GÜNDEM - 13 Temmuz 2017 Perşembe 12:38

15 Temmuz şehidi Gülşah'ın annesi: 'Şehit beslemiş, büyütmüşüm'

A
A
A
15 Temmuz şehidi Gülşah'ın annesi: 'Şehit beslemiş, büyütmüşüm'

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki hain darbe girişimi sırasında şehit olan Özel Harekat Polisi Gülşah Güler'in annesi Emine Güler, "Ben şehit beslemiş, büyütmüşüm. Ne mutlu bana ki 24 yıldır hayırlı bir evlada hizmet etmişim" dedi.

Darbecilerin en ağır saldırılarından birinin yapıldığı Ankara Gölbaşı'nda yer alan Özel Harekat Daire Başkanlığına yönelik saldırıda şehit olan Gülşah Güler'in, annesi Emine Güler, saldırıdan 1 hafta önce babasına şehitliği sorduğunu belirtti.

Gülşah'ın çok iyi bir evlat olduğunu ve ailesine düşkün olduğunu söyleyen Güler, "Gülşah, 4 çocuğumdan 2 numaralı kızım, abisi var. Gülşah çok iyi bir evlattı. Saygılı, sevgili idi. Aileyi çok severdi. Anneye, babaya çok düşkündü. İlkokulun ardından liseyi bitirdi. Gazi Üniversitesini kazandı. Resim-İş Öğretmenliğini tercih etti. Resmi çok güzel yapardı, çok düşkündü. Orada 2 yıl çok mutlu bir öğrencilik hayatı geçirdi. 3. yılında nedense "Annecim polisliğe girebilsem, robot resim çizip polis olarak girsem" dedi. Allah da kısmet etti, öyle bir fırsat çıktı. Komiser yardımcılığı alımı başladı polislikte. Müracaat etti kazandı üçüncüde. Hem Polis Akademisini okudu hem de üniversitesini okudu, 2 yıl böyle devam etti. Çok şükür ikisini de başarı ile bitirdi. Bir yılda 3 mezuniyet yaşattı bize. Çok mutlu etti, gururlandırdı bizi. 930 kişinin içerisinde Gülşah, mezuniyetten polis akademisinden ilk 30'a girdi. İstediği yeri seçebiliyordu, istediği yere atama isteyebiliyordu. Yok dedi, ben özel harekata geçeceğim. Kızım Hatay'ı iste gel dedim, ben özel harekata geçeceğim daha bitmedi anne dedi. Geçti 3 ayda onda eğitim aldı Gülşah. Keskin nişancıydı. Kriminal'a istendi onu da istemedi. İlla dedi özel harekat olacağım. Masa başında oturamam anne ben hiperaktifim derdi" dedi.

Babası şehitliği anlattı

Gülşah'ın Sur'da da görev yaptığını ayrıca görevine ve silahına aşık olduğunu ifade eden Emine Güler, "Özel Harekat'ın 3 aylık eğitiminden de birincilikle ayrıldı. Celalettin Lekesiz'den plaketini aldı. Gölbaşı Özel Hareket'ta zaten göreve başladı. 2 ay Sur'da görev yaptı. İyiydi Gülşah, görevini çok seviyordu, işine aşıktı. Silahına aşıktı Gülşah. İzinlerde eve gelirdi. Çok evcimendi, anneye düşkündü zaten, anneyi çok severdi. Anne ismimi Kırıkhan duyacak demişti. Öyle söyleme Gülşah dedim, olur mu dedi ne güzel ismimi herkesin duyması dedi. En son geldiğinde zaten şeker bayramıydı. Baba salonda oturuyordu, babanın yanına geldi bende içerdeydim. Babacığım bana şehitliği anlatır mısın dedi 1 hafta öncesinde. Baba başladı şehitliği anlatmaya, çok güzel bir mertebedir diye. Meğerse ayan olmuş Gülşah'a biz bilmemişiz. İstemiş Allah'ta kabul etmiş şehitliği" diye konuştu.

Emine Güler, kızı Gülşah Güler'in abisiyle çok yakın olduklarını Gülşah'ın şehit olmasından sonra abisi Reşit Güler'in çok sarsıldığını ama sonradan toparlandığını vurguladı.
Kızı Gülşah Güler'in hain saldırıda şehit olduktan sonra acı ve gururu bir arada yaşadığını ifade eden Güler, şunları dile getirdi:

"Çok çok iyiydi. Reşit babası gibiydi. Abi değil babaydı. Reşit çok yıkıldı, şehitliğinden sonra. Ama çok şükür ayakta duruyor. Göğüstekini anlatmak o kadar zor ki. Hem çok güzeli yaşıyorsun hem de çok derini. Üzüntünün en derini evlat acısı onu yaşıyorsun. Ama gururunda en büyüğü Gülşah bana çok güzel şeyler yaşattı. Hayırlı evlat derlerdi, nasıl acaba derdim, hayırlı evlat buymuş. Ben onu şimdi Gülşah'tan sonra anladım. Benim hayırlı evladım Gülşah, hem gururu hem de acıyı yaşattı Gülşah. Bir yılı nasıl geçirdim, gururdan ve acıdan, yine gururluyum. Gazi Üniversitesine kayda götürdük ailecek gittik. Çok heyecanlıydık. Kaydını yaptırdık. Hiç dilinden düşürmedi Gazili olmak bir ayrıcalıktır. Halen ailemizde dilimizde. Gülşah çok iyi bir evlattı. Doğumu değişikti, büyümesi değişikti. Her şeyi değişikti. Ben şehit beslemiş, büyütmüşüm. Ne mutlu bana ki 24 yıldır hayırlı bir evlada hizmet etmişim."
Emine Güler fotoğraflara şehit Özel Harekat Polisi Gülşah Güler'in adını verdikleri yeğeni küçük Gülşah ile beraber baktılar.  

