EĞİTİM - 18 Mayıs 2017 Perşembe 10:42

16. Ulusal Hemşirelik Öğrenci Kongresi yapıldı

A
A
A
16. Ulusal Hemşirelik Öğrenci Kongresi yapıldı

16. Ulusal Hemşirelik Öğrenci Kongresi, İstanbul’da Bahçeşehir Üniversitesi’nde “Kuşaklararası Hemşirelik” teması ile gerçekleşti.

Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü’nden 12 öğrenci, İstanbul’da Bahçeşehir Üniversitesi’nde düzenlenen 16. Ulusal Hemşirelik Öğrenci Kongresi’ne katılarak poster ve sözel bildiri sundu
YDÜ Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü'nden verilen bilgiye göre, YDÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü öğretim elemanlarından Yrd. Doç. Dr. Özdem Nurluöz, Uzm. Samineh Esmaeilzadeh danışmanlığında, kongrede Hemşirelik Bölümü 3. Sınıf öğrencilerinden Ahmet Enes Güngördü, Berna Gerdan ve Rana Ekmen tarafından hazırlanan “Farklı Kuşakların Hemşirelerden Beklentilerinin Algılanması” konulu poster ve sözel bildiri sunulduğu belirtildi. Ayrıca Ahmet Enes Güngördü “Farklı Kuşakların Hemşirelerden Beklentileri” konusunda verilen konferansın oturum başkanlığını yürüttüğü de bildirildi.
“Kuşaklararası Hemşirelik” teması sunulan programda, kuşaklararası bakım algısı benzerlikler-farklılıklar, farkları nasıl yönetebiliriz, farklı kuşakta olan hastaların sağlık bakım beklentileri, farklı kuşakta olan hemşirelerin sağlık bakım uygulamaları, genç kuşaklar nasıl bir çalışma ortamı bekler, kuşaklararasında örgütlenme farkları ve benzerlikleri, kuşaklarda eğitim farklarının bakıma yansımaları, teknolojinin kuşaklararası sağlık bakımına etkisi, gelecekte hemşirelerden beklentiler, kuşaklararası hemşire hasta modelleri, yaratıcılık ve hemşirelik, kuşaklararası iletişim, sosyal medya ve hemşirelik, kariyer planlamada kuşaklararası farklar, zaman yönetiminde kuşaklararası farklar, motivasyon ve ödül beklentisinde kuşaklararası farklar alt başlıklarında konular işlendi.
YDÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan Yard.Hemşirelik Bölümü Başkanı Doç. Dr. Ümran Dal Yılmaz; "Hemşirelik öğrencilerinin, bireysel ve mesleki gelişimleri açısından öğrencilik dönemlerinde bu tür bilimsel aktivitelere katılımı son derece önemli olup, öğrencilerimizin Üniversitemizi de başarılı bir şekilde temsil etmeleri YDÜ SBF Hemşirelik bölümü olarak bizleri gururlandırmıştır" dedi
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir