ASAYİŞ - 01 Nisan 2017 Cumartesi 22:57

Otomobil takla attı: 1 ölü, 2 yaralı

A
A
A
Otomobil takla attı: 1 ölü, 2 yaralı

Gümüşhane’nin Kelkit ilçesinde otomobilin takla atması sonucu meydana gelen kazada 1 kişi öldü, 2 kişi yaralandı.

Gümüşhane’nin Kelkit ilçesinde otomobilin takla atması sonucu meydana gelen kazada 1 kişi öldü, 2 kişi yaralandı.


Edinilen bilgiye göre, Hüseyin Kaya (25) yönetimindeki 29 AK 726 plakalı araç, Kelkit ilçesine bağlı Başpınar köyünden, ilçe merkezine doğru seyahat ederken Dereyüzü köyü mevkiinde yağıştan dolayı kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybederek takla attı.


Kazada otomobilde bulunan Önder Güler (31) hayatını kaybederken, sürücü Kaya ve Yaşar Yılmaz (28) yaralandı. Yaralılardan durumu ağır olan sürücü Kaya, Gümüşhane Devlet Hastanesine sevk edilirken Yılmaz, Kelkit Devlet Hastanesinde tedavi altına alındı.


Kazada hayatını kaybeden Güler’in, Antalya’da yaşadığı ve annesini ziyaret için köye geldiği öğrenildi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa Dünya savunma sanayisi IDEF’te buluşacak İstanbul Fuar Merkezi’nde düzenlenecek ’Uluslararası Savunma Sanayi Fuarı’ dünya savunma sanayisini 22-27 Temmuz 2025’de bir araya getirecek. Cumhurbaşkanlığı himayesinde, Milli Savunma Bakanlığı’nın ev sahipliğinde, Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı destekleriyle, Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı yönetim ve sorumluluğunda, KFA Fuarcılık A.Ş. organizatörlüğünde 22-27 Temmuz 2025 tarihleri arasında IDEF’25 17’nci Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı, İstanbul Fuar Merkezi’nde düzenlenecek. Dünyanın en önemli savunma sanayi fuarları arasında yer alan ve en yeni teknolojilerin sergilendiği IDEF Savunma Sanayi Fuarı, 2025 yılında ilk kez, İstanbul Fuar Merkezi’nde ziyaretçilerini ağırlayacak. Fuarda, zırhlı muharebe araçları, taktik zırhlı araçlar, insansız kara, hava ve deniz araçları, silah sistemleri, roketler, uzun menzilli tank savar füze sistemleri, yarı aktif lazer güdümlü füze sistemleri, güdümlü füzeler, piyade silahları, askeri simülatörler, elektronik harp çözümleri, güç grupları, patlayıcı madde imha ekipmanları, askeri yazılım ve programlarının aralarında bulunduğu birçok ürün yer alacak. Dünyanın farklı coğrafyalarından katılımcı ve ziyaretçileri İstanbul’da buluşturacak olan IDEF 2025, Bursa Ticaret ve Sanayii Odası iştiraki KFA Fuarcılık organizatörlüğünde yeni konseptiyle birçok organizasyona da ev sahipliği yapacak ve yeni işbirliklerinin sağlanmasına imkan sunacak.
Aydın Baharın gelmesiyle birlikte rengarenk çiçekler görücüye çıktı Aydın’da bahar ayıyla beraber rengarenk çiçekler pazar tezgahlarını renklendirmeye başlarken, vatandaşlar da özellikle balkon çiçeklerine rağbet gösteriyor. Baharı müjdeleyen cemrenin toprağa düşmesinin ardından Aydın’daki pazarlar da renklenmeye başladı. Aydın’ın Efeler ilçesinde kurulan Salı pazarı rengarenk ve çeşit çeşit çiçeklerle renklendi. Havaların ısınmasıyla beraber balkon ve bahçelerini süslemek isteyen birçok vatandaş, canlı çiçek