GÜNDEM - 18 Aralık 2014 Perşembe 09:01

18 Aralık 2014 yurtta hava durumu

A
A
A
18 Aralık 2014 yurtta hava durumu

Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü’nden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığında önemli bir değişiklik beklenmiyor.

Yapılan son değerlendirmelere göre, Marmara, Ege, Batı ve Orta Akdeniz, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz ile gece saatlerinde Doğu Akdeniz, Doğu Anadolu'nun batısı, Ordu, Giresun, Trabzon, Gümüşhane ve Adıyaman çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların sabah saatlerinde Muğla ve Antalya, öğle saatlerinde Antalya çevrelerinde kuvvetli olmak üzere genellikle yağmur ve sağanak, gece saatlerinde Sivas, Kayseri, Gümüşhane, Erzincan, Elazığ ve Bingöl çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde Marmara ile iç ve doğu kesimlerde yer yer pus ve sis hadisesi, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun doğusunda buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü’nden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığında önemli bir değişiklik beklenmiyor. Rüzgar, güney ve güneydoğu, kuzeybatı kesimler ile Akdeniz kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esecek. Bazı illerimizde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmurlu 7
İstanbul: Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 12
İzmir: Çok bulutlu ve aralıklı sağanak yağışlı 16
Adana: Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinde yağmur ve sağanak yağışlı 20
Antalya: Çok bulutlu ve aralıklı sağanak yağışlı (Yağışların sabah ve öğle saatlerinde kuvvetli olması bekleniyor) 16
Samsun: Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinde aralıklı yağmurlu 15
Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinde aralıklı yağmurlu 17
Erzurum: Az bulutlu, zamanla parçalı ve çok bulutlu 3
Diyarbakır: Az bulutlu, zamanla parçalı ve çok bulutlu 13 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Antalya 15 metrelik uçurumdan uçtular, hayatlarını ağaç kurtardı Antalya’da yaklaşık 15 metrelik yükseklikten uçarak bir ağacın üzerine düşen otomobildeki karı koca emekli öğretmen, itfaiye ekiplerinin film gibi operasyonuyla kurtarıldı. Kaza, saat 19.30 sıralarında Kepez ilçesi Antalya Bulvarı üzerindeki seyir terası olarak bilinen noktada yaşandı. Alınan bilgiye göre, Hasan T. (68) idaresindeki 60 HF 563 plakalı otomobil, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu önce demir bariyerlere çarptı ardından yaklaşık 15 metre yükseklikteki uçurumdan bir ağacın üzerine oradan da toprak zemine düştü. Kazayı gören vatandaşlar, araçta bulunan sürücü ile eşi Gülseren T.’yi (68) araçtan çıkardılar. Durumun 112 Acil Çağrı Merkezine bildirilmesinin ardından olay yerine itfaiye, sağlık ekipleri ve polis sevk edildi. Hastanede tedavi altına alındılar Belirtilen adrese gelen itfaiye ekipleri, kaşık sedyeye alıp halat yardımıyla yukarı çıkardı. Çifi, ambulansla kaldırıldıkları Antalya Şehir Hastanesinde tedavi altına alındı. Çiftin bilinçlerinin yerinde olduğu öğrenildi. Hurdaya dönen araç ise vinç yardımıyla bulunduğu noktadan alındı. "Ağaç olmasaydı muhtemelen ölürlerdi" Kazanın görgü tanıklarından Burak Ürün, "Araba fren sıkarken aşağıya uçtuğunu gördüm. O anda yardıma gidip yaralıları çıkarmaya çalıştım. O ağaç olmasaydı araba aşağı yuvarlanacaktı. Ağaç sayesinde kurtuldular" dedi. Yaralı çifti araçtan çıkarmaya yardım eden bir vatandaş da, "Teyzeyle amcayı çıkardık sonrasında ambulans ekibi ile itfaiye ekibi geldi. Sedye ile buradan çıkarmak 2,5 saat sürdü. 5 metre ileriden uçmuş olsalardı muhtemelen ölürlerdi. Çünkü onları kurtaran ağaç oldu" diye konuştu.