GENEL - 18 Aralık 2017 Pazartesi 17:39

Başkan Çimen’den basın toplantısı

A
A
A
Başkan Çimen’den basın toplantısı

Gümüşhane Belediye Başkanın Ercan Çimen, devam eden aralık ayı Belediye Meclisi toplantılarında alınan bazı kararları kamuoyuyla paylaştı.

Gümüşhane Belediye Başkanın Ercan Çimen, devam eden aralık ayı Belediye Meclisi toplantılarında alınan bazı kararları kamuoyuyla paylaştı.


Aralık ayı meclis toplantılarında hem 2018 yılı bütçesini oluşturduklarını, hem de 2018 yılındaki fiyat tarifelerimizi görüşeceklerini ve 20 gün içerisinde bunları tamamlayacaklarını kaydeden Başkan Çimen, makamında gazetecilerle basın toplantısı düzenledi.


Belirli periyotlar halinde ilde görev yapan gazetecilerle buluşarak çalışmalarından bahseden ve yeni projelerle ilgili istişare toplantıları düzenleyen Başkan Çimen’in toplantısında Halk Eğitimi Merkezi ve Tarım İl Müdürlüğü binasının yeri ve İl Özel İdaresi-Gümüşsu arsası takası konuları görüşüldü.


“Halk Eğitimi Merkezi, eski İtfaiye binasının yerine yapılacak”


Başkan Çimen, Vali, Milletvekilleri, STK’lar, siyaseti partilerle görüşerek bazı kararlar aldıklarını belirterek, mecliste Halk Eğitimi Merkezinin yeriyle ilgili kararı aldıklarını söyledi. Mecliste alınan kararı da okuyan Çimen, “24 derslikli halk eğitimi merkezi binası Karşıyaka Mahallesinde bulunan eski İtfaiye Amirliği arsasına yapılacak. Toplamda 2 bin 365 metrekare Belediye adına kayıtlı taşınmaz ile Çamlıca Mahallesinde bulunan eski İmam Hatip Lisesi arsasının takas edilmesine karar verildi” dedi.


Halk Eğitimi Merkezinin şehrin sosyal etkinliklerinin yapıldığı ve yürüme mesafesinde bir yer olması gerektiğinden hareketle şehrin en güzel yerlerinden birisini oraya verdiklerini kaydeden Çimen, “Buraya birde yaya köprüsü yapacağız. İmar planına da işledik. Şehirden çok fazla uzaklaşmamış olacak. Belediyemizin bu tür yerleri az ama bu tür yerlerin şehre kazandırılması için bize düşen burayı vermekti. Karşılıklı bir takas olması lazım. Yıkılan imam hatip lisesini aldık. Çevre yolunun 3.kavşağın olduğu noktada burası. Kavşak buraya geldiği için bu çalışmadan sonra 3 bin metrekare bir yer kalıyor. Şuan için ne yapılacağını planlamadık. Bina yıkılacak. Mahkemesi bitti” diye konuştu.


Mevcut Halk Eğitim Binasının olduğu alanı da kapsayan 80 bin metrekarelik kentsel yenileme projesiyle ilgili Başbakanlık Toplu Konut İdaresine (TOKİ) başvuruların yapılarak yasal sürecin tamamlandığını belirten Başkan Çimen, meclisten başka bir kararı da Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünün binasıyla ilgili olarak aldıklarını söyledi.


Şehrin tüm dinamikleriyle görüşerek mevcut binanın buradan kaldırılması yönünde görüş birliğine varıldığını kaydeden Çimen, “Mevcut hizmet binasının yerine altı otopark üzeri de sosyal yaşam alanı olacak şekilde teklifi yaptık. Burası 2 bin metrekare bir alan. Bunun arkasında Oltanbey Mahallesinde bine yakın konut var. Bunların nefes alacağı bir alan olsun. Bunun üzerinde ısrarla durduk. Alternatifini ürettik. Belediye olarak kamulaştırma işlemlerini, duvarını yaptık. Eski mezbahanenin üzerinde bir alan oluşturup parsel haline getirildi. 3 bin metrekarelik bir alan. Orayı tarım il müdürlüğüne verelim diye düşündük ve sonunda paydaşlarımızla konuşarak tarım il müdürlüğü planlamasına aldı, meclisten tüm kararları geçti. Tarımın binasını da ön tahsis yaptılar 2 yıl. Taşındıkları zaman bizde orayı yıkıp orada sosyal yaşam alanı oluşturacağız” diye konuştu.


Şehrin otogarından, ilçe terminaline, kamyon-tır garajına kadar herşeyin planlamasının yapıldığını ifade eden Başkan çimen, Gümüşhane Belediyesine ait Tekke köyünde bulunan 24 bin metrekarelik Gümüşsu fabrikasının alanının da İl Özel İdaresi’nin Yeni Mahalledeki 18 bin metrekarelik yerleşkesiyle takasının da söz konusu olduğunu hatırlattı.


Konunun hukuki altyapısını hazırladıklarını ifade eden Çimen, “Onu da en kısa zamanda Gümüşhane’ye kazandıracağız. İl Özel İdaresinin iş makineleri şehir içinde kaldı. Fabrikaya da organize de yer bakıyoruz. Orada bir yer kiralayıp Gümüşsu fabrikasını oraya alacağız. Fabrika üretime en kısa zamanda başlayacak. Bu hem şehrimizin geleceği açısından İl Özel İdaresinin yeriyle takas yaparsak şehrin büyümesine katkı sağlayacağız. Akçakale’nin il merkezine dahil edilmesi için bütün mevzuatı hazır, ön protokolü yapacağız. Mescitli ve Tekke’yi de bağlayacağız. Şehrimizi büyüteceğiz” şeklinde konuştu.


Başkan Çimen daha sonra gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. Bir gazetecinin sosyal medyada gündeme gelen “tünel otopark”la ilgili sorusu üzerine Başkan Çimen, şu cevabı verdi: “Tünel otoparkı 4 yıldır araştırıyoruz. Bunun bir örneğini dünyada görmedik. Bunun bilgisini de Zigana tünelimizi yapan firmanın yetkililerinden aldık. Maliyetler normal otoparkın çok fazla üzerinde. Ve bir örneği yok. Biz Belediye olarak yaptığımız ve yapacağımız tüm eserlerin altına otopark yapıyoruz. Bu şehirde daha kolayı varken daha zor olanını yapmak istemiyoruz. Modern pazaryerinin altında 200 kişilik otopark var. Gençlik parkının altında 400 araçlık otoparkımız var. Biz belediye olarak imar müdürlüğümüzün verdiğimiz tüm ruhsatlarda otoparkı istiyoruz. Yalnızca harç olarak değil fiziki olarak göstermelerini istiyoruz.”