Buğra Güney - İsmet Biçen

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kocaeli Market yangınında bin 350 metrekare kapalı alanın tamamı kül oldu Kocaeli’nin İzmit ilçesinde markette çıkan ve 2 saatte kontrol altına alınan yangında bin 350 metrekare kapalı alanın tamamı yandı. Yangın, saat 14.00 sıralarında Körfez Mahallesi Salim Dervişoğlu Caddesi’nde bulunan bir markette meydana geldi. Market çalışanları can havliyle dışarı kaçarken, ihbar üzerine olay yerine itfaiye, sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Kısa sürede olay yerine gelen ekipler, yangını söndürmek için çalışma başlattı. Markette patlamalar yaşanırken, ekiplerin yoğun çalışmaları neticesinde yangın 2 saatte kontrol altına alındı. Marketin küle döndüğü yangında, İzmit Belediyesi’ne ait 3D yazılım ve basım merkezi de hasar gördü. "Bin 350 metrekare kapalı alanın tamamı yandı" Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanı Ömer İslamoğlu, "Saat 14.07’de gelen ihbarla olay yerine intikal ettik. Geldiğimizde market tamamen yanar vaziyetteydi. Can kaybı ve yaralanan olmadı ancak maddi hasar meydana geldi. Yaklaşık 36 itfaiye aracı, 91 personelimizle yangını kontrol altına aldık. Şu an soğutma çalışmalarımız devam ediyor. İzmit Belediyesi’ne ait binanın çatısına da alev sirayet etti. Yangını söndürdük, sadece çatısı zarar gördü. İçerideki birkaç bilgisayar da sudan kaynaklı zarar gördü. Bin 350 metrekare kapalı alanda yangın çıktı. Kapalı alanın tamamı zarar gördü. Çıkış sebebi yapılan çalışmalar sonucunda belli olacak" diye konuştu. "İşletmede de, bizde de hasar büyük" İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet ise, "Ufak kıvılcımla yangın bizim 3D merkezimizin çatısına sıçradı. Çatı komple yandı. Binamızın 2. katı da yandı. Sudan dolayı da ciddi hasarımız var. Baskı aletlerimiz, dijital aletlerimiz, bilgisayarlarımız, stok malzemelerimiz, her şeyimiz binadaydı. Su basımından dolayı tüm malzemelerimiz ciddi zarar gördü. İşletmede de, bizde de hasar büyük ancak bizi sevindiren şey can kaybının ve yaralanmanın olmaması. Tüm ekiplerimiz bölgede çalışmalarını sürdürüyor" diye konuştu. Bölgede 36 araç ve 86 personel çalışmalarına devam ediyor.
Konya Anneannesini yaralayan torun 1 ay önce yurt dışından gelmiş Konya’da tartıştığı anneannesinin kafasını duvara vurup bıçakla yaralayan torunun 1 ay önce yurt dışından geldiği, olay sırasında teyzesinin de dişlerini kırdığı ortaya çıktı. Olay, saat 12.30 sıralarında merkez Selçuklu ilçesi Mehmet Akif Mahallesi Ülke Sokak üzerinde bulunan 5 katlı bir apartmanda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, apartmanın 1’inci katında oturan 84 yaşındaki Sahure Dudu B., kızı H.B. ve aynı evde beraber kaldığı torunu Talha Ç. arasında henüz belirlenemeyen bir nedenle tartışma başladı. Tartışma sırasında Talha Ç., önce teyzesinin dişini kırdı, daha sonra anneannesine yanında bulunan bıçak ile saldırdıktan sonra yaşlı kadını kafasını duvara vurarak yaraladı. Komşuların ihbarı üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Polis ekipleri, ulaştığı adreste şüpheli Talha Ç.’yi etkisiz hale getirerek gözaltına aldı. Olayda torunu tarafından başından ve vücudunun çeşitli yerlerinden yaralanan Sahure Dudu B. ile kızı Hasibe E., sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Konya Numune Hastanesine kaldırıldı. Burada tedavi altına alınan Sahure Dudu B.’nin hayati tehlikesinin bulunduğu, kızı Hasibe E.’nin ise hayati tehlikesinin olmadığı öğrenildi. Polis ekiplerince gözaltına alınan Talha Ç.’nin ilk ifadesinde olayla ilgili soruları cevaplamadığı öğrenildi. 1 ay önce yurt dışından anneannesinin yanına gelmiş Olayda ağır yaralanan anneanne Sahure Dudu B.’nin yakınları, Talha Ç.’nin yurt dışında yufkacıda çalıştığını ve 1 ay önce Konya’ya gelerek anneannesinde kalmaya başladığını, olaydan önce ise anneanne ile torunun hiç kavga etmediğini ifade etti. Olayla ilgili tahkikat sürüyor.