GÜNDEM - 14 Eylül 2016 Çarşamba 11:10

15 Temmuz darbe girişimi 23 Eylül’de ABD’de tüm dünyaya anlatılacak

A
A
A
15 Temmuz darbe girişimi 23 Eylül’de ABD’de tüm dünyaya anlatılacak

Amerika Birleşik Devletleri’nde Türk-Amerikan ilişkileri ile ilgili çalışmalar yürüten Global Policy Institute (GPI) tarafından 23 Eylül 2016’da New York’ta düzenlenecek panelde uluslararası kamuoyunun ve medyanın doğru bilgilendirilmesi amacıyla 15 Temmuz darbe girişimi masaya yatırılacak.

New York’ta Birleşmiş Milletler (BM) yıllık genel kurul toplantılarının gerçekleşeceği dönemde, darbe girişiminin inceleneceği, gerçek yönleriyle anlatılacağı ve Türkiye-ABD ilişkilerinin irdeleneceği ‘Türkiye’deki Başarısız Darbe Girişiminin Anatomisi’ başlıklı panel, Türkiye Cumhuriyeti eski Başbakanı Mesut Yılmaz moderatörlüğünde, ABD ve uluslararası medya temsilcileri, BM temsilcileri, akademisyenler, politika yapıcıları, büyükelçilikler ve uluslararası sivil toplum kuruluşu liderlerinin katılımıyla gerçekleştirilecek.

Moderatörlüğünü eski Başbakan Mesut Yılmaz’ın yürüteceği panelin konuşmacıları ise; ABD Kara Kuvvetlerinden emekli Tuğgeneral Mark Kimmitt, GPI Fellow & Bahçeşehir Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölüm Başkanı ve Güvenlik Çalışmaları Merkezi (BAUCESS) Direktörü Prof. Dr. Gülnur Aybet, Princeton Üniversitesi Atatürk, Osmanlı ve Çağdaş Türkiye Çalışmaları Merkezi, Emeritus Prof. Heath Lowry, The German Marshall Fund of the US, Transatlantic Fellow Joshua Walker ve CNN Türk Ankara Temsilcisi Hande Fırat olacak.

23 Eylül’de düzenlenecek panelin moderatörü Mesut Yılmaz, "Türkiye’de son dönemde yaşananlar; özellikle başarısız darbe girişimi, Suriye’deki gelişmeler, Doğu ve Güneydoğumuzda yaşananlar ülkemizin en önemli gündem maddeleri ve sorunları haline gelmiştir. Yurt içinde halkımıza yurt dışında ise tüm dünyaya yaşananları iyi anlatmamız gerekmektedir. Ülkesiyle milletiyle bölünmez bir bütün olan Türkiye’mize özellikle cumhuriyete, demokrasimize, özgürlük ve bağımsızlığımıza hiçbir siyasi düşünce ayırımı gözetmeksizin el birliğiyle sahip çıkmalıyız. Türkiye’nin en büyük ihtiyacının yurt dışında objektif bir şekilde ve iyi anlatılması olduğuna inanıyorum. Türkiye’de yaşanan başarısız darbe girişimi maalesef dünya kamuoyu tarafından iyi anlaşılamadı. Washington DC’deki bir düşünce kuruluşu tarafından böyle bir davet aldığımda Türkiye’de yaşananları anlatmak üzere Türk Amerikan ilişkilerini de içine alacak bu davete katılmayı memnuniyetle kabul ettim. Gerek medya kanalıyla gerekse konferans ve paneller yoluyla bu yaşananları dış dünyaya anlatmaya devam edeceğim, etmeliyiz de. Sadece siyasetçiler değil tüm iş dünyası, basın ve akademisyenler yaşananları dünyaya anlatmaya devam etmelidir" dedi. 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir