EKONOMİ - 24 Ekim 2018 Çarşamba 15:55

Yılbaşından itibaren hizmete girecek, İç Anadolu Bölgesi’nin tedarik üssü olacak

A
A
A
Yılbaşından itibaren hizmete girecek, İç Anadolu Bölgesi’nin tedarik üssü olacak

Giresun Liman İşletme Müdürü Murat Solak, yeni yıldan itibaren tam kapasite ile çalışmaya başlayacak olan Giresun Limanı’nda hazırlıkların son aşamaya geldiğini belirterek "120 milyon TL’lik yatırımla hayata geçirilen, yılda 200 geminin ağırlanacağı liman, Giresun’u Türkiye ekonomisine büyük katkı sağlar hale getirecek” dedi.

Giresun Liman İşletme Müdürü Murat Solak, yeni yıldan itibaren tam kapasite ile çalışmaya başlayacak olan Giresun Limanı’nda hazırlıkların son aşamaya geldiğini belirterek "120 milyon TL’lik yatırımla hayata geçirilen, yılda 200 geminin ağırlanacağı liman, Giresun’u Türkiye ekonomisine büyük katkı sağlar hale getirecek” dedi.


Giresun Limanı’na yapılan yatırımla ilgili firma yetkilileri basın toplantısı düzenledi. Düzenlenen toplantıda konuşan Liman İşletme Şefi Murat Solak, “Giresun Limanı’na yatırım 5 yılda 240 milyon TL’ye ulaşacak, İç Anadolu Bölgesi’nin tedarik üssü olacak. Sahil şeridinin estetiği düşünülerek mimari açıdan özenle çalışılan liman, dikey değil yatay yapılarla inşa edilerek Giresun dostu bir görünümle faaliyetlerini sürdürecek. 120 milyon TL’lik yatırım yapılan Giresun Limanı, 2019 yılının başında tam kapasite ile çalışmaya başlayacak. İlk planda yılda 200 geminin yanaşacağı limana, önümüzdeki 5 yılda en az 120 milyon TL daha yatırım yapılacak. Doğrudan ve dolaylı olarak 2 bin kişinin istihdam edileceği Giresun Limanı; şehir esnafı ve meslek kooperatifleri için birçok avantaj sağlarken, limanın inşaatında kullanılan mimari teknikler sahil şeridinin estetiğine zarar vermeyecek olan yatay yapılarla büyütülecek” dedi.



Giresun’a 5 yılda 240 milyon TL yatırım”


Giresun Limanı’nın 8 yıllık bir kullanım hakkı kaldığını hatırlatan Murat Solak, limanın yeni sahiplerinin Türkiye’nin en büyük şirketlerinden Tiryaki Grubu ve ortaklarının oluşturduğunu belirterek “Giresun Limanı, Karadeniz Bölgesi ve Türkiye için çok büyük öneme sahip. Şu ana kadar 120 milyon TL’lik bir yatırım yapıldı. Önümüzdeki 5 yıl içerisinde de en az 120 milyon TL daha yatırım yapılacak. Tiryaki, Türkiye’nin dört bir yanında yatırımı bulunan, ülkesine devamlı yatırım yapan bir şirket. Bu yatırım, fizibilite verileri yurtdışı ülkeleri daha avantajlı göstermesine rağmen ülkemize değer katmak hedefiyle Türkiye’ye yapıldı” diye konuştu.



“İç Anadolu Bölgesi’nin tedarik üssü olacak”


Yılbaşından itibaren tam kapasite ile çalışmaya başlayacak olan Giresun Limanı’na, yılda 200’ü aşkın geminin yanaşacağını ifade eden Solak, “Ağırlıklı olarak transit gemiler ağırlayacağız. Bu da şehir içi trafiğe yoğunluk getirmeyeceğimiz anlamına geliyor. Limanda sıklıkla göreceğimiz ürünlerin başında tahıl ve yağlı tohumlar grubu geliyor. Giresun Limanı özellikle İç Anadolu Bölgesi için bir tedarik merkezi haline gelecek. Ayrıca yeni yapılan yollar ile birlikte Giresun Limanı, Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin belli şehirleri için dahi çok önemli bir lojistik merkezi olacak” şeklinde konuştu.



