YEREL HABERLER - 06 Aralık 2016 Salı 10:55

‘Gümüşhane’den Halep’e yol açın’ kampanyası başladı

A
A
A
‘Gümüşhane’den Halep’e yol açın’ kampanyası başladı

Gümüşhane’de sivil toplum kuruluşlarının öncülüğünde Valilik ve Belediye Başkanlığı’nın destekleriyle Halep’te yaşanan acil un ihtiyacına karşılık ’Gümüşhane’den Halep’e yol açın’ sloganıyla yardım kampanyası başlatıldı.
Aralarında Memur-Sen, İHH, Ensar Vakfı, Birlik Vakfı, İlim Yayma Vakfı ve Yeni Dünya Vakfı’nın yer aldığı STK’lar tarafından oluşturulan Gümüşhane Sivil Toplum İnsiyatif Platformu kampanyanın başlaması nedeniyle Vali Okay Memiş’i ziyaret etti.
Sınırdaki mültecilerin ekmek üretiminin durma noktasına gelmesi nedeniyle vatandaşların Ziraat Bankası Gümüşhane Şubesi’nde açılan hesaba 1 çuval un bedeli olan 60 TL ile katılım sağlayabildiği kampanya "İnsanlığa yardım için bu çığlığa ses ver" sloganıyla gerçekleştiriliyor.
Belediye Başkanı Ercan Çimen ve Memur-Sen, İHH, Ensar Vakfı, Birlik Vakfı, İlim Yayma Vakfı, Yeni Dünya Vakfı temsilcileriyle birlikte gazetecilere açıklamalarda bulunan Vali Okay Memiş, Valilik ve Belediye Başkanlığı olarak kendilerinin de kampanyaya destek vermek için basın toplantısıyla duyurmaya karar verdiklerini belirterek, “İnşallah hayırlara vesile oluruz” temennisinde bulundu.
Tek amaçlarının vatanlarından, yurtlarından olan Müslüman kardeşlerimize sahip çıkmak olduğunu belirten Vali Memiş, “Maalesef tarihte gördüğümüz haçlı seferleri nasıl yapıldıysa şuanda da özellikle Müslüman dünyasının lideri pozisyonunda olan Türkiye Cumhuriyetine karşı, sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğindeki Türkiye Cumhuriyetine karşı vekalet savaşları yürütülmekte. Adı PKK olan terör örgütü bir taşeron örgüttür. FETÖ en son alçakça ihanetini teşebbüs etti ve aziz Türk milletinin ve bu şeye bulaşmamış bütün devlet unsurlarıyla beraber geri püskürtüldü. DAEŞ denen terör örgütü yüce dinimizi tahkir eden, yüce dinimizi dünya kamuoyunda küçük düşürmek için üretilmiş bir taşeron örgüttür. DAEŞ’le ilgili şahsi kanaatim emperyalist güçler tarafından o bölgeye monte edilmiş ve o bölgede yaşayan Müslüman nüfusa emperyalist güçlerin müdahalesini meşrulaştırmak için oluşmuş bir terör örgütüdür. Bu mücadelemiz tüm bu terör örgütleriyle kararlılıkla, sonuna kadar devam edecek. Bu uğurda şehit olan bütün kardeşlerimize Allah’tan rahmet diliyorum, gazilerimize şifa diliyorum” dedi.
STK’ların bu işe öncülük etmesinin son derece önemli olduğuna değinen Vali Memiş, “Biz de Valilik olarak ve şahsım olarak bu kampanyaya katılacağız. Sizlere inanıyor ve güveniyoruz. Yardımın en önemli unsurlarından birisi yerine ulaşması ve toplanan bu malzemelerin amacına ulaşması. Herkesin gözü üzerimizde olacak, buna çok dikkat etmeliyiz. Gerekirse hep birlikte heyet halinde giderek yardımlarımızı ulaştıralım. İslam aleminin yaşadığı bütün alanlar Türkiye Cumhuriyeti’nin gönül coğrafyası ve sınırları içerisindedir” diye konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Muğla CHP Muğla Büyükşehir adayı Aras: "Yoksulun üzerinden siyaset yaptırmayacağım" CHP Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ve Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Yatağan Belediye binası önünde düzenlenen mitingde Yatağanlılarla buluştu. Coşkulu kalabalığa hitap eden Aras, dar gelirli vatandaşı destekleyecek projeler üreteceklerini söyledi. “Sosyal belediyeciliğe en çok ihtiyaç duyulan zaman” Yatağan Belediyesi önünde konuşan Aras, Yatağan’da kreş, sosyal tesis, kent lokantası olmadığını söyledi. İlk 100 günde kreş temeli atacağının sözünü veren Aras, “Altyapı, yol, su bunlar zaten belediyenin asli görevi. Ama asıl içerisinde olduğumuz bu ekonomik krizde düşen alım gücünde sosyal belediyeciliğe en çok ihtiyaç duyulan zaman. Bunu da en iyi Cumhuriyet Halk Partisi yapar. Yatağan’ın bir kreşi var mı? Sosyal tesisi, kent lokantası var mı? Size söz göreve geldiğimiz ilk 100 gün içerisinde hemen bir kreşin temelini inşallah hep birlikte Mesut başkanımla beraber atacağız. Yoğun nüfuslu mahallelerden başlayarak bunların sayısını arttıracağız. Kreş neden önemli, çünkü şu anda özel bir kreş en az bir asgari ücret. Ama biz sosyal belediye olarak bunun 3’te birinden az rakamlarla hizmeti veriyoruz. Çocuklarımızı okullarına güvenli bir şekilde gidiyor. Aile bütçesine katkı sağlanıyor. Kadın özgürleşiyor sosyal hayata, iş hayatına katılıyor” dedi. “Yoksulun üzerinden siyaset yapamayacaklar” İktidarın Cumhuriyet değerlerini unutturmaya çalıştığını belirten Aras, “Emekliye dilenci muamelesi yapıyorlar, sadaka veriyorlar. Sen emekliye sadaka vermezsin. Ben Muğla Kart projesini hayat geçireceğim. Bu kartlarla dar gelirli Muğlalı marketten alışveriş de yapabilecek otobüse de binebilecek. Yardım kolilerine kimseyi muhtaç bıraktırmayacağım. Yoksulun üzerinden siyaset yapamayacaklar burada. Öğrencelerimize burs, etüt merkezi ve yurt sağlayacağız. Yalnız başına yaşayan yaş almış ama dar gelirli olan hemşerilerim için huzurevleri yapmak zorundayız. Ülkemizde aydınlık yolundan asla geri duramaz. 1923’te kurulan Cumhuriyetimizin yavaş yavaş maalesef temel kurucu değerlerinden uzaklaştığını görüyoruz. Artık Atatürk’ü unutturmaya çalışıyorlar. Cumhuriyeti unutturmaya çalışıyorlar. Bayramları kutlamıyorlar biliyorsunuz. Bayramda ya raporlu ya izinli. Bir memleketin, milletin tarihi, milli bayramları çok önemlidir. Bunlara sahip çıkmazsan gelecekte neler olur Allah bilir. Kusura bakmayın. Bu millet size geçit vermez. Bizler vatan, millet, bayrak sevdalısı insanlarız ve vatanımızın bir karış toprağını hiç kimselere yedirtmedik, yedirtmeyiz” diye konuştu.