ASAYİŞ - 01 Eylül 2015 Salı 01:52

1 haftalık bebeğini sokağa terk etti, mazereti ise...

A
A
A
1 haftalık bebeğini sokağa terk etti, mazereti ise...

Elazığ'ın Sivrice ilçesinde sokağa terk edilen 1 haftalık kız bebeğe, vatandaşların ihbarı sonucu olay yerine gelen polis sahip çıktı. Bebeği alarak mama ile besleyen polis, daha sonra çocuk yuvasına teslim etti.

Edinilen bilgiye göre, Sivrice ilçesi Kültür mahallesinde sokakta bir bebeğin ağladığını gören vatandaşlar, durumu polise haber verdi. Olay yerine gelen Sivrice İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, bebeği alarak sağlık ocağına götürdü. Henüz 1 haftalık olduğunu öğrenilen kız bebeği polisler mama ile besledi. Sağlıklı olduğu belirlenen bebek, polis ekibi tarafından Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'ne bağlı çocuk yuvasına teslim edildi.

KOCASI İSTEMEDİĞİ İÇİN TERK ETMİŞ

İlçede araştırma yapan polis ekipleri, iki kadının Elazığ'dan Sivrice'ye bebekle geldiğini ancak daha sonra bebeksiz olarak minibüse bindiklerini öğrendi. İlçedeki polislerin Asayiş Şube Müdürlüğü ile irtibata geçmesinin ardından minibüste bulunan bebeğin annesi olduğu ortaya çıkan 18 yaşındaki M.Y. gözaltına alındı. M.Y, kocasının kendisi ve bebeğini istememesi üzerine birinin sahip çıkması için ilçeye terk ettiklerini söylediği öğrenildi. Anne M.Y. hakkında aile yükümlülüğünü ihlal suçundan işlem yapıldığı bildirildi.
Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

