YEREL HABERLER - 22 Ağustos 2016 Pazartesi 11:53

Yaylalardaki kurbanlıklar kurban pazarına inmeye hazırlanıyor

A
A
A
Yaylalardaki kurbanlıklar kurban pazarına inmeye hazırlanıyor

Karadeniz’de her yıl Nisan ve Mayıs ayı itibari ile yaylalara çıkartılan ve yaylada doğal olarak yetiştirilen küçükbaş hayvanlar, yaklaşan Kurban Bayramı öncesi kurban pazarlarına inmeye hazırlanıyor.
Yaylada yetişen küçükbaş hayvanların kurbanlık fiyatlarının bu yıl 700 TL ile bin TL arasında olacağını belirten ve 30 yıldır hayvancılıkla uğraşan Metin Kahraman, bu fiyatların çok yüksek olmadığını söyledi. Yaz başlangıcı ile yaylalara çıkardıkları hayvanların artık kurbanlık haline geldiğini belirten Kahraman, “Hayvanlarımızı burada doğal ortamında yayla çimenleri, otları arasında besliyoruz. Her yıl yaya olarak getirdiğimiz hayvanlarımızı kurban için hazırlıyoruz ve kurban pazarına indiriyoruz. Yaylaya çıkarken 100 koyunumuz vardı ama 5 ay boyunca yaylada kalıyoruz ve turizm amaçlı yaylalara gelen günü birlik tatilciler içinde et ihtiyacını karşılayacak kadar kesiyoruz. Bu sene işlerimizi geçtiğimiz yıllara göre biraz daha iyiydi. Hayvanlarımızın çoğunu yaylada sattık şuan 40 hayvanımız kaldı onları da kurban pazarına indirerek satacağız” dedi.
“Masrafları çıkardıktan sonra fazla bir kar düşünmeden alıcıyı da sıkmadan fiyatları belirliyoruz” diyen Kahraman, “Yaylada fazla bir masraf yapmıyoruz, her şey doğal olarak gelişiyor. Hayvanlarımızı çayırlara çıkartıyoruz ve orada besliyoruz. Köy veya şehre yakın yerde olsak yem parası, çoban parası, ilaç parası derken masraf çoğalıp gidiyor. Bu seferde kurban yaklaşınca fiyatlara yansıyor, biz ise yaylada hem kendi işlerimizi görüyoruz, hem de koyunlarımızı otlatıyoruz. Fazla bir masrafımız olmuyor buda alıcıya fiyatta yansıyor” diye konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir