GENEL - 01 Haziran 2017 Perşembe 02:25

Gümüşhane Belediyesi 754 çocuğu sevindirdi

A
A
A
Gümüşhane Belediyesi 754 çocuğu sevindirdi

Gümüşhane Belediye Başkanlığı bu yıl 3.

Gümüşhane Belediye Başkanlığı bu yıl 3.sünü düzenlediği etkinlikle açık hava iftar programının ardından merkez ilçedeki okulların 5.sınıflarında okuyan 754 çocuğa bisiklet hediye etti.


Milli Eğitim Müdürlüğünün okullardan aldığı listelere göre il merkezindeki tüm okullarda okuyan 5.sınıf öğrencilerine ayrım yapılmaksızın dağıtılan bisikletlerle birlikte Belediye Başkanlığının 3 yılda dağıttığı bisiklet sayısı bin 759’a yükselirken, Belediye Başkanlığı bir taraftan da engebeli coğrafyaya sahip şehirde 3 ayrı noktada bisiklet yolu yapımına devam ediyor.


Yoğun katılımın olduğu ve çocukların oldukça heyecanlı olduğu gözlendiği törende konuşan Vali Okay Memiş, Gümüşhane Belediyesine güzel hizmetlerinden dolayı teşekkür ederek, “Bugünde yüzlerce hemşerimizi bizlerle bir araya getirdiler. Başarılı çalışmalara imza atıyorlar. Belediye Başkanı Sayın Ercan Çimen’e çok teşekkür ediyorum. Benim çok önemsediğim ve devam eden iki proje var. Birincisi Sema Doğan Parkı’dır. Belediyemiz Sema Doğan Parkında 5 yıldızlı bir tesis yapıyor. İki tane sinema salonu, bir tane bowling salonu, restoranı ve diğer sosyal donatıları ile 15 bin üniversite öğrencisine, 500 kamu görevlisine ve bütün Gümüşhanelilere hizmet edecek çok güzel bir yatırım gerçekleşiyor. Bir diğeri ise benim çok önemsediğim alışveriş merkezidir. Sineması olmayan ender illerden biriyiz. Allah nasip ederse bir ay sonra Sema Doğan Parkı ile birlikte sinemaya kavuşuyoruz. Bir üniversite kenti olan Gümüşhane’de alışveriş merkezi de çok önemli bir yatırımdır. Muhtemelen Ağustos ayında mevcut otogar yıkılarak ve yerine yapılacak olan AVM ile birlikte bu kent seviye atlayacaktır” dedi.


TEOG sonuçlarının açıklandığını kaydeden ve kendisine verilen ilk bilgilere göre Gümüşhane’de 12 tane tam yapan öğrenci olduğunu kaydeden Vali Memiş, “Ben onları tebrik ediyorum. İl genelinde soruların tamamını yapan 12 öğrencimiz var. Geçen sene yoktu, bu sene 12 oldu, seneye bu rakamı daha da artıracağız” dedi.



“Ben Bisiklet Alamadım”


Kendisinin bir öğretmen çocuğu olduğunu belirten Vali Memiş, “Ben bir bisiklet alamadım. O dönem bayağı pahalıydı. Bugün ise 2 gömlek fiyatına bisiklet alınıyor. Çok iyi noktalara geldik. Şimdi de yüzlerce bisikleti dağıtacak imkana kavuştuk. Bu bisikletlerin ilimize gelmesinde büyük destekleri olan ve her zaman yanımızda olan Milli Savunma Bakanımız Sayın Fikri Işık ile katkısı olan herkese teşekkür ediyorum. Öğrencilerimize, bu bisikletleri çok dikkatli kullanmalarını tavsiye ediyorum. Gümüşhane coğrafyası biraz zor bir coğrafya, biraz dikkatli kullansınlar, çok süratli kullanmasınlar. Düz yol nerede bulurlar bilemem ama düz yol bulurlarsa düz yolda kullansınlar” şeklinde konuştu.


Gümüşhane Belediyesi olarak bu tür etkinliklerin devam edeceğini kaydeden Belediye Başkanı Ercan Çimen ise “3 yıldır bisiklet dağıtıyoruz. 2015 yılında 505, 2016 yılında 500 bisiklet ve şuanda da 754 bisiklet dağıtıyoruz. İnşallah 2018 ve 2019 yıllarında da 5.sınıf öğrencilerinin tamamına bisiklet dağıtacağız” ifadelerini kullandı.


Güçlü bir Türkiye, güçlü bir iktidar ve güçlü bir Belediyeyle birlikte bu imkanları halka sunduklarının altını çizen Başkan Çimen, “Bunların sunulmasında başta hemşehrimiz Milli Savunma Bakanımız Fikri Işık, Çayırova Belediye Başkanımız Şevki Demirci ve işadamımız İzzet Işık’a katkılarından dolayı teşekkür ediyorum. Belediyemizin öz kaynaklarını kullanmadan bu bisikletleri dağıtıyoruz. Yoğun ilgiden dolayı tüm hemşehrilerimize teşekkür ediyor, öğrencilerimize de bu bisikletlerini kazasız belasız kullanmalarını diliyorum” diye konuştu.



“3 noktada bisiklet yolu yapılıyor”


Gümüşhane’de Süleymaniye Mahallesi, Bağlarbaşı Mahallesi ve Özcan Mahallesi olmak üzere 3 noktada bisiklet yolu çalışmalarının sürdüğünü, şehrin coğrafi yapısının çalışmaları zorlaştırdığını dile getiren Çimen, “Şehrimizin coğrafi yapısı ve fiziki şartları belli. Onun için çocuklarımızdan onların belediye başkanı, ağabeyleri olarak özür diliyorum. Bisiklet yollarını hazırlayamadık ama hazırlama aşamasına geldik. Bu suç bizim ama inşallah bundan sonra bu yollarımızı tamamlayacağız. Söz verdiklerimiz arasında bisiklet yolarlıda vardı. Söz verdik yapıyoruz. 37 noktada yaklaşık 70 milyonluk yatırım yapıyoruz. Bunlar Gümüşhane için, sizler için, şehrimiz içindir. İnşallah bu hizmetleri tamamlamak nasip olur” dedi.


Yaptıkları bu hizmetlerin arkasının kesilmeden devam edeceğini vurgulayan Başkan Çimen, “Ben, bu hizmetlerin Gümüşhane’ye gelmesinde önderliğini yapan Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, Sayın Başbakanımız Binali Yıldırım’a, çok değerli bakanlarıma, ilimiz milletvekillerine ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diyerek sözlerini sonlandırdı.


Konuşmaların ardından temsili olarak bazı öğrencilere protokol üyeleri tarafından bisikletleri takdim edilirken, daha sonra bekleyen yüzlerce çocuğa bisikletleri kimlik ibrası ve imza karşılığında teslim edildi. Birçoğu ilk defa bisiklete kavuşan çocukların bisikletleri aldıktan sonra oldukça sevinçli olduğu gözlendi.


15 Temmuz Zafer Meydanında düzenlenen ve iftar verilen programa Vali Okay Memiş, Belediye Başkanı Ercan Çimen, Cumhuriyet Başsavcısı Bozan Çevik, Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Muhammet Hilmi Avan, İl Emniyet Müdürü Orhan Kar, İl Jandarma Komutanı Albay Cezayir Danışan, İl Genel Meclisi Başkanı Şerif Bayraktar, kurum müdürleri, çok sayıda vatandaş ve bisiklet alacak çocuklar katıldı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Gaziantep Gaziantep’te esrarengiz patlama sesi korku ve paniğe neden oldu Gaziantep’in Nizip ilçesine bağlı Suriye sınır hattındaki kırsal mahallelerde şiddetli bir patlama sesi duyuldu. Bölgede yaşayan vatandaşları tedirgin eden patlama sesi ile ilgili geniş çaplı inceleme başlatılırken boş araziye havan mermisi düşmüş olabileceği ihtimali üzerinde durulduğu öğrenildi. Olay, Gaziantep’in Nizip ilçesine bağlı Suriye sınır hattındaki kırsal mahallelerde meydana geldi. İddiaya göre, özellikle bölgedeki kırsal Gökçeli Mahallesi’nde yaşayan vatandaşlar bir anda çok yüksek bir patlama sesi duydu. Duydukları sesle korku ve panik yaşayan vatandaşlar 112 Acil Çağrı Merkezi’ne ihbarda bulundu. İhbar üzerine sesin duyulduğu bölgelere jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi. Ölen ya da yaralanan kimsenin olmadığı olay sonrası patlama sesinin kaynağı ile ilgili geniş çaplı inceleme başlatıldı. Olayla ilgili çalışma yapan ekiplerin boş araziye havan mermisi düşmüş olabileceği ihtimali üzerinde durduğu öğrenildi. Korku ve panik yaşayan vatandaşlar o anları anlattı Yaşadıkları korku ve paniği anlatan Çapan Köse ve Adil Yılmaz isimli vatandaşlar, önce kısa süreli keskin bir ışık gördüklerini sonrasında ise şiddetli bir patlama sesiyle irkildiklerini söyledi. Vatandaşlar, Suriye’ye yakın olduklarını ve oradan bir şey düşme ihtimalinin akıllarına geldiğini de ifade etti. Konu ile ilgili geniş çaplı soruşturmanın sürdüğü bildirildi.
Ankara Gazeteci Hande Fırat’ın "Devriamber" sergisi Kültür Bakanlığı desteğiyle açıldı Gazeteci Hande Fırat’ın "Devriamber" isimli resim ve heykel sergisi Kültür ve Turizm Bakanlığının desteği ile Cumhuriyet Müzesi bünyesinde yer alan Sığınak Kültür Sanat’ta açıldı. Gazeteci Hande Fırat’ın “Devriamber” isimli sergisinin açılışı Ankara’da gerçekleştirildi. Sergiye, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Dışişleri Bakan Yardımcısı Yasin Ekrem Serim, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Gökhan Yazgı, TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı Hulusi Akar, eski TBMM Başkanı Binali Yıldırım, MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir, İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Oktay Vural, Dışişleri Bakanı Başdanışmanı Nuh Yılmaz, AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Ayşe Keşir, Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Ahmet Yener, Demirören Holding Yönetim Kurulu Başkanı Yıldırım Demirören’in eşi Revna Demirören, Demirören Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Meltem Demirören Oktay ve çok sayıda davetli katıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise serginin açılışı için mesaj gönderdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın mesajını serginin açılışında gazeteci Hande Fırat okudu. Cumhurbaşkanı Erdoğan mesajında, "Basın ve sanat dünyamızın değerli temsilcileri, kıymetli misafirler, sizleri en kalbi duygularımla, muhabbetle selamlıyorum. Nazik davetiniz için teşekkür ediyorum. Basınımızın önemli isimlerinden Hürriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Sayın Hande Fırat’ın kendi ifadesiyle ’çınarlarını kaybedip kendileri çınara dönen kadınların hikayesini’ anlattığı resim ve heykel sergisinin başarılı geçmesini temenni ediyorum. Başarılı gazeteci kimliğinin yanı sıra, bu sergi vesilesiyle sanatçı yönünü de öğrenme fırsatı bulduğumuz Sayın Hande Fırat’ı tebrik ediyor, kendisine hem meslek hem de sanat hayatında muvaffakiyetler diliyorum. Sizlerin şahsında basın ve sanat camiamızın tüm mensuplarını, sergiye ilgi gösteren tüm sanatseverleri bir kez daha yürekten selamlıyorum” ifadelerine yer verildi. "Bu sergi annemle, kızıma ithaf ediliyor" Fırat, serginin açılışı için Kültür ve Turizm Bakanlığının tüm personeline ve sergiyi açarken kendisine destek olan arkadaşlarına teşekkür etti. Hande Fırat, "Bu sergi, babalarını kaybeden tüm kız çocukları, tüm erkek çocukları ama özellikle kız çocuklarına atfen yapılmıştır. Bu sergi annemle, kızıma ithaf ediliyor" dedi. Devrialem sergisinin farklı bir anlamı olduğunu belirten Bakan Ersoy, "Bir toplumun zenginliği, kültür ve sanatının derinliği ile ölçülüyor. Kültür ve sanat toplumda ne kadar yerleştiyse, toplumda ne kadar kabul gördüyse, o toplumda kültür ve sanat ne kadar iyi üretilebiliyorsa aslında toplum o derece zengin algılanıyor. O açıdan da biz Kültür ve Turizm Bakanlığı olarak kültür ve sanatı her yönüyle desteklemeyi görev addediyoruz. Sadece sanat üretimi değil, vatandaşlarımızın kültür ve sanata rahat erişimi de çok çok önemli" şeklinde konuştu. Kültür Yolu Festivalleri ile vatandaşların kültür ve sanata rahat ve kolay erişmesini amaçladıklarını belirten Ersoy, "Vatandaşın sanata erişimi yeterli değil. O yüzden kültür ve sanat üretimini artırmak istiyoruz. Kültür sanatın toplumun sadece bir kesiminin ilgilendiği bir etkinlik olmasının dışına çıkmasını, toplumun her kesimlerinin eriştiği bir alan olması için çabalıyoruz. Bu sergide anlamlı bulduğumuz, toplumda bilinirliği yüksek, toplumda yer etmiş kişilerin kültür sanat üretimindeki katkıları, kültür ve sanat üretiminde pay sahibi olmaları aslında sanatın popülaritesini artırıyor" ifadelerini kullandı. Serginin anlamının önemli olduğunu belirten Bakan Ersoy, “Serginizin anlamı da çok önemli. Ben de babamı kaybettim ama sizin gibi genç yaşta kaybetmedim. Genç kızlarımızın 18 yaşına girmeden önce babalarını kaybetmesinin nasıl bir duygu olduğunu, nasıl omuzlara yük getirdiğini kısmen de olsa anlayabiliyorum” diye konuştu. Sergide, tuval üzerine çeşitli malzemeler kullanılarak yapılan tablo ve heykellerden oluşan 40 eser sergileniyor. Sergi 25 Mayıs’a kadar açık olacak.