GENEL - 19 Ekim 2018 Cuma 17:07

Gümüşhane’de Muhtarlar Gününde muhtar ofisi açılışı gerçekleştirildi

A
A
A
Gümüşhane’de Muhtarlar Gününde muhtar ofisi açılışı gerçekleştirildi

Gümüşhane kent merkezindeki Eskibağlar Mahallesinde Gümüşhane Belediyesince yaptırılan ve mahallenin merhum muhtarı Sevil Kullukçu’nun adı verilen muhtar ofisi ve taziye evinin açılışı düzenlenen törenle gerçekleştirildi.

Gümüşhane kent merkezindeki Eskibağlar Mahallesinde Gümüşhane Belediyesince yaptırılan ve mahallenin merhum muhtarı Sevil Kullukçu’nun adı verilen muhtar ofisi ve taziye evinin açılışı düzenlenen törenle gerçekleştirildi.


7 Eylül 2015 tarihinde Ordu’nun Fatsa ilçesinde gerçekleşen trafik kazasında eşi Varol Kullukçu, Erkan Pelit ve Orhan Aydoğdu ile birlikte hayatını kaybeden Eskibağlar Mahallesi muhtarı Sevil Kullukçu’nun adı Belediye Başkanlığı tarafından yaptırılan muhtarlık ofisi ve taziye evine verildi.


Oğlu Kayhan Kullukçu’nun da katıldığı törenle 19 Ekim Muhtarlar Gününde hizmete açılan tesis için tören düzenlendi.


Gümüşhane Valisi Okay Memiş, Belediye Başkanı Ercan Çimen, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan, Muhtarlar Derneği Başkanı Gürbüz Demir ve diğer davetlilerin katıldığı program Kullukçu’nun özgeçmişinin okunmasıyla başladı. Saygı duruşunda bulunulması, İstiklal Marşı’nın okunması ve Kur’an-ı Kerim tilaveti ile devam eden programda protokol konuşmalarının ardından dua ve açılış kurdelesi kesildikten sonra tesis gezildi.


Programda konuşan Gümüşhane Valisi Okay Memiş, Gümüşhane’ye böyle bir hizmet binası yaptırdığı için Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen’e teşekkür etti.


Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen’in memleketine hizmet eden insanları unutmamasının güzel bir şey olduğunu belirten Vali Memiş, “Hizmet binasına Sevil kullukçunun isminin verilmesi takdir edilecek bir çalışma. Hiç kimse bu dünyadan servetiyle öbür tarafa göçmüyor. Böyle güzel anılarla, güzelliklerle anılmak çok daha önemli. Allah rahmet eylesin. O kazada ölenlere Allah’tan rahmet ve ailelerine sabırlar diliyorum” dedi.


Marifetin iltifata tabi olduğundan hareketle Gümüşhane’de güzel şeyler olduğunu belirterek morale ihtiyacı olduğuna vurgu yapan Vali Memiş, “Yaşanan ekonomik sıkıntılar ve olumsuzluklar var. Zaten çok zor coğrafi koşullarda yaşayan çok değerli hemşerilerimizin her anlamda morale ihtiyacı olduğunu, çalışanların, yöneticilerin, kısacası herkesin morale ihtiyacı olduğunu düşünüyorum. Önce teşekkür edip yapılan işe sahip çıkmamız lazım. Bu işleri yapan insanların morale ihtiyacı var. Ben 2,5 yıldır Gümüşhane Valiliği görevini yürütüyorum, büyükşehir belediye başkanı gibi çalışıyorum. Yaptığımız hizmetler açısından komşu illerimizle mukayese edildiğinde 5 kat daha fazla iş yaptık. Ekiplerimiz sizlere hizmet etmek için gece gündüz çalışıyor” diye konuştu.


Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen de 4,5 yıldır doğduğu şehre hizmet ettiğini belirterek, “Bu süreçte vatandaşlarımız bizlere dua etti ve yanımızda oldu. Belediye meclisinin oy birliğiyle aldığı kararla muhtar evinin ismini Sevil Kullukçu Muhtar ve Taziye evi olarak isimlendirdik. Erkan Pelit kardeşimizin evinin önünde modern bir park yaptık ve o parka Erkan Pelit’in ismini verdik. Gümüşhane stadyumunun yol güzergahında bir yürüyüş parkı yaptık ve oraya da Orhan Kullukçu’nun ismini verdik. Onların isimleri bu parklarda ve muhtar evinde yaşayacak. Emeği geçen ve destek veren herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.


Eskibağlar Mahallesinin mevcut muhtarı Musa Gündüz ise böylesine anlamlı bir günde açılışı gerçekleştirmiş olmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, “İlimizde ve birçok ilde dahi olmayan ilk muhtar evlerinden birisinin mahallemize yapılmış olmasından dolayı çok mutluyuz. 4,5 yılda bu ve bunun gibi birçok hizmeti ve ilkleri ilimize kazandıran Belediye Başkanımız Ercan Çimen’e mahallem ve şahsım adına teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.


Öte yandan Belediye Başkanı Ercan Çimen’in makamında konuk ettiği muhtarlar için tahsis edilen belediye otobüsünü Belediye önünden törenin yapıldığı Eskibağlar Mahallesinde kadar sürmesi renkli görüntülere sahne oldu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Denizli Başer: "Önümüzdeki 5 yılı düşünerek sandığa gidelim" Cumhur İttifakı’nın Merkezefendi Belediye Başkan Adayı Ekrem Başer, seçmene seslenerek, “Bu pazar sandığa gittiğinizde, önümüzdeki 5 yıl ilçeme en iyi kim hizmet eder, kim verdiği sözleri tek tek tutar diye düşünüp ona göre hareket edelim” dedi. Cumhur İttifakı Merkezefendi Belediye Başkan Adayı Ekrem Başer, sosyal medyada yayınladığı bir video ile seçmene seslendi. Merkezefendi Belediyesinin algı operasyonlarıyla yönetildiğini ifade eden Başkan Adayı Başer, “Aday olduğum günden bu yana Merkezefendi ilçemizi karış karış geziyorum. Bu süre zarfında bana göstermiş olduğunuz ilgiden, sevgiden dolayı sizlere minnettarım. ‘İyi ki bu güzel ilçenin güzel insanlarına hizmet edeceğim’ diyorum. Merkezefendi ilçemiz 5 yıldan bu yana reklamlarla algı operasyonlarıyla yönetiliyor. Borç batağındaki belediyemizin yüzlerce milyon lira borcu var. Bunun karşılığında ise sizlere sözü verilen 75 projeden sadece 3 tanesi yapılmış. Peki bu paralar nereye mi harcandı? Bizim dönemimizde açılan yatırımların yeniden yapılan açılış törenlerine, kamuoyunda büyük tepki toplayıp sonra kaldırılan heykellere ve bu liste uzayıp gidiyor” dedi. Paraların boşa harcandığını dile getiren Başer, “Boşa harcanan bu paralarla neler mi yapılırdı? İlçemizin hasretle beklediği kapalı spor salonu, yüzlerce spor sahası, etkinlik merkezi, kütüphane, bizim yaptığımız MKM’den 2 adet daha. Yine bizim yaptığımız Adalet Parkı’ndan da 2 adet daha yapılırdı. Bu pazar sandığa gittiğinizde, önümüzdeki 5 yıl ilçeme en iyi kim hizmet eder, kim verdiği sözleri tek tek tutar diye düşünüp ona göre hareket edelim. Bu Pazar kazanan Merkezefendi’miz olsun, bu pazar kazanan sizler olun” ifadelerini kullandı.
İstanbul Siemens, elektrikli araç şarj cihazı portföyünü genişletiyor Siemens, 400 kW çıkışa sahip SICHARGE D şarj istasyonları ile tek seferde 4 elektrikli otomobili aynı anda şarj edilebilen hızlı şarj cihazının yeni versiyonunu tanıttı. SICHARGE D, yeni arayüzü, kolay kurulum imkanı ve 40 derece ortam sıcaklığında dahil kesintisiz dolum özelliği ile Şarj Noktası Operatörlerine alandan ve zamandan tasarruf sağlıyor. Siemens Akıllı Altyapı, IEC standartlarına uyumu gözeten pazarlar için maksimum 400 kW çıkışa sahip SICHARGE D elektrikli araç hızlı şarj cihazının ek varyantını tanıttı. Geleceğin elektrikli araç şarj deneyimi için tasarlanan SICHARGE D, ilgili tüm standartlara, protokollere ve normlara uygun olmasının yanı sıra şimdinin ve geleceğin şarj ihtiyaçlarına uyum sağlayabiliyor. Ayrıca, şarj istasyonu tek bir şebeke bağlantısıyla aynı anda dört adede kadar aracı şarj edebiliyor. Bu sayede şarj süreleri optimize edilirken, Şarj Noktası Operatörleri (CPO’lar) maliyet ve alandan tasarruf edebiliyor. Konuya ilişkin bir açıklama yapan Siemens Akıllı Altyapı e-Mobilite Birimi CEO’su Markus Mildner, “Sürdürülebilir bir gelecek için e-mobilitenin yaygın olarak benimsenmesi gerekiyor. Hem elektrikli otomobillerin hem de elektrikli kamyonların, özellikle yol üzeri şarj üniteleriyle şarj süresinin azaltılması, rahatlık seviyesinin artırılması ve ulaşımın bu türünün benimsenmesinde kilit önem taşıyor. SICHARGE D, bunu başarma yolunda önemli bir kilometre taşı niteliğinde” dedi. 40 derecede kesintisiz dolum Yapılan açıklamaya göre, kurulum kolaylığı ve esnekliği sağlayan SICHARGE D, halka açık hızlı şarj veya otoyol üzeri şarj gibi farklı kullanım durumları için üretildi. Şarj istasyonu, 40 derece ortam sıcaklığında dahil 400 kW’lık sürekli ve kesintisiz güç çıkışı sunabiliyor. Kullanıcı dostu arayüze sahip ve çok dilli dokunmatik ekranı bulunan şarj istasyonu, kolay kablo kullanımı ile de elektrikli araç sürücüleri için şarj sürecini mümkün olduğunca kolaylaştırıyor. Ayrıca dokunmatik ekran aynı zamanda farklı reklam verme seçenekleri sunduğundan ve CPO’nun ödeme ortağının sistemleriyle entegre edilebildiğinden, CPO’lar için de bir dizi fayda sağlıyor. Şarj istasyonu ayrıca, ilk kurulumdan itibaren; uzaktan ve yerinde servis hizmetleri ile iş ortaklarına hızlı geri dönüş sağlıyor. ‘Fit For 55’ uyumlu Avrupa Birliği’nin (AB) taşımacılık sektöründeki en büyük emisyon kaynağını Karayolu taşımacılığı oluşturuyor. Sera gazı emisyonlarının yaklaşık 4’te 3’ü burada oluşuyor. AB bu nedenle ‘Fit for 55’ paketi olarak bilinen yeni bir düzenlemeyi devreye aldı. Önerilen düzenleme, 2023 yılına yönelik CO2 emisyonu azaltım hedeflerini yükseltirken, 2035 yılına kadar emisyon gaz oranlarının yüzde 100 azaltılmasını hedefliyor. Elektrikli şarj istasyonları bu hedeflere ulaşmakta önemli rol oynuyor.