GENEL - 27 Eylül 2018 Perşembe 16:02

Trabzon Orman Bölge Müdürlüğü’nün değerlendirme toplantısı Gümüşhane’de yapıldı

A
A
A
Trabzon Orman Bölge Müdürlüğü’nün değerlendirme toplantısı Gümüşhane’de yapıldı

Trabzon Orman Bölge Müdürlüğü 2018 yılı programlarının uygulanması ve harcama gerçekleşmesinin izlenmesi, yıl sonu hedefleri ile 2019 yılı cari ve yatırım programlarının belirlendiği toplantı Gümüşhane Ramada Otelde gerçekleştirildi.

Trabzon Orman Bölge Müdürlüğü 2018 yılı programlarının uygulanması ve harcama gerçekleşmesinin izlenmesi, yıl sonu hedefleri ile 2019 yılı cari ve yatırım programlarının belirlendiği toplantı Gümüşhane Ramada Otelde gerçekleştirildi.


Toplantıya Trabzon Orman Bölge Müdürü Mümin Döngez’in yanı sıra Bölge Müdür Yardımcıları, 13 Şube Müdürü, Gümüşhane, Trabzon ve Rize illerinde görevli 8 Orman İşletme Müdürü ile Fidanlık Müdürü katıldı.


Trabzon Orman Bölge Müdürü Döngez, yaptığı açılış konuşmasında, Trabzon Orman Bölge Müdürlüğü olarak yıl içerisinde üçer aylık faaliyetler, periyotlar ve gerçekleşmelerle toplantılar düzenlediklerini belirterek, “Bu toplantılarımızı genellikle işletme müdürlüklerimizde yapmaktayız. Bu yılın üçüncü toplantısını Gümüşhane’de gerçekleştiriyoruz” dedi.


Yıl sonunun yakın olması nedeniyle programların son anda hangi oranda gerçekleştiği, bir aksaklığın olup olmadığının, aksaklık varsa nasıl tedbir alınması gerektiği konularının konuşulduğunu ifade eden Bölge Müdürü Döngez, “Ayrıca 2019 yılında da yapılacak olan çalışmaların bütçelerinin ve programlarının hazırlanması konularını içeren bir toplantı düzenlemekteyiz. Yapılan bu toplantının her ormancılığımıza hem de memleketimize hayırlar getirmesini temenni ediyorum” dedi.



“Orman Genel Müdürlüğü Ağaçlandırma Seferberliği Başlattı”


Orman Genel Müdürlüğü’nün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın riyasetinde ağaçlandırma seferberliği başlattığını kaydeden Döngez, “Şu an için Türkiye’deki ormanlık alanımız ülkemin yüzde 28,6’sıdır. Cumhurbaşkanımızın bize hedeflediği 2023 yılında yüzde 30 oranını yakalamaktır. Genel manada, dünyada ormanlık alanlar hızla azalmaktadır. Gelişmiş ülkelerde bile negatif seyir izlemektedir. Ancak ülkemiz gerçekten bu noktada bir atılım gerçekleştirmiştir. Nerede ise ormancılar olarak fidan dikecek sahalar aramaktayız. Bu noktada maddi olarak bir sıkıntımız yok. Özellikle ağaçlandırma noktasında devletimiz bu noktadaki imkanlarını sonuna kadar açmıştır. Diğer konularda bir tasarruf gerçekleşse de ağaçlandırma noktasında tasarruf söz konusu değildir” diye konuştu.


Gümüşhane Orman İşletme Müdürü Tuncay Dinç ise kurum olarak 2018 yılı cari programlarının ve yatırım programlarının gerçekleşme oranının yüzde 70’lerde olduğunu belirterek, “Ancak ekim ve kasım aylarında yapılacak tempolu çalışmalarla yılsonuna gelmeden programlar yüzde 100 tamamlanacaktır. Orman yolları yapımında, orman köylerine verilen krediler ve ağaçlandırma ile erozyon, toprak koruma çalışmalarını yüzde 120 olarak tamamlamayı hedefliyoruz. Müdürlüğümüzde norm kadroya göre teknik personel eksikliği var. İnşallah en kısa zamanda personelin tamamlanmasıyla 2019 yılı çalışma hedefleri yerine getirilebilecektir” şeklinde konuştu.


Toplantı basına kapalı olarak devam etti.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Van Elite World Van Hotel, İranlı acente temsilcilerini ağırladı Elite World Van Hotel, İran’ın farklı şehirlerinde hizmet veren acente temsilcileri ile tur operatörlerini ağırladı. Elite World Van Hotel, seyahat acenteleri tarafından düzenlenen info çerçevesinde Van’a gelen İranlı acente temsilcilerini ağırladı. İranlı acente temsilcileri ile yemekte bir araya gelen Elite World Van Otel Genel Müdürü Oktay Aksoy ve Satış Direktörü Salih Çiftçi, otel hakkında bilgilendirmelerde bulundu. Turizmin çok geniş yelpazeye sahip bir sektör olduğuna dikkat çeken Aksoy, “Bu manada turizmde yapılan her çalışma şehrin bütününe yansıyor. Bizlerde bu bilinçle özelde ilimizin, genelde ise ülkemizin ekonomisine katkı sunmak için sürekli çalışmalar yapıyoruz. Bu manada düzenlenen bu infoyu çok önemli ve anlamlı buluyoruz. İnşallah bu ve buna benzer infolarla ilimizi turizm alanında hak ettiği yere getireceğiz. Ben bu duygularla bu infonun ilimiz ve ülkemiz açısından hayırlara vesile olmasını diliyor, infoda emeği olan herkese teşekkür ediyorum” dedi. Seyahat acenteleri sahipleri ise ise amaçlarının geçtiğimiz günlerde seçim nedeniyle yaşanan gerginlik sonrası İranlı turistlerin duyduğu kaygıyı ortadan kaldırmak olduğunu belirterek, “Van, seçim sürecinde iki gün istenmeyen olaylarla karşı karşıya kaldı. Çok şükür sona erdi ve şehrimiz yine eski huzur ve güven ortamına kavuştu. Bizlerde bu manada kaygılanan İranlı misafirlerimize bu güven ve huzur ortamını tekrar yaşatmak için bu infoyu düzenledik. İlimiz ve bölgemiz için hayırlara vesile olmasını diliyor, infoda bize destek sunan herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı. İranlı acente yetkilileri de, böyle güzel bir organizasyonla Van’da olmaktan mutluluk duyduklarını belirterek, emeği geçenlere teşekkür ettiler.