, Rektörlük bahçesindeki Atatürk anıtına çelenk konulmasıyla başladı. Çelenk töreninin ardından etkinlikler Şehit Ömer Halisdemir Konferans Salonu’nda devam etti. Törende profesörlüğe ve doçentliğe yükselen akademisyenler ile kıdem alan akademisyenler cübbelerini giydi. Törende konuşan GRÜ Rektörü Prof. Dr. Cevdet Coşkun, "Bugün burada üniversitemizin kuruluşunun 11. sene-i devriyesinde akademik hayatta kat edilen yolun bir simgesi haline gelmiş olan, cübbelerinizi giyme töreninde bir araya gelmiş bulunuyoruz. Öncellikle sizleri kutluyor yeni akademik unvanlarınızın ve kariyerlerinizin sizlere, ülkemize ve tüm insanlığa hayırlı olmasını temenni ediyorum. Bilim insanı olmak çok uzun süren, zahmetli ve istekli bir çabayı gerektirmektedir. Aslında insanlığın uzun tarihi ile kıyaslandığında bilimsel düşüncenin nispeten yeni bir atılım olduğu söylenebilir” dedi.


"Geçen ay Webometrics’te üniversitemizin üç basamak yükselişinden sonra dün memnuniyetle öğrendim ki akademik teşvik karnesinde üniversitemiz 2016 sonuçlarına göre 63. sıradan 30. Sıraya yükselmiştir" diyen Coşkun "Giresun Üniversitesi rektörü olarak çok gurur verici bir gelişmedir. 63. basamaktan 30. sıraya bir yıl içerisinde yükselmek doğru yolda olduğumuzun göstergesidir. Bu yükseliş trendi ve genç üniversitemizin şuan içinde bulunduğu Türkiye ve dünya üniversiteleri arasındaki yerini önümüzdeki yıllarda çok daha ileriye taşıyacağına inancımız tamdır” ifadelerini kullandı.


Üniversitenin 11. kuruluş yıldönümü etkinlikleri ise gün boyu devam edecek.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Antalya Alanya ALKÜ Hastanesi’nde Çocuk Nöroloji Uzmanı göreve başladı Alanya ALKÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne çocuk nöroloji uzmanı olarak atanan Celil Yılmaz hasta kabulünü başladı. Çocuk Nöroloji Uzmanı Dr. Celil Yılmaz’ın atanmasıyla birlikte hastanede daha önceden bulunmayan Çocuk Nörolojisi branşında hizmet verilir duruma getirildi. Çocuk Nöroloji Uzmanının göreve başlamasıyla ilgili açıklama yapan Başhekim Doç. Dr. Yılmaz Güler, “Sağlık Bakanlığı’mızın desteği, Antalya İl Sağlık Müdürlüğü’müzün girişimleriyle, hastanemiz sağlıkta büyük ve güçlü bir ivme kazanmaktadır. Her geçen gün biraz daha büyüyerek yeni branşlarımız ve yeni hekimlerimizle birlikte daha iyi ve kaliteli sağlık hizmetini sunmaya çalışmaktayız. Çocuk Nöroloji Uzmanımız Dr. Celil Bey’inde hastanemize gelmesiyle birlikte nörolojik rahatsızlığı bulunan çocuk hastalarımızın tedavi için ilçe dışına gitmelerine gerek kalmayacaktır“ ifadelerine yer verdi. Çocuk nörolojisinin ilgilendiği hastalıklar nelerdir? Hasta kabulüne başlayan Uzm. Dr. Celil Yılmaz, uzmanlık dalı hakkında şu bilgileri verdi: “Çocuk nörolojisi hekimlerinin takip ettikleri, teşhis ve tedavisini gerçekleştirdikleri hastalıklar beyin ve sinir sistemine ilişkindir. Hastanemizde çocuklarımızda görülen; ateşli havale, epilepsi (havale, sara) hastalığı, baş ağrısı, migren, erken doğan bebeklerin izlemini, serebral palsi (beyin felci), hareket bozuklukları, öğrenme ve konuşma güçlükleri, katılma nöbetleri, inme (felç) rahatsızlıkların takip, tedavi ve izlenimini başarıyla yapmaktayız. Artık vatandaşlarımızın çocuklarının nörolojik rahatsızlıkları için şehir dışına gitmesine gerek yok. Çocuk Hastalıkları hekimlerimize görülen hastalarımız meslektaşlarımın uygun görmesi halinde bölümüme hastalarımızın randevu alabilmesi için yeşil alan açmaktadır”.