GENEL - 01 Ekim 2018 Pazartesi 13:14

Müftü Oral: “ Derdiniz, derdimiz olsun’ diyerek vatandaşımızı dinliyoruz”

A
A
A
Müftü Oral: “ Derdiniz, derdimiz olsun’ diyerek vatandaşımızı dinliyoruz”

1-7 Ekim Camiler ve Din Görevlileri Haftası nedeniyle Giresun İl Müftüsü Muhittin Oral, basın mensupları ile bir araya geldi.

1-7 Ekim Camiler ve Din Görevlileri Haftası nedeniyle Giresun İl Müftüsü Muhittin Oral, basın mensupları ile bir araya geldi.


Giresun’daki projelerden ve camiler hakkında bilgiler veren Oral, Giresun’da başlattıkları ‘Derdiniz, derdimiz olsun’ projesi ile vatandaşları dinlediklerini kaydetti.


Yaklaşık 5 aydır Giresun Valiliği’nin katkılarıyla ‘derdiniz derdimiz olsun’ projesini yürüttüklerini belirten Müftü Oral, “Mahallelerimizi böldük ve sorumlu arkadaşlar tayin ettik onların rehberliğinde mahallemizde hangi yetim kardeşimiz var, hangi engelli kardeşimiz var, hangi ihtiyaç sahibi kardeşimiz var onları nasıl karşılayabiliriz hangi makamlarla onların sorunlarına çözüm bulabiliriz diye çalışacağız. Tabi bunu sadece belli kardeşlerimiz için değil bütün kardeşlerimiz için gerçekleştireceğiz. Şu bir gerçek biz Diyanet İşleri Başkanlığı olarak namazda rehberlik ettik toplumumuza ama maalesef İslam’ın 5 şartından birisi olan zekat konusunda rehberlik edemedik. Bundan sonra toplumumuzda zekat görevini ifa edecek müslüman kardeşlerimize bu sorumluluklarını hatırlatacak ve bu zekat görevlerini yerine getirecekleri alanları göstererek işaret etmek noktasında öncülük ve rehberlik yapacağız” dedi.


Peygamber döneminde bir örnek vererek sözlerine devam eden Müftü Muhittin Oral, “Resulullah efendimiz zamanında aslında camiler şöyle olmuş bin nüfusa bir cami yapılmış. Ülkemizin içinden geçtiği bir süreç var köyden şehre göç. İnsanımızın çoğu köylerde yaşıyordu şimdi şehirlere göçüyoruz dolayısıyla biz camilerimizi genelde köyde yapmışız. Giresun genelinde şu anda yaklaşık bin 500 camimiz var. Bu camilerimizde bin 250 imam-hatip 150 müezzin kayyım ile hizmet ediyoruz. Tabi bir miktar boş camilerimizde var onlara da İŞKUR kanalıyla İmam Hatip Lisesi Mezunu görevlileriyle bu ihtiyacı da gidermeye çalışıyoruz. Özellikle yayla sezonunda yayla camilerimiz olmak üzere bu tür istihdamlarımız oluyor” şeklinde konuştu.



Giresun’un en büyük camii inşaatı devam ediyor


Giresun Üniversitesi Güre yerleşkesinde inşaatı devam eden üniversite cami hakkında da bilgiler veren Oral, “Merkezde şu anda bir üniversite camimiz var merkezi ödenekten masrafları karşılanıp yapılan yaklaşık 7 milyon liranın üzerinde bir harcama yapıldı yaklaşık bir milyonluk bir ihtiyacımız var ve yakında da bir ödenek bekliyoruz. Bu şekilde de Giresun’umuzun cemaat kapsamında en büyük camisi olacak. Bu camimiz hem öğrencilerimize, hem de sivil vatandaşlarımıza hitap edecek. Merkezimizde de Mal Pazarı mevkiinde de Müftüoğlu Camimiz vardı orayı da hem bina kalitesi olarak hem de cemaat ihtiyacı olarak yıktık yerine ise inşallah yaklaşık 2 bin cemaatlik bir cami projesi tamamlandı. İnşaatı işleri de başlayacak” ifadelerini kullandı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Balıkesir Bandırma’da kapalı yöntemle prostat ameliyatı Balıkesir’in Bandırma ilçesinde Bandırma Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tıp fakültesi kurulmasıyla birlikte üroloji kliniği güncel sağlık hizmetlerine devam ediyor. Bandırma Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tıp fakültesinin kurulması ve hastanenin eğitim ve araştırma hastanesi statüsüne geçmesiyle birlikte üroloji kliniği, en güncel sağlık hizmetlerini sunmaya devam ediyor. Daha önce açık cerrahi ile Bandırma’da çeşitli ilklere imza atan üroloji kliniği, bölgede önemli bir üroloji merkezi haline gelmeye devam ediyor. Son olarak, laparoskopik (kapalı yöntem ile) prostat kanseri ameliyatı başarılı bir şekilde gerçekleştirildi. Üroloji Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Aykut Başer, hastanenin Bandırma ve çevresine en güncel tedavi yöntemleriyle yüksek kalitede sağlık hizmeti sunduğunu belirterek laparoskopik cerrahi hakkında şunları söyledi: "Laparoskopik radikal prostatektomi, prostat kanseri tedavisinde sıkça kullanılan bir cerrahi yöntemdir. Bu yöntemde, cerrah küçük kesiler yaparak bir kamera ve cerrahi aletler aracılığıyla prostat bezini çıkarır. Laparoskopik cerrahi, geleneksel açık cerrahiye kıyasla daha az invazif bir yöntemdir, bu da daha az kan kaybı, daha az ağrı ve daha hızlı iyileşme süreci anlamına gelir. Laparoskopik radikal prostatektomi, prostat kanseri olan erkekler için etkili bir tedavi seçeneği olabilir. Ancak, her hasta için uygun olmayabilir ve tedavi seçenekleri, hastanın bireysel durumuna ve kanserin evresine bağlı olarak değişebilir. Bu nedenle, prostat kanseri teşhisi konmuş hastaların, hatta tüm ürolojik kanserlerinde dahil tedavi seçenekleri hakkında hastanemize başvurarak detaylı bir şekilde bilgi almaları önemlidir."