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kastamonu Poşetle yüzünü ve ayaklarını saklamaya çalışan hırsız polisten kaçamadı: O anlar kamerada Kastamonu’da 3 ayrı iş yerinden hırsızlık yapan şahıs yakalanmamak için kafasına ve ayaklarına poşet geçirdi. Polis ekipleri tarafından yakalanarak tutuklanan hırsızın, ilginç hırsızlık anı ise güvenlik kamerasına yansıdı. Edinilen bilgiye göre, Kastamonu İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, il merkezindeki 3 iş yerinden gelen hırsızlık ihbarlarının ardından harekete geçti. Ekipler tarafından 3 ayrı iş yerinde de yapılan incelemelerde hırsızın aynı şahıs olduğu tespit edildi. Yakalanmamak için kafasına ve ayaklarına market poşeti geçiren M.D. isimli şahıs, ekipler tarafından yapılan teknik ve fiziki takip neticesinde yakalandı. Gözaltına alınan şahıs, işlemlerinin ardından Kastamonu Adliyesi’ne sevk edildi. Hakim karşısına çıkartılan şahıs tutuklandı. İlginç hırsızlık anı kamerada Öte yandan, şahsın güvenlik kameralarına yakalanmamak için bulduğu ilginç çözümle hırsızlık yaptığı anlar ise güvenlik kamerasına yansıdı. Görüntülerde şahsın yakalanmamak için başına ve ayaklarına geçirdiği market poşetleri ile iş yerinin önüne geldiği görülüyor. İş yerinin önünde bir süre çevreyi gözlemleyen şahıs daha sonra eline aldığı taş ile cep telefonu bayisinin vitrinini kırıyor. Şahıs daha sonra vitrinden aldığı çok sayıda cep telefonu ile birlikte koşarak uzaklaşıyor.
Ankara TBMM Başkanı Kurtulmuş, Fildişi Sahili Meclis Başkanı Bictogo ile görüştü TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Fildişi Sahili Meclis Başkanı Adama Bictogo ile görüştü. TBMM Başkanı Kurtulmuş, Fildişi Sahili Meclis Başkanı Adama Bictogo ile makamında bir araya geldi, daha sonra heyetler arası görüşme düzenlendi. Kurtulmuş, Türkiye Fildişi Sahili arasında ilişkilerin önemli bir ivme kazandığını söyleyerek, “Özellikle son dönemde Afrika açılımımız çerçevesinde Afrika ülkeleriyle çok yakın ilişkiler geliştiriyoruz, Afrika’nın birçok yerinde Türkiye’nin büyükelçilikleri açılıyor. Aynı şekilde Afrika ülkeleri Ankara’da büyükelçilik açarak Türkiye ile Afrika arasındaki ilişkiler genel olarak fevkalade olumlu seyir takip ediyor. Fildişi Sahili Türkiye’nin önem verdiği ülkelerden birisidir ve Türkiye-Fildişi Sahili arasındaki ilişkilerin olumlu seyir takip etmesi her iki ülkenin menfaatlerinedir. Ticarette, sanayide, tarımda, özellikle savunma sanayinde yapılacak işbirliklerinin her iki ülkenin menfaatine olduğunu düşünüyorum” ifadelerini kullandı. Bictogo, iki ülke Cumhurbaşkanları arasındaki ilişkileri mükemmel olarak nitelendirerek, amaçlarının karşılıklı ticaretin 2 yıl içinde 1 milyar dolara ulaştırmak olduğunu ifade etti. İki ülke halkları arasındaki dostluk ilişkilerinin de memnuniyet verici olduğunu belirten Bictogo, Fildişi Sahili halkının Paris’ten sonra en fazla ziyaret ettiği şehrin İstanbul olduğunu, her geçen gün İstanbul’un ilk tercih edilen şehir olmaya başladığını ifade etti. Bictogo, halkların bu ziyaretlerinin de ekonomik ve ticari ilişkileri hızlandırmak için önemli bir fırsat olduğunu vurguladı. Fildişi Sahili’ndeki enerji ve tarım alanında yürütülen çalışmalar hakkında bilgi veren Bictogo, enerji alanınki kalkınma planlarının hayata geçirilmesi ile tarım alanındaki işbirlikleri konusunda Türk iş adamlarını ülkelerine davet etti. Heyetler arası toplantının sonunda TBMM ve Fildişi Sahili Ulusal Meclisi arasında işbirliği protokolü imzalandı. Buna göre, iki ülke ve halkları arasındaki ilişkileri daha da geliştirmek için çeşitli alanlarda parlamenter işbirliğinin geliştirilmesine katkıda bulunulacak. TBMM Başkanı Kurtulmuş, Bictogo ve beraberindeki heyet ile 15 Temmuz darbe girişimi sırasında TBMM’de bombalanan alana geçti ve buraya karanfil bıraktı. Bictogo’ya Genel Kurul salonunu gezdiren Kurtulmuş, Meclis’in çalışmaları hakkında bilgi verdi.
Ağrı Ağrı’da çocuklar "Minik Eller, Büyük Hayaller" ile el sanatlarına uzanıyor Ağrı Halk Eğitim Merkezi’nin öncülüğünde hayata geçirilen "Minik Eller, Büyük Hayaller" projesi kapsamında Şeyh Edebali İlkokulu öğrencileri, geleneksel Türk el sanatlarının büyülü dünyasıyla tanıştı. Proje kapsamında Halk Eğitim Merkezi’ni ziyaret eden minik misafirler, çini, kilim dokuma, naht ve filigrafi kurslarını gezerek bu sanat dallarının inceliklerini keşfetti. Deneyimli eğitmenler rehberliğinde uygulamalı çalışmalara katılan çocuklar, el becerilerini geliştirirken hayal güçlerini de harekete geçirdi. Etkinliğin heyecanı mini bir konserle doruğa ulaştı. Çocuklar, sevdikleri şarkılar eşliğinde keyifli vakit geçirirken, Türk kültürünün zengin mirasına da katkıda bulundu. İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Kökrek, Halk Eğitim Merkezlerinin sadece kurslar sunmakla kalmadığını, aynı zamanda geleneksel değerlerimizi de yaşattığını vurguladı. Kökrek, "Minik Eller, Büyük Hayaller" projesinin bu açıdan büyük önem taşıdığını ve çocukların geleceğe umutla bakmasını sağlayacağına inandığını belirtti. Proje kapsamında Ağrı’daki diğer ilkokulların da Halk Eğitim Merkezi’ni ziyaret etmesi ve geleneksel el sanatlarıyla tanışmaları hedefleniyor. Bu sayede Ağrı’nın kültürel mirası gelecek nesillere aktarılırken, çocukların el becerileri ve hayal güçleri de gelişmeye devam edecek.