ASAYİŞ - 27 Nisan 2017 Perşembe 12:10

Trabzon, Giresun, Rize, Gümüşhane ve Artvin illerinde 3. ve 4. Sınıf 7 Emniyet Müdürü, 35 Komiser ve 187 polis memuru görevden uzaklaştırıldı

A
A
A
Trabzon, Giresun, Rize, Gümüşhane ve Artvin illerinde 3. ve 4. Sınıf 7 Emniyet Müdürü, 35 Komiser ve 187 polis memuru görevden uzaklaştırıldı

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile irtibatı olduğu gerekçesiyle Trabzon, Giresun, Rize, Gümüşhane ve Artvin illerinde 3.

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile irtibatı olduğu gerekçesiyle Trabzon, Giresun, Rize, Gümüşhane ve Artvin illerinde 3. Sınıf bir, 4. Sınıf 4 Emniyet Müdürü, 35 Komiser ve 187 başpolis ve polis memuru görevden uzaklaştırıldığı bildirildi.


Alınan bilgiye göre, 667 sayılı "Olağanüstü Hal Kapsamında Alınan Tedbirlere ilişkin Kanun Hükmünde Kararname"nin 2’nci maddesinde zikredilen ve milli güvenliğe tehdit oluşturduğu tespit edilen Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) ile iltisakı veya irtibatı olduğu gerekçesiyle 9 bin 103 emniyet teşkilatı mensubunun görevden uzaklaştırıldığı kaydedildi.


Buna göre, Trabzon’da 4. Sınıf 2 Emniyet Müdür, 6 Komiser ve 36 polis; Artvin’de 4. Sınıf bir Emniyet Müdürü, 3 Komiser ve 74 polis; Rize’de 3. sınıf bir, 4. sınıf bir Emniyet Müdürü,5 komiser ve 17 polis; Giresun’da 3 Komiser, 30 polis; Gümüşhane’de 8 Komiser, bir Emniyet Amiri ve 30 polis olmak üzere 187 polis memuru, 35 Komiser, 1 Emniyet Amiri ve 7 Emniyet Müdürü görevden uzaklaştırıldı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Diyarbakır Diyarbakır’a hafta sonu 1 milyona yakın taraftar gelmesi bekleniyor TFF 2. Lig Kırmızı Grup’ta mücadele eden ve 77 puan ile lider olan Amed Sportif Faaliyetleri Başkanı Aziz Elaldı, “Emniyetin ve belediyenin verdiği bilgilerde hafta sonu Diyarbakır’a 1 milyona yakın kişi gelecek. Emniyetin rakamı 600 bin, belediyenin rakamı da 1 milyon insanın il dışından gelmesi. Bizim sevincimize ortak olmak için, karnavalımıza katılmak için gelecekler” dedi. Basın mensuplarıyla Kayapınar ilçesindeki Amedspor Şeyhmus Özer Tesisleri’nde bir araya gelen Elaldı, Iğdır maçı ile ilgili birçok sıkıntı yaşadıklarını söyledi. Elaldı, stadyumun toplam kapasitesi 33 bin kişilik olduğunu, ama emniyetin ve belediyenin verdiği bilgilerde hafta sonu Diyarbakır’a 1 milyona yakın kişinin geleceği öngörüldüğünü söyledi. Emniyetin rakamı 600 bin, belediyenin rakamına göre ise 1 milyon insan il dışından gelmesi beklendiğini aktaran Elaldı, “Bizim sevincimize ortak olmak için karnavalımıza katılmak için gelecekler. Bu gelen insanların çoğu stadyuma girip o şampiyonluk maçını birebir yaşamak istiyor. Bilet satışlarımız bitti. İki gündür bundan dolayı da bir takım tatsızlıklar oluştu. Böyle büyük organizasyonda eksiklikler olabiliyor. Ama nihayetinde talep çok fazla olduğu için ne kadar özen göstersek de illaki aksaklık oluyor. Taraftarlarımızdan, camiamızdan ve halkımızdan bu konuda anlayış bekliyoruz" dedi. İl Spor Güvenlik Kurulu’nca yapılan toplantıda alınan taraftar yasağına ilişkin de konuşan Elaldı, “Iğdır’dan gelen arkadaşlarımız var. Biz onlarla beraber bu maçı izleyeceğiz. İskenderun’da yaptığımız tribünü burada yapacağız. Iğdır’dan isteyen taraftar gelsin, biz onları misafir edeceğiz” ifadelerinde bulundu.