EKONOMİ - 26 Ocak 2018 Cuma 10:58

Kaya: "Türkiye’de 2017 yılında 1 Milyon 57 bin kişi işe yerleştirildi"

A
A
A
Kaya: "Türkiye’de 2017 yılında 1 Milyon 57 bin kişi işe yerleştirildi"

Giresun İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Olağan Toplantısı gerçekleştirildi.

Giresun İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Olağan Toplantısı gerçekleştirildi. Valilik toplantı salonunda gerçekleşen toplantıya Vali Yardımcısı Recep Uzal, İŞKUR Bilgi İşlem Daire Başkanı Fahrettin Kaya, İŞKUR Giresun İl Müdürü Mustafa Sarı ve kurumlardan temsilciler katıldı.


Toplantının açılış konuşmasını yapan İŞKUR İl Müdürü Mustafa Sarı, “2017 yılı içerisinde bin 306 kurs ve program düzenlenmiş, bu programlara 2 bin 789 erkek ve 4 bin 992 kadın olmak üzere toplam 7 bin 781 kişi katılmıştır. Düzenlenen bu programların bir kısmı halen devam etmektedir” dedi.


Kalıcı istihdama katkı sağlayacak tüm projelere desteğin verildiğini belirten İŞKUR Bilgi İşlem Daire Başkanı Fahrettin Kaya ise, “Türkiye’nin en büyük sorunu nitelikli eleman bulma sorunu. İlimizde de bunu gördük. İnsanlar daha kolay işlerde, daha az mesaisi olan ama daha yüksek geliri olan işlerde çalışmak istiyor. İnsanımızda bir iş beğenmeme var. Her yerde olduğu gibi burada da var maalesef” ifadelerini kullandı.


Projelere verilen paraları engeli çalıştırma zorunluluğu olan iş yerlerine para cezası uygulayarak sağladıklarını kaydeden Kaya, “Burada biriken paraları yine engellilerin önünü açmak için hibe olarak veriyoruz yani kendi içerisinde bir döngü sağlıyor. Onun için bu toplantılar bizim için çok önemli. Neden? Hakikatten Türkiye’de işsizlik sorunu var, herkes işsizlikten şikayetçi ama açık işler de var. Hizmet sektöründe elaman bulamıyoruz. Neden bulamıyoruz? İnsanlar neden Antalya’ya gidip çalışmayı tercih ediyor da Giresun’da bir otelde çalışmıyor? Bunun gerekçelerini ortadan kaldırmak bizim görevimiz. Bu kapsamda Cumhurbaşkanımızın başlatmış olduğu milli istihdam seferberliğiyle 1 milyon 57 bin kişi özel sektörde işe yerleştirdik. Bu bir rekordur Cumhuriyet tarihinde. 2018 yılında daha büyük teşviklerle ‘bir senden, bir benden’ teşviği ile işverenlerimizin yanındayız” şeklinde konuştu.


Konuşmanın ardından kurum temsilcileri de söz alarak sunumlarını yaptı. Yapılan sunumların ardından toplantı sona erdi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir