POLİTİKA - 28 Eylül 2017 Perşembe 20:03

Saadet Partisi Giresun’da fındık çıkartması yaptı

A
A
A
Saadet Partisi Giresun’da fındık çıkartması yaptı

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’na, Giresun’da Fındık Borsası ve Fındık Araştırma Enstitüsü’nün varlığı hakkında bilgi verilmeyince konuşmasında bunların olması gerektiğine değinerek ”Giresun’da Fındık Enstitüsü olsa daha güzel olmaz mı? Giresun’a bir fındık borsası kurulmalı” ifadesini kullandı.

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’na, Giresun’da Fındık Borsası ve Fındık Araştırma Enstitüsü’nün varlığı hakkında bilgi verilmeyince konuşmasında bunların olması gerektiğine değinerek ”Giresun’da Fındık Enstitüsü olsa daha güzel olmaz mı? Giresun’a bir fındık borsası kurulmalı” ifadesini kullandı.


Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Giresun’da ‘Fındık Çıkartması’ adı altında düzenlediği açık hava toplantısında partililere ve vatandaşlara hitap etti. Konuşmasına Türkiye’nin bir tarım ülkesi olduğunu belirterek başlayan SP Lideri Karamollaoğlu, “Biz tarım ülkesiyiz, ziraat ülkesiyiz fındıkta aslında bu konuda bizim zirveye çıkmamız gereken konu. Ama ne yazık ki bir şaşkınlık var. Fındık konusunu işleyen, inceleyen, fındığın kalitesini yeri geldiğinde biraz daha arttırmak en azından muhafaza etmek, üretimini geliştirmek, pazarlamada daha etkili olmasını sağlayabilmek için yapılmış bir çalışmaya ne yazık ki rastlamıyoruz. Giresun’da üniversitemiz var. Bazıları diyor ki, en azından bir fındık enstitüsü olsa, fındığın üretiminden pazarlamasına kadar her konuyu alsa incelese ve bizim bu etkinliğimizin gelişmesi, gelirimizin artması, fındık üreticisinin daha zengin hale gelmesi için bize yollar gösterse, önerilerde bulunsa daha güzel olmaz mı? Ama bu düşünme gerektirir. Bizim şu anda hükümet olarak da maalesef ülke olarak da çektiğimiz en büyük sıkıntı konulara düşünerek yanaşmamamız. Genelde bir kişi karar veriyor hepimiz onun peşinden, ‘ ya hu bu iş nasıl çözülecek’ diye çare aramaya kalkıyoruz. Bu yanlış bir yaklaşım, bu doğru bir gidişat değil” dedi.


Üç bakanın katılımıyla 20 gün önce Giresun’da açılan Fındık Borsası’nın kendisine haber verilmemesi ile konuşmasına devam eden Genel Başkan Karamollaoğlu hükümete seslenerek, “Bu dünya piyasasında fındığın fiyatını Türkiye belirler, bu konuda karar vermeli, gerekli tedbirleri almalı adımları atmalıyız. Bununda başında söylediğim gibi üreticinin desteklenmesi gelir. Biz fındık fiyatını Türkiye olarak benimsemek istiyorsak, belirlemek istiyorsak burada bir uluslararası borsanın teşekkülünün sağlanması gerekir. Hamburg’da belirleniyormuş. Öğreniyoruz ki Hamburg’da borsa yok. Hamburg alış verişin yapıldığı yer, bir liman orası sadece. Fındık borsasını tüccarlar belirliyor, çikolatacılar belirliyor. Türkiye’de ise şuanda maalesef yabancı firmalar belirliyor. Fındığı alan işleyen kendi çikolata tesislerinde değerlendirenler belirliyor. Biz neden onların eline bakacağız? Neden onların eline bırakacağız? Onun için burada bir fındık borsası kurulmalı. Bu kurulduğu zaman mesel a dünya çapında bir bütün olarak ele alınır. Elbette biz olmayacak rakamlarla ortaya çıkamayız ama borsa burada olduğu zaman biz kontrol ederiz. Ne kadar çıkacak, ne kadar yükselecek biz karar veririz yani Giresunlular karar verir” şeklinde konuştu.


Konuşmanın ardından SP Genel Başkanı Karamollaoğlu ve beraberindekiler ile düzenlenecek konferans için alandan ayrıldı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Hutbede yapılan duaya tepki gösteren genç, Atatürk’e hakaretten 3 yıl 9 ay hapis cezası aldı Gayrettepe’de cuma namazı sırasında Atatürk’e dua edilmesine tepki gösterip Atatürk’e ve imama hakaret eden şahıs, 3 yıl 9 ay hapisle cezalandırdı. Gayrettepe’de bulunan bir camide 10 Kasım 2023 günü Mustafa Kemal Atatürk’e ve Atatürk için dua eden imama hakaret eden A.B.’nin yargılanmasına devam edildi. Anadolu 13. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya tutuklu sanık ve taraf avukatları katıldı. "Puşt kelimesini güvenilmez manasında kullandım" Duruşmada esasa ilişkin savunma yapması için söz verilen A.B., “Attığım bir kaç tweet ekran görüntüsü alınmış ama bunların atıldığına dair bir kanıt yok. Hakkımda atmadığım bir çok tweet var. ’Sinkaf ederim’ tweeti atmadığımı belirtmek istiyorum. Puşt kelimesini hakaret etmek amacıyla değil, güvenilmez manasında kullanmıştım. Ceza alacağım bir husus görmüyorum. Video çektim. İslamiyet’e göre inançsız ölen bir kişinin arkasından dua edilmemesi gerekir. Beraatımı talep ediyorum” dedi. “Daha fazla ne ceza verilebilir bilmiyorum” Son sözü sorulan şahıs, “2 ay cezaevinde tek başıma kaldım. Bu eylemim için yeterince ceza aldığımı düşünmekteyim. Daha fazla ne ceza verilebilir bilmiyorum. Beratımı talep ediyorum” dedi. Kararını açıklayan mahkeme heyeti, A.B.’yi "Atatürk’ün hatırasına alenen hakaret" suçundan 3 yıl 9 ay hapisle cezalandırdı.
Ankara Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yazgan: “Sözler tutulsun, mülakat kaldırılsın” Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yusuf Yazgan, kamuya personel alımlarında mülakat yapılmasına ilişkin, “Sözler tutulsun, mülakat kaldırılsın” dedi. Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yusuf Yazgan, kaldırılacağı açıklanan ancak uygulanmaya devam edilen sözlü sınavların (mülakat) devlet memuru olacaklar ile mevcut kamu görevlilerinin görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavlarında can yakmaya, emekleri zayi etmeye devam ettiğini söyledi. Yazgan, bir an önce mülakatların kaldırılarak, adayların girdikleri yazılı sınav sonucuna göre atamalarının yapılması gerektiğini dile getirdi. Mülakatın emeklerin zayi olmasına ve idareye karşı güvenin azalmasına sebep olduğunu ifade eden Yazgan, “Ülkemizin kritik bir süreçten geçerken ihtiyaç duyduğu, süreç sonrası uygulamadan kaldırılacağı açıklanarak uygulamaya konulan mülakat sisteminin halen kaldırılmamasının yol açtığı hak kayıpları ve huzursuzluk her geçen gün daha da artıyor. Kamuya atama bekleyen memur adayları ile mevcut kamu görevlileri, bir an önce mülakat sisteminden vazgeçilmesini ve insanların bilgiye dayalı sınavlarda aldıkları puana göre değerlendirmelerin yapılmasını istiyor” ifadelerini kullandı. Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından yapılan görevde yükselme sınavından örnek veren Yazgan, 62 kişinin yazılı sınavda 85 ve üzeri puan almasına karşın mülakatta düşük puan alarak atanamadığını belirtti. Yusuf Yazgan, “Yazılı sınavda 98.72 puan alan adaylar, mülakatta 64, 65, 55 puan verilerek eleniyor ve atanması gerçekleşmiyor. İki sınav arasında bu kadar farkın olması, liyakat beklentisi içindeki insanlarda hayal kırıklığına yol açıyor. Demek ki bu iki sınavdan birisinde sorun var. Bu sorunu, bu şaibeyi kaldırmak için yapılması gereken tek şey mülakatı kaldırmak, bilgiye dayalı yazılı sınav sonucuna göre atamaları gerçekleştirmek” şeklinde konuştu.