“Şehrin estetiği için maksimum gayret gösteriyoruz”


Liman inşaatının tüm aşamalarında, Giresun halkının estetik kaygılarının tamamını dikkate alarak hareket ettiklerini ifade eden Giresun Liman İşletmeleri Müdürü Murat Solak, “Özellikle sahil şeridinin güzelliği ve bu konudaki estetik görünüm ile ilgili çok dikkatli davranıyoruz. Deposuz bir liman ne yazık ki dünya üzerinde olmadığı gibi Türkiye’de de mümkün değil. Hem kapasiteyi en verimli şekilde kullanmak, hem de estetik olarak en iyi seçenekleri değerlendiriyoruz. Depolama sistemi için yatay yapılar kullanırken, en tepe noktası 12 metreyi geçmeyecek şekilde bir inşaat çalışması yapıyoruz. Siluete zarar vermeyeceğimiz gibi, aksine buraya estetik bir görünüm kazandıracağız. Limanda yaptığımız inşaatların boyu, uzun yıllar önce yapılmış gümrük binasının tepe noktasının yarısı kadar olacak” îfadelerini kullandı.



“Giresun’a değer katacak”


Limanların en önemli özelliklerinin, bulundukları şehri kalkındırmaları, değer katmaları olduğunu vurgulayan Murat Solak, Giresun Limanı’nın da tam kapasite ile devreye girmesi ile beraber şehrin çehresinin değişeceğini belirtti. Solak, şunları söyledi:


“Limanın en önemli pozitif etkisi, şehre yapacağı ekonomik katkı. Örneklerinden de gördüğümüz gibi şehrin esnafına çok önemli faydalar sağlanacak. Ayrıca Şoför Kooperatifleri başta olmak üzere birçok meslek dalı için de yeni ekmek kapıları açılacak. Şu anda limanda 30 kişi istihdam ediyoruz. Bu rakam yılbaşından sonra, gelecek yıl içerisinde 100’e ulaşacak. Dolaylı yollardan liman ile iş yapacak olanlarla beraber önümüzdeki 5 yıl içerisinde bu rakam 2 bine ulaşacak.”

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bolu Bolu’da 7. Uluslararası Koru Gebelik Doğum Lohusalık Kongresi düzenlendi Bolu’da "7. Uluslararası Koru Gebelik Doğum Lohusalık Kongresi" düzenlendi. Prof. Dr. Aydan Biri ve Prof. Dr. Fatma Deniz Sayıner modern doğum hekimliği ve ebelik hizmetleri açısından önemli bilgileri katılımcılara aktardı. Bolu Koru Otel’de geleneksel hale gelen Uluslararası Koru Gebelik Doğum Lohusalık Kongresi’nin 7’ncisi düzenlendi. Kongre’nin oluşturulmasında büyük payda sahibi olan Prof. Dr. Aydan Biri ve Prof. Dr. Deniz Sayıner’in öncülüğünde bir araya gelen doğum hekimlerinin yanı sıra perinatoloji uzmanları, ebeler, hemşireler, yenidoğan hekimleri ve doğuma katkı sağlayan birçok branş uzmanı da kongrede yerini aldı. Kongrede Türkiye’de ve dünyada modern doğum hekimliği ve ebelik hizmetleri açısından önemli bilgiler, araştırma sonuçları ve deneyimlerin paylaşıldığı bilimsel oturumlar yapıldı. 3 gün sürecek olan kongrede, doğuma yönelik kurslar ve bilgilendirme toplantıları yapılacak. “Doğum konusu birçok konuya göre az ilgi görüyor” Türkiye’de sadece doğumun ele alındığı en büyük bilimsel toplantı olma özelliğini taşıyan 7. Uluslararası Bolu Koru Gebelik, Doğum ve Lohusalık Kongresi’nin başkanlığını yürüten Prof. Dr. Aydan Biri, “Bu 7’ncisi olmakla birlikte en çok heyecan duyduğum kongre oldu. Her geçen yıl birbirini tekrar etmemek adına zaten çok geniş ve sonsuz olan bu kongrede bir kez daha sizinle olmaktan çok büyük keyif duyuyorum. Konumuz doğum ve içerisinde çok fazla bileşen var. Doğumsal birleşim ya da bir bebeği ilgilendiren bir süreç, toplumun esası temeli ve koruyucu sağlık bakımı. Kongrede çok fazla insanı bir araya getiriyoruz. Ama çok da zor oluyor bu kongreler. Daha önce de söylediğim bir şey var ana işimiz olan doğum, özellikle kadın doğum hekimlerinin polikliniklerinin yüzde 80’i doğum, ancak buna rağmen birçok konuya göre çok daha az ilgi görüyor. Bu yıl ben çok çünkü bu konu doğrultusunda doktor arkadaşlarımızın da ana konumuzun doğum olduğuna dair inancı arttı. Her ne kadar hala akademisyen arkadaşlarımızın ‘Doğum da moda oldu’ demesine rağmen mesleğe bakışımızın çarptırıldığı bir dönemdeyiz” dedi. “Bilginin olmadığı yerde güçten bahsedilemez” Bilimsel çalışmaların ışığında kendini yenileyen ebelere ihtiyaç olduğunu söyleyen Prof. Dr. Deniz Sayıner, “Eğitim bizim vazgeçilmezimiz olmalı. Çünkü en büyük güç bilgi gücüdür. Bilginin olmadığı yerde güçten bahsedilemez. Hiçbir silah, hiçbir teknoloji bilginin karşısında duramaz. O nedenle sürekli bilimsel çalışmaların ışığında kendini yenileyen ebelerin yetişmesine ve ebelere ihtiyaç duyduğumuzu söylemem lazım. Ve tabii ki böyle bir ebeliği dizayn etmek için de birlik olmaya ihtiyaç vardır. Kurucu üyelerinden biri olmaktan onur duyduğum, gerçekten birlikte yürümekten gurur duyduğum yol arkadaşlarımın olduğu Anadolu Ebeler Derneği. Bu dernekle birlikte örgütlenmek, mesleğine sahip çıkmak mesleki örgütün içinde olmak son derece önemli” diye konuştu.
Samsun Polis, dolandırıcılara karşı vatandaşları uyardı Samsun Vezirköprü’de polis ekipleri hırsızlık, dolandırıcılık konularında vatandaşları bilgilendirerek uyarıcı broşürler dağıttı. Vezirköprü İlçe Emniyet Müdürü Ahmet Çelik’in de katıldığı çalışmada birim amirleri ile polisler vatandaşları dolandırıcılık olaylarına karşı yüz yüze bilgilendirdi. Emniyet Müdürü Çelik, "Kendisini polis, asker, savcı ya da kamu görevlisi olarak tanıtarak para ve altın isteyen kişilere itibar etmeyin” dedi. İlçe merkezinde gerçekleştirilen çalışmalarda broşür dağıtılarak çok sayıda vatandaşa siber güvenlik, KADES, hırsızlık ve dolandırıcılık konuları hakkında yüz yüze bilgi verildi. Gerçekleştirilen çalışmalar çerçevesinde, özellikle