GENEL - 27 Ağustos 2018 Pazartesi 10:23

Gümüşhane İl Özel İdaresinde bayramlaşma töreni

A
A
A
Gümüşhane İl Özel İdaresinde bayramlaşma töreni

Gümüşhane İl Özel İdaresinde 20 yılı aşkın süredir devam ettirilen bayramlaşma geleneği, 9 günlük Kurban Bayramı tatilinin ardından ilk mesai gününde gerçekleştirildi.

Gümüşhane İl Özel İdaresinde 20 yılı aşkın süredir devam ettirilen bayramlaşma geleneği, 9 günlük Kurban Bayramı tatilinin ardından ilk mesai gününde gerçekleştirildi. Programa emekli olan personelin de katılması dikkatlerden kaçmadı.


İş akışının yavaşlamaması için erken saatte kurumun sosyal tesislerinde düzenlenen programda kurum yöneticileri ve işçi-memur çalışanlar bir araya geldi.


Etkinlikte konuşan İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan tüm çalışanlarının bayramını kutlayarak, Özel İdare çatısı altında TYP’li işçisi, şirket işçisi, kadrolu işçisi, memuru olarak hep bir ve birlikte olduklarını, birlik ve beraberlik içerisinde Gümüşhane’de güzel hizmetlere imza attıklarını vurguladı.


Hem ülkenin hem de Gümüşhane’nin şartlarının 15 yıl önceye göre çok daha iyi konuma geldiğini vurgulayan Akdoğan, “15 yıl geriye gittiğimizde bugünün şartları çok daha iyileşti. Asfaltı olmayan, suyu akmayan nadir köylerimiz var. Bu ülkeye, bu şehre hizmet etmekten ben gurur duyuyorum, inanıyorum ki sizler de aynı şekilde gurur duyuyorsunuz” dedi.


Birlik beraberlik içerisinde olunması ve vatana sahip çıkılması gerektiğini vurgulayan Akdoğan, “Yakın coğrafyamıza, dünyaya bakmamız, olup bitenden haberdar olmamız gerekiyor. Sadece önümüzdeki işe bakarak hayatımızı yönlendirirsek tek başına yeterli olmaz” şeklinde konuştu.


Uzun bir bayram tatilinin ardından hiç hız kesmeden tatil öncesi olduğu gibi bundan sonra da yoğun çalışma programını sürdüreceklerini dile getiren Akdoğan, “Yaptığınız çalışmalardan dolayı hepinize teşekkür ediyorum. Gümüşhane İl Özel İdaresi ilimiz için büyük bir kurum. İlde vatandaşlarımızın gözü bu kurumun üzerinde. Sizlerin yaptığı somut işler silinip gitmiyor. Yollar arazide, sular çeşmelerden akıyor. Her türlü faaliyetimiz görünürde. Halka hizmet Hakk’a hizmettir. Hakk’a yakınlaşmanın bir yolu da halka hizmet etmektir. Siz bunu fazlasıyla hak ediyorsunuz. Bu manada emeğini, alın terini esirgemeyen değerli çalışanlarımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu.


Etkinliğe katılan ve yıl içerisinde emekli olan iş makinesi operatörü Mustafa Çimen ise kısa bir konuşma yaparak yıllarca birlikte hizmet ürettiği mesai arkadaşlarıyla bayramlaşmak istediği için kuruma geldiğini kaydetti. Çimen’i tebrik eden Genel Sekreter Akdoğan da “Emekli olan personelimiz bile kurumdan kopamıyor. İşte Özel İdare böyle bir kurum” ifadelerini kullandı.


Yol-İş 2 Nolu Şube Genel Sekreteri İlyas Kocaman ise şirket personelinin yıllık izin sorunuyla ilgili çözüm noktasına geldiklerini belirterek, sendikal faaliyetler hakkında çalışanlara kısa bilgiler aktardı.


Çalışanların sorunlarını yöneticilere aktarma fırsatı da bulduğu programa İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan, Genel Sekreter Yardımcıları Selahattin Kocaman, Kemalettin Demirkıran, birim müdürleri, Yol-İş 2 Nolu Şube Genel Sekreteri İlyas Kocaman, Özel İdare Yol-İş İşyeri Temsilcisi Cevdet Şişman ve çalışanlar katıldı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Çanakkale Bakan Bak: "Herkese, tüm dünyaya ’Çanakkale geçilmez’ efsanesini anlattılar, gösterdiler" Çanakkale Kara Savaşları’nın 109’uncu yıl dönümü anma törenleri kapsamında binlerce izci, 57’nci Alay Vefa Yürüyüşü gerçekleştirdi. Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak yaptığı açıklamada, "Herkese, tüm dünyaya ’Çanakkale geçilmez’ efsanesini anlattılar, gösterdiler." dedi. Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından ’57’nci Alay Vefa Yürüyüşü’ne katılanlar, ilk olarak Eceabat ilçesine bağlı Kocadere köyünde kamp kurdu. Yürüyüş öncesinde katılımcılara, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak tarafından tümü şehit düşen 57’nci Alay askerlerinin son yemeği, kırık buğday çorbası dağıtıldı. Sabah namazı kılındı Ardından, 109 yıl önce şehit düşen askerler gibi sabah namazı kılındı. Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir ve çok sayıda rütbeli askerin de yer aldığı katılımcılar, saat 06.00’yı gösterdiğinde harekete geçti. Atalarına yürüdüler Yarbay Mustafa Kemal’in 25 Nisan 1915 sabahı düşman çıkarmasını haber alınca, savaşların kahraman birliği 57’nci Alayı Conkbayırı’na gönderdiği ve "Size savaşmayı değil, ölmeyi emrediyorum" sözleriyle tarihe geçen o günkü tarihi yürüyüş, bir kez daha hayat buldu. Yaklaşık 6 kilometrelik yürüyüş, 1,5 saat sonra Conkbayırı’nda sona erdi. Yürüyüşe binlerce izci katıldı. Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak yaptığı açıklamada, "Amacımız bu ülke gençlerine Çanakkale destanını, Malazgirt zaferini, Dumlupınar, 30 Ağustos’taki, Sakarya’daki, 15 Temmuz’daki destanları unutturmamak, hatırlatmak. Bu toprakların ne kadar kıymetli olduğunu, bu vatan için binlerce şehidin verildiğini anlatmak ve bunları yaşamalarını sağlamak. Gençlerimiz o atmosferi görüyor, o zamanki o mücadelenin zorluklarını yaşananları hissediyor. Amaç bu toprakların gücünü, nasıl bir mücadele verildiğini anlatmak. Bakanlık olarak bunu sürekli gerçekleştiriyoruz. Aynı zamanda ülkenin dört bir yanından gençlerimizi Çanakkale gezileriyle buraya taşıyoruz. Geziyorlar, programlar yapıyoruz. Rehberler, tarihçiler buradaki destansı mücadeleyi anlatıyorlar. Bu topraklar kanla yoğrulmuş, destansı mücadele var, Gazi Mustafa Kemal Paşa ve silah arkadaşları o zaman mücadelede yer aldılar. Tüm dünya ve batı medeniyetine, emperyalizme karşı büyük mücadele ortaya konduğu, dünyanın en güçlü donanmaları, ordularını burada yendiler. Herkese, tüm dünyaya ’Çanakkale geçilmez’ efsanesini anlattılar, gösterdiler. Geçmişimizle tarihimizle gurur duyuyoruz" dedi.
Kütahya Kütahya’da silah ticareti operasyonu: 6 gözaltı Kütahya ve Afyonkarahisar’da kaçak silah ticareti yapanlara yönelik 7 adrese eşzamanlı düzenlenen operasyonda, 6 şüpheli gözaltına alındı. Kütahya İl Emniyet Müdürlüğü sorumluluk bölgesinde silah ticareti yapan şahısların tespitine yönelik Asayiş Şube ve İstihbarat Şube Müdürlükleri tarafından yapılan koordineli çalışma sonucu, Afyon’dan silah bulundurma ruhsatı ile birlikte yasal yoldan silah satın alan şahısların Kütahya’ya getirdikleri silahları sattıkları ve satışı gerçekleştirdikten sonra da hırsızlık süsü vererek çalındığı yönünde müracaatta bulundukları tespit edildi. E.D. (37), E.D. (39), Y.V. (32) ve B.M. (23) isimli şahıslar hakkında projeli teknik ve fiziki takip çalışması neticesinde yapılan ara yakalamada, toplam 66 adet çeşitli çaplarda tabanca fişeği ele geçirildi. Hakkında çalışma başlatılan 4 şüpheli şahsın 2 ayrı şahıs ile silah ticareti konusu ile ilgili olarak irtibatlı olduğu tespit edildi. Şüphelilerin yakalanması ve soruşturmaya konu başkaca suç unsurlarının ele geçirilmesi amacıyla Kütahya İl merkezinde 6 şüpheli şahsın yakalanması ve suç unsurlarının ele geçirilebilmesi için Kütahya il merkezinde 4 adres, jandarma sorumluluk bölgesi olan Siner Mahallesi’nde 3 adres olmak üzere toplamda 7 adreste yapılan eş zamanlı operasyon sonucu 6 şüpheli şahıs yakalandı. Yapılan arama neticesinde, 2 adet ruhsatsız tabanca, 5 adet av tüfeği, 127 adet tüfeği kartuşu, 13 adet çeşitli çaplarda tabanca fişeği ve 5 adet tabanca şarjörü ele geçirildi. Yakalanarak gözaltına alınan 6 şüpheli şahıs hakkında adli işlem başlatıldı.