arayışına girerken, renk renk çiçekler Salı pazarında görücüye çıktı. Tezgahlarda yerini alan rengarenk canlı çiçeklere ilgi yoğun olurken, vatandaşlar özellikle balkon çiçeklerine rağbet gösterdi. Baharla birlikte gelen çiçek dikme ve toprak yenileme döneminde satışların her zamankinden daha fazla olduğunu belirten çiçek satıcıları, ancak eskiye nazaran satışlarda düşüş olduğunu vurguladı. “Bahar geldi ortalığı şenlendirdik” Aydın’da 15 yıldır çiçekçilikle uğraşan Rukiye Küçük; “Bahar geldi, ortalığı şenlendirdik. Allah’ın izniyle renklendirdik her yeri. Çeşitlerimiz çok fazla. Saymakla bitmiyor. Gülden laleye, sümbülden sardunyaya kadar bir çok çeşit canlı çiçeğimiz var. İç mekan çiçekleri hariç tabiki. En çok saksıdaki çiçekler tercih edilirken, gül begonyası, sakız sardunya gibi balkon çiçeklerine çok rağbet var. Ayrıca fesleğenler de şu dönemde çok tercih edilenler arasında. Özellikle yaz aylarında bulunduğu yerde sivrisinek olmasını engeller. Doğal sinek kovucudur. Bu yüzden de çok tercih ediliyor. Geçen sene fiyat çok uygun ama bu sene biraz artmak zorunda kaldı. Şimdi torbada satılan çiçeklerimiz 15 liradan başlıyor, saksıda satılan çiçeklerimiz ise 50 liradan başlıyor. Çeşitlerine göre fiyatları değişiyor” dedi.
Diyarbakır İran-İsrail gerilimine rağmen altına rağbet artıyor İran’ın İsrail’e düzenlediği hava saldırısı sonrası ortaya çıkan gerilim nedeniyle borsalarda iniş çıkışların meydana gelmesiyle, uzmanlar gerilime rağmen altına rağbetin arttığını belirtti. 9 günlük Ramazan Bayramı tatili sürecinde Türkiye’de borsaların kapalı olmasından ötürü herhangi bir işlem yapılmazken, İran-İsrail gerilimi nedeniyle altın gramı 3 bin lira seviyelerine kadar çıktı. Diyarbakır’da HMT Kuyumculuk Yönetim Kurulu Başkanı Kamuran Kaya, İran-İsrail gerilimi ve Ortadoğu’daki savaşın etkisinden dolayı altına rağbetin sürekli arttığını kaydetti. Türkiye’deki borsaların geçtiğimiz pazartesi günü açılmasıyla altın ve dolar paritesinde tekrar aynı seviyelere geldiğini söyleyen Kaya, “Ortadoğu’daki savaş gerginliğinden kaynaklı altının yükselişi söz konusudur. İran-İsrail gerginliğiyse bunu bir üst safhaya çekti. Biz Müslüm ülkelerin borsası bayram sürecinde kapalı olduğu için o yükselişi göremedik ama açık olan borsalarda ise altın çok daha yüksek fiyatları gördü. Ortamın az da yumuşamasıyla beraber altın tekrar düştü biraz. Gram altın bu süreçte ortalama 3 bin lirayı gördü. Bundan kaynaklı halkta bir tedirginlik başladı. Altına yine de talep var” dedi. “Sarrafiye ürünleri bulamıyoruz” Halkın yatırım aracı olarak aldığı sarrafiye ürünlerinde ise tedarik sıkıntısı yaşadıklarını ifade eden Kaya, “Öte yandan halk tarafından talep gören sarrafiye ürünleri arasında çeyrek, cumhuriyet, yarım ve tam altın ön planda. Ama bu ürünlerde tedarik sıkıntısı yaşadığımız için müşteriye satış gerçekleştiremiyoruz. Darphane Genel Müdürüyle de bu konu hakkında görüşme sağladık. Ama maalesef darphanenin üretim kapasitesi kısıtlı olduğu için biz talebi karşılayamıyoruz. Genelde müşterilerimiz yatırım için sarrafiye ürünlerini alıyor. Ortalama günde 5 kilo çeyrek satmamız gerekirken şu an satış yapamıyoruz. Yetkililer darphanenin kapasitesini arttırırsa bu sorun ortadan kalkar” diye konuştu.
