ASAYİŞ - 09 Mart 2018 Cuma 11:23

Karadeniz sahilini mesken tutan şantaj çetesi çökertildi

A
A
A
Karadeniz sahilini mesken tutan şantaj çetesi çökertildi

Karadeniz sahil şeridini mesken tutan şantaj çetesini jandarma ekipleri çökertti.

Karadeniz sahil şeridini mesken tutan şantaj çetesini jandarma ekipleri çökertti.


Çete, 2010 yılından buyana Karadeniz sahil şeridinde gece saat 12’den sonra sahil kenarı ve tenha yerlerde bir araya gelen çiftleri takip ederek yüzleri maskeli, elleri silahlı şekilde tehdit yoluyla cinsel ilişkiye zorlayıp bu anları ise kameraya kaydediyorlardı. Çete üyeleri daha sonra ise çiftlerden ellerindeki görüntü karşılığında 25’er bin lira para istiyordu. 3 kişi oldukları belirlenen çetenin 2 üyesi daha önce aynı suçtan yakalanarak ceza evine gönderilirken, son üyesi ise geçtiğimiz günlerde son işinde yakayı ele verdi.



Son işinde yakalandı


Çetenin dışarda kalan üyesinin mesken tuttuğu sahil şeridindeki son oyununda jandarma ekipleri tarafından kıskıvrak yakalandı.


Edinilen bilgilere göre, Keşap ilçesine bağlı Uluburun plajında araç içerisinde oturan bir çifti eli silahlı ve maskeli bir şahıs gasp etti. Gasp ettiği çiftin ellerini kelepçeleyen şahıs aracı tenha bir yere çekerek burada çiftin kelepçesini çözdü ve silah zoruyla cinsel ilişkiye zorladı. Bu anları ise çiftten gasp ettiği cep telefonu ile kaydetti. Olayın hemen ardından şahıs kaçarak uzaklaştı. Olayın olduğu sıralarda ise bölgede devriye atan jandarma ekipleri araç içinde çırılçıplak şekilde duran çifti görerek yanlarına gittiğinde olay ortaya çıktı.


Çiftin şikayeti ve olay yerinde alınan ilk ifadesi ile harekete geçen jandarma ekipleri aynı bölgeden 2 kilometre uzakta tenha bir yerde terk edilmiş olan çiftin aracına buldu. Araçta ve aracın yakınlarında arama yapan ekipler kısa süre tenha bir köşede gizlenmiş bir aracı tespit ederek aracın bulunduğu alana gittiğinde araç içinde bulunan 42 yaşındaki Ş.A’yı olayın şüphelisi olarak gözaltına aldı.



Mağdur şüpheliyi gözünden tanıdı


Jandarmadaki sorgusunda olayla alakasının olmadığını ifade eden Ş.A’nın aracında yapılan incelemede olayda kullanıldığı öne sürülen maske ele geçirildi. Olayda mağdur olan çift ise şüpheliyi göz renginden tanıması sonrası şüpheli savcılığa sevk edildi. Savcılıktaki işlemlerinin ardından tutuklanma istemiyle adliyeye sevk edilen Ş.A tutuklanarak cezaevine gönderili.



Olayın geçmişi


Öte yandan 3 kişilik çetenin 2 şüphelisi daha önce Espiye ilçesinde aynı suçtan yakalanarak cezaevine gönderilmişti.


Olay ise 2017 yılının Haziran ayında gece saat 00.15 sıralında Keşap ilçesine bağlı Hisarüstü Köyü uluburun mevkiinde M.C.T ve F.Y, adlı çift, bir otomobil içerisinde oturdukları sırada yüzü maskeli ve eli silahlı bir şahıs tarafından gasp edilip aynı yöntemle para istenilmişti. Olayın ardından jandarmaya giden çift, şahıstan şikayetçi oldu. Şikayet üzerine savcılık tarafından başlatılan soruşturma kapsamında ilk olarak şantajcı şahıs tarafından gasp edilen mağdurlara ait cep telefonlarının GSM numaraları ile Imei numaraları sinyal takibine alındı. 29 Haziran günü saat 22.30 sıralarında mağdur F.Y’nin evinin yakınında cep telefonu sinyali tespit edilirken, 1 Temmuz günü geç saatlerde şüpheli tarafından mağdurlarla irtibat kuruldu. Şüpheli şahsın sinyal takibinden Espiye ilçesine gelip tekrardan aynı güzergahı kullanarak gitmeleri sebebi ile güzergahta yapılan kamera çalışmalarından 34 UU 6483 plakalı araç takibe alınmıştı. Bunun üzerine olayın şüphelisi olarak tespit edilen ve 3 ayrı suçtan hakkında yakalama kararı bulunan N.B. isimli şahıs takibe alınırken, yakalamak üzere ekipler hareket geçilmiş, şahıs yakalanacağını anlayınca Espiye İlçe Jandarma Komutanlığı’na gelerek teslim olmuştu. Ardından çıkartıldığı mahkemece tutuklanmıştı.