dolandırıcılık konularıyla ilgili; pazar yerlerinde, taksi durakları ile kuaförlerde, kahvehaneler ile kafeler de, iş yerleri ve parklarda vatandaşlarla görüşüldü. Yapılan bilgilendirmede, “Kendisini polis, asker, savcı ya da kamu görevlisi olarak tanıtarak para ve altın isteyen kişilere itibar etmeyin. Bu kişiler çünkü dolandırıcıdır. Bu kişiler sizleri inandırmak için kimlik ve adres bilgilerinizi hatta kimlik numaranızı dahi söyleyebilir. Bunlara itibar etmeyin. Bankadan aradığını söyleyerek ’kredi kartı aidatınızı ve dosya masraflarınızı iade ediyoruz’ diyerek kart ve şifre bilgilerini isteyen kişilere inanmayın. İnternet sitelerinden alışveriş yaparken dikkatli olun, güvenilir siteleri tercih edin" ifadelerine yer verildi.
Bolu Bolu’da 7’nci Uluslararası Koru Gebelik Doğum Lohusalık Kongresi düzenlendi 7’nci Uluslararası Koru Gebelik Doğum Lohusalık Kongresi, Bolu’da düzenlendi. Yoğun katılımın olduğu kongrede Prof. Dr. Aydan Biri ve Prof. Dr. Fatma Deniz Sayıner modern doğum hekimliği ve ebelik hizmetleri açısından önemli bilgileri katılımcılara aktardı. Bolu Koru Otel’de geleneksel hale gelen Uluslararası Koru Gebelik Doğum Lohusalık Kongresi’nin 7’ncisi düzenlendi. Kongre’nin oluşturulmasında büyük payda sahibi olan Prof. Dr. Aydan Biri ve Prof. Dr. Deniz Sayıner’in öncülüğünde bir araya gelen doğum hekimlerinin yanı sıra perinatoloji uzmanları, ebeler, hemşireler, yenidoğan hekimleri ve doğuma katkı sağlayan birçok branş uzmanı da kongrede yerini aldı. Kongrede Türkiye’de ve dünyada modern doğum hekimliği ve ebelik hizmetleri açısından önemli bilgiler, araştırma sonuçları ve deneyimlerin paylaşıldığı bilimsel oturumlar yapıldı. 3 gün sürecek olan kongrede, doğuma yönelik kurslar ve bilgilendirme toplantıları yapılacak. “Doğum konusu birçok konuya göre az ilgi görüyor” Türkiye’de sadece doğumun ele alındığı en büyük bilimsel toplantı olma özelliğini taşıyan 7. Uluslararası Bolu Koru Gebelik, Doğum ve Lohusalık Kongresi’nin başkanlığını yürüten Prof. Dr. Aydan Biri, “Bu 7’ncisi olmakla birlikte en çok heyecan duyduğum kongre oldu. Her geçen yıl birbirini tekrar etmemek adına zaten çok geniş ve sonsuz olan bu kongrede bir kez daha sizinle olmaktan çok büyük keyif duyuyorum. Konumuz doğum ve içerisinde çok fazla bileşen var. Doğumsal birleşim ya da bir bebeği ilgilendiren bir süreç, toplumun esası temeli ve koruyucu sağlık bakımı. Kongrede çok fazla insanı bir araya getiriyoruz. Ama çok da zor oluyor bu kongreler. Daha önce de söylediğim bir şey var ana işimiz olan doğum, özellikle kadın doğum hekimlerinin polikliniklerinin yüzde 80’i doğum, ancak buna rağmen birçok konuya göre çok daha az ilgi görüyor. Bu yıl ben çok çünkü bu konu doğrultusunda doktor arkadaşlarımızın da ana konumuzun doğum olduğuna dair inancı arttı. Her ne kadar hala akademisyen arkadaşlarımızın ‘Doğum da moda oldu’ demesine rağmen mesleğe bakışımızın çarptırıldığı bir dönemdeyiz” dedi. “Bilginin olmadığı yerde güçten bahsedilemez” Bilimsel çalışmaların ışığında kendini yenileyen ebelere ihtiyaç olduğunu söyleyen Prof. Dr. Deniz Sayıner, “Eğitim bizim vazgeçilmezimiz olmalı. Çünkü en büyük güç bilgi gücüdür. Bilginin olmadığı yerde güçten bahsedilemez. Hiçbir silah, hiçbir teknoloji bilginin karşısında duramaz. O nedenle sürekli bilimsel çalışmaların ışığında kendini yenileyen ebelerin yetişmesine ve ebelere ihtiyaç duyduğumuzu söylemem lazım. Ve tabii ki böyle bir ebeliği dizayn etmek için de birlik olmaya ihtiyaç vardır. Kurucu üyelerinden biri olmaktan onur duyduğum, gerçekten birlikte yürümekten gurur duyduğum yol arkadaşlarımın olduğu Anadolu Ebeler Derneği. Bu dernekle birlikte örgütlenmek, mesleğine sahip çıkmak mesleki örgütün içinde olmak son derece önemli” diye konuştu.