Edirne Edirne’de Down sendromlu genci gasp ettiler Edirne’de Down sendromlu gencin parasını ve cep telefonunu gasp eden şüpheli, polis ekiplerince kısa süre içerinde yakalandı. Edinilen bilgiye göre olay, Dilaverbey Mahallesi Darül Hadis Caddesi yakınlarında meydana geldi. Oğuzhan A. dışarıda tek başına olduğu esnada bir süre tanımadığı bir kişi tarafından takip edildi. Daha sonra kimsenin olmadığı Darü’l-Hadis Camii yakınlarında Down sendromlu Oğuzhan A.’yı tek başına sıkıştıran şüpheli, engelli gencin cep telefonunu ve cebindeki bütün parasını gasp etti. Büyük korku yaşayan engelli genç Oğuzhan A., yardım istemek için vatandaşların yanına koştu ve polise ihbarda bulunuldu. İhbar üzerine harekete geçen Edirne İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği ekipleri, kaçan şüpheliyi bulmak için çalışma başlattı. Engelli gençten şüphelinin eşkali hakkında bilgi edinen polis, çevredeki kameraları tek tek inceleyerek kısa süre içerisinde gasp şüphelisini tespit etti. Daha sonra ekipler, şüphelinin yerini belirledi ve saklandığı yerde kıskıvrak yakaladı. Gözaltına alınan zanlı, emniyette suçunu itiraf ederek engelli gencin telefonunu sattığını söyledi. Polis ekiplerinin yaptığı araştırmalar sonucu cep telefonu bulunarak, özel genç Oğuzhan A.’ya Edirne İl Emniyet Müdürlüğü bahçesinde teslim edildi. Emniyetteki işlemleri devam eden zanlının daha önce de işlediği suç kayıtlarının olduğu öğrenildi.
İstanbul KEMANKEŞ 2 Mini Akıllı Seyir Füzesi’nin test süreci başladı Baykar’ın milli ve özgün olarak geliştirdiği KEMANKEŞ 2 Mini Akıllı Seyir Füzesi’nin test süreci başladı. 200+ kilometre görev menziline sahip KEMANKEŞ 2, yapay zeka destekli optik güdüm sistemi sayesinde hedefini tanıyarak zorlu hava şartlarında dahi tam isabetle imha kabiliyetine sahip olacak. Baykar tarafından geliştirilen yüksek teknoloji ürünü insansız sistemlerin testleri başarıyla devam ediyor. KEMANKEŞ 2 Mini Akıllı Seyir Füzesi’nin Edirne’nin Keşan ilçesinde bulunan Baykar Uçuş Eğitim ve Test Merkezi’nde sürdürülecek olan test süreci başladı. Yaklaşık 1 saat havada kalabilen mini akıllı seyir füzesi, sahip olduğu jet motoru sayesinde süratle yol alarak düşman hattı gerisindeki en riskli hedeflere karşı etkinlik gösterebilecek. 200+ kilometre görev menziline sahip KEMANKEŞ 2, yapay zeka destekli optik güdüm sistemi sayesinde hedefini tanıyarak zorlu hava şartlarında dahi tam isabetle imha kabiliyetine sahip olacak. Yapay zeka destekli oto pilot sistemi ile otonom uçuş gerçekleştirip stratejik hedefleri yüksek hassasiyetle etkisiz hale getirerek muharebe sahasında dengeleri değiştirecek. Gece ve gündüz şartlarında kullanılabilecek KEMANKEŞ 2, barındırdığı anti-jamming teknolojisi sayesinde elektronik karıştırmalardan etkilenmeden görev yapabilecek. KEMANKEŞ 2, elde ettiği tüm veri ve görüntüleri yer kontrol istasyonuna ileterek kullanıcıya veri takibi konusunda destek sağlayacak.