Maskeli şüpheliyi sesinden tanımışlardı


N.B isimli şüphelinin mahkemedeki ifadesinde sinyal takibinde kullanılan 34 UU 6483 plakalı aracı kullanan şahsın ise S.Ş, olduğu anlaşılmıştı. Şüpheli S.Ş daha sonra mağdur M.C.T ile irtibata geçerek Tirebolu ilçesinde buluşma sağlamak istemişti. Buluşma noktasında ekipler tarafından gerekli tedbirler alındı fakat ikinci buluşma da gerçekleşmedi. Bununla ilgili yapılan araştırmalarda sinyalin ilk çıkış noktasının Espiye merkezinde ikamet eden mağdur F.Y’nin evinin yakınında ikamet eden S. Ş’in olduğunun değerlendirilmesi nedeni ile ses teşhisi için savcının talimatıyla telefon irtibatına geçilerek ses teşhisi yapılmıştı. Mağdur M.C.T, şahsın sesinden S.Ş olduğunu tespit etti. Giresun Nöbetçi Cumhuriyet Savcısı talimatı ile S.Ş, Görele ilçesinde yakalanarak gözaltına alınarak cezaevine gönderildi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Antalya 15 metrelik uçurumdan uçtular, hayatlarını ağaç kurtardı Antalya’da yaklaşık 15 metrelik yükseklikten uçarak bir ağacın üzerine düşen otomobildeki karı koca emekli öğretmen, itfaiye ekiplerinin film gibi operasyonuyla kurtarıldı. Kaza, saat 19.30 sıralarında Kepez ilçesi Antalya Bulvarı üzerindeki seyir terası olarak bilinen noktada yaşandı. Alınan bilgiye göre, Hasan T. (68) idaresindeki 60 HF 563 plakalı otomobil, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu önce demir bariyerlere çarptı ardından yaklaşık 15 metre yükseklikteki uçurumdan bir ağacın üzerine oradan da toprak zemine düştü. Kazayı gören vatandaşlar, araçta bulunan sürücü ile eşi Gülseren T.’yi (68) araçtan çıkardılar. Durumun 112 Acil Çağrı Merkezine bildirilmesinin ardından olay yerine itfaiye, sağlık ekipleri ve polis sevk edildi. Hastanede tedavi altına alındılar Belirtilen adrese gelen itfaiye ekipleri, kaşık sedyeye alıp halat yardımıyla yukarı çıkardı. Çifi, ambulansla kaldırıldıkları Antalya Şehir Hastanesinde tedavi altına alındı. Çiftin bilinçlerinin yerinde olduğu öğrenildi. Hurdaya dönen araç ise vinç yardımıyla bulunduğu noktadan alındı. "Ağaç olmasaydı muhtemelen ölürlerdi" Kazanın görgü tanıklarından Burak Ürün, "Araba fren sıkarken aşağıya uçtuğunu gördüm. O anda yardıma gidip yaralıları çıkarmaya çalıştım. O ağaç olmasaydı araba aşağı yuvarlanacaktı. Ağaç sayesinde kurtuldular" dedi. Yaralı çifti araçtan çıkarmaya yardım eden bir vatandaş da, "Teyzeyle amcayı çıkardık sonrasında ambulans ekibi ile itfaiye ekibi geldi. Sedye ile buradan çıkarmak 2,5 saat sürdü. 5 metre ileriden uçmuş olsalardı muhtemelen ölürlerdi. Çünkü onları kurtaran ağaç oldu" diye konuştu.
İstanbul Ersin Destanoğlu: “Serdar Hoca bu kulübün DNA’sını çok iyi biliyor” Beşiktaş’ın tecrübeli kalecisi Ersin Destanoğlu, daha iyi sonuçlar almak için çalışmaya devam edeceklerini dile getirerek, “Serdar Hoca bu kulübün DNA’sını çok iyi biliyor” dedi. Trendyol Süper Lig’in 33. haftasında Beşiktaş, sahasında karşılaştığı MKE Ankaragücü’nü 2-0 mağlup etti. Siyah-beyazlılarda sakatlığı bulunan Mert Günok’un yerine 11’de sahaya çıkan Ersin Destanoğlu, maçın ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. İyi bir futbolla galip geldikleri için mutlu olduğunu dile getiren Destanoğlu, “Bizim için güzel bir akşamdı. Tempolu, coşkulu güzel bir maç oynadık. Kazandığımız için mutluyuz. Önümüzde önemli bir kupa maçı var. Bugünkü maç bizi o maça da bira hazırladı. Rakibimizi de daha iyi tanıdık. Moral motivasyonumuzu yukarı çekerek daha iyi sonuçlar almak için elimizden geleni yapacağız” diye konuştu. Uzun süre sonra kazandıklarına değinen siyah-beyazlı takımın kalecisi, “Taraftarlarımız 5 maçlık serüvende bizden galibiyet bekliyordu. Biz de Serdar Hoca’yla birlikte içerideki moral ve motivasyonu sahaya yansıtıp taraftarlarımızı galibiyetle buradan uğurladığımız için mutluyuz” ifadelerini kullandı. “Serdar Hoca bu kulübün DNA’sını çok iyi biliyor” Serdar Topraktepe’nin takımla bağını hiç kopartmadığını vurgulayan Ersin Destanoğlu, "Öncelikle Santos Hoca’ya teşekkür ederim. Buraya geldi ve takımı yukarı çıkartabilmek için elinden geleni yaptı. Serdar Hoca bu kulübün DNA’sını çok iyi bilen, oyuncularla iyi diyaloğu olan bir hocaydı. Bizimle hep irtibat halindeydi. Bugün için sahada neler yapmamız gerektiğini söyledi. Biz de çıkıp oynadık” diyerek sözlerini tamamladı.