HALİL İBRAHİM VARLI 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara MHP lideri Bahçeli’nden Meral Akşener’e “Partinin başına dön” çağrısı Milliyetçi Hareket Partisi(MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Sayın Meral Akşener hanımefendinin ayrışmadan vazgeçerek partinin başında, onu destekleyen ve projelerine katkıda bulunan arkadaşlarının da etrafında olması gerektiğini düşünüyorum” dedi. MHP Lideri Bahçeli Devlet Bahçeli Ramazan bayram namazı sonrası MHP’nin kurucusu ve ilk genel başkanı Alparslan Türkeş’in mezarını ziyaret etti. Bahçeli mezar başında kendisini bekleyen partililerle bayramlaştıktan sonra Türkeş’in kabrine beyaz ve kırmızı karanfil bıraktı. Ardından Bahçeli mezara bakır ibrikle su döktü. Mezar ziyaretinin ardında basın mensuplarına açıklamada bulunan Bahçeli, “Aritmetikte 4 işlem vardır. Biri toplama, biri çıkarma, biri çarpma ve diğeri de bölme işlemidir. Çıkarma ve bölme azaltır çarpma ile toplama büyütür. O sebepten dolayı Türkiye’nin birliğe çok ihtiyacı vardır. Önümüzdeki günlerde siyasi partilerimiz siyasi istikrarı önce kendi kurumlarında sağlamalı sonra da ülkeye siyasi istikrarı getirerek güçlü Türkiye’nin yükselişine katkıda bulunmalı” ifadelerini kullandı. Açıklamasında kongrelerin parti içinde ayrılmalara neden olduğunu belirten Bahçeli, her seçim mağlubiyeti sonrası parti içinde suçlular aranacağını ifade etti. MHP içinden ayrılan kişilerden İYİ Parti’nin kurulduğunu hatırlatan Bahçeli, seçimler sonrasında ortaya çıkana birinci anlayışın partiyi bölmek olduğunu ve sonucunda siyasi istikrarsızlığa neden olduğunu söyledi. “Akşener hanımefendinin ayrışmadan vazgeçerek partinin başında olması gerektiğini düşünüyorum” MHP’nin, yıllardır ulu çınar gibi ayakta kaldığını ifade eden Bahçeli “Bizden ayrılmış olan bir siyasi partinin haberlerini görüyorum. Bizden ayrılmış bir grup arkadaşlar İYİ Parti’yi kurmuşlardır. Meral Akşener’in ayrışma kararından vazgeçerek partinin başında olmasını düşünmekteyim. MHP 55 yıllık siyasi hayatında bu tür davranışları yaşamıştır. Sonuç itibariyle MHP ulu çınar gibi ayakta kalabilmeyi başarmıştır. Basından takip ettiğim kadarıyla İYİ Parti’de önüne gelen aday olmaya çalışıyor. Küsmeler kırılmalar partide ayrışmaya neden olabiliyor. Sayın Meral Akşener hanımefendinin ayrışmadan vazgeçerek partinin başında, onu destekleyen ve projelerine katkıda bulunan arkadaşlarının da etrafında olması gerektiğini düşünüyorum. Geleceğe yönelik güçlü bir Türkiye için siyasi partilerin de güçlenmesi gerekiyor” şeklinde konuştu.
İstanbul Köylerindeki asırlık bayram sabahı geleneğini İstanbul’da da sürdürüyorlar Arnavutköy’de Boğazköy İstiklal Mahallesi sakinleri memleketlerinde asırlardır devam eden bayram sabahı geleneğini İstanbul’da sürdürüyor. Bayram namazının ardından çayırlık alanda tek sıralı kuyruklar oluşturan mahalleli köylerde bayramlaşma geleneğini İstanbul’a taşırken o anlar havadan görüntülendi. Arnavutköy’ün Boğazköy İstiklal Mahallesi’nde yaşayan çok sayıda vatandaş memleketlerinde asırlardır devam eden bayram sabahı geleneğini İstanbul’da da sürdürüyor. Van Bahçesaray’da tüm köylülerin köy meydanında toplanarak birbirleriyle bayramlaşma geleneğini yıllar önce İstanbul’a gelen vatandaşlar burada da devam ettirdi, mahalle sakinlerinin de katılımıyla yoğunluk arttı. Bayram namazının ardından mahalledeki boş arazide tek sıralı kuyruklar oluşturan vatandaşların bayramlaştığı anlar ise havadan görüntülendi. Bayramlaşma sonrası yöresel lezzetlerden Herise yiyen vatandaşlar, ardından toplu mezarlık ziyaretleri ile ev ziyaretleri yapıyor. Bayramlaşma geleneğinin asırlardır memleketlerinde devam ettiğini söyleyen vatandaşlar, uzun yıllar bu geleneği İstanbul’da da sürdürmek istediklerini söyledi. “Memlekette her ev ne yapıyorsa burada da aynısını yapmaya devam ediyoruz" Bayramlaşmayla ilgili konuşan Boğazköy İstiklal Mahallesi Muhtarı Ersin Esenboğa, “Geleneksel büyüklerimizden gördüğümüz bir bayramlaşma biz de devam ettiriyoruz. İnşallah bizim gençlerimizde devam edecek. Memlekette her ev ne yapıyorsa burada da aynısını yapmaya devam ediyoruz. Herkese hayırlı bayramlar diliyorum” şeklinde konuştu. Yıllardır bayramlaşmaya katılan Cevdet Kayan, “Öncelikle herkesin bayramını kutluyorum. Gördüğünüz gibi yüzyıllık geleneğimizi İstanbul’a getirdik. İlk önce bayram namazı sonrasında bayramlaşma ve sonrasında yöresel yemeğimizi yiyoruz. Bu şekilde geleneğimizi sürdürüyoruz” ifadelerini kullandı.
Hatay Deprem mezarlığında vatandaşlara başsağlığı dileyen Sağlık Bakanı Koca, “Dün buradaydık, bu gün buradayız ve yarında Hatay’ımızda olacağız” Ramazan Bayramı’nın ilk gününde deprem mezarlığını ziyaret eden Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Dün buradaydık, bu gün buradayız ve yarında Hatay’ımızda olacağız” dedi. Kahramanmaraş merkezli depremlerde Hatay’da 25 bine yakın insan vefat etmişti. Asrın felaketinde en büyük yıkımın olduğu Hatay’da depremde ölen vatandaşlar defnetmek için Antakya ilçesi Narlıca Mahallesi’nde deprem mezarlığı oluşturulmuştu. Afetzede vatandaşlar, Ramazan Bayramı’nın ilk saatlerinde yakınlarının mezarlarını ziyaret için deprem mezarlığına akın ettiler. Hatay’a bayram ziyareti için gelen Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’da bayram namazının ardından Deprem Şehitliği’ne geldi. Yakınlarının mezarları başında göz yaşlarına hakim olamayan vatandaşlara başsağlığı dileyen Bakan Koca, açıklamada bulundu. Sağlık Bakanı Koca, depremde vefat eden vatandaşlara baş sağlığı dileyerek “6 Şubat depremi üzerinden 430 gün geçti. Yaşanan felaketi unutmamız söz konusu bile değil. Hüzünlü üçüncü bayramı yaşıyoruz. Daha önceki 2 hüzünlü bayramda da Hatay’ımızda olmuştuk. Bayramlar kaybettiklerimizin acılarını daha fazla hissettiğimiz günler. Deprem nedeniyle hayatını kaybeden her biri bir ana, bir baba, bir evlat, bir kardeş ve bir arkadaş olan aziz insanlarımıza rabbimden rahmet diliyorum. Acıları içimizde ama umutlarımız hep taze. Deprem nedeniyle yaşadığımız acılar azaltmak için tüm gücümüzle gayret sarf ediyoruz. Dün buradaydık, bu gün buradayız ve yarında Hatay’ımızda olacağız. Rabbim benzer felaketleri milletimize ve insanlığa göstermesin” dedi. Mezarlık ziyaretinin ardından bölgeden ayrılan Bakan Koca’nın Hatay temasları gün içerisinde devam edecek.