GÜNDEM - 19 Aralık 2014 Cuma 09:11

19 Aralık 2014 yurtta hava durumu

A
A
A
19 Aralık 2014 yurtta hava durumu

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığında önemli bir değişiklik beklenmiyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden alınan tahminlere göre, İç Anadolu’nun kuzeydoğusu, Batı ve Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu’nun batısı ile Adana’nın doğusu, Kahramanmaraş, Osmaniye, Hatay, Düzce, Kastamonu, Karabük, Tokat, Ardahan, Bitlis, Şırnak, Hakkari, Diyarbakır, Siirt ve Batman çevreleri ve bu sabah ilk saatlerde Denizli çevreleri ile Antalya’nın doğu ilçeleri ve Anamur çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

İç Anadolu’nun kuzeydoğusu, Batı ve Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu’nun batısı ile Adana’nın doğusu, Kahramanmaraş, Osmaniye, Hatay, Düzce, Kastamonu, Karabük, Tokat, Ardahan, Bitlis, Şırnak, Hakkari, Diyarbakır, Siirt ve Batman çevreleri ve bu sabah ilk saatlerde Denizli çevreleri ile Antalya’nın doğu ilçeleri ve Anamur çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, Sivas, Kayseri, Gümüşhane, Bayburt, Erzincan, Elazığ, Bingöl, Ardahan, Bitlis, Şırnak ve Hakkari’nin yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde Marmara ile iç ve doğu kesimlerde yer yer pus ve sis hadisesi, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun doğusunda buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik beklenmiyor. Rüzgarın ise, güney ve güneydoğu, kuzeybatı kesimler ile Akdeniz kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Parçalı ve çok bulutlu, sabah ve gece saatlerinde yer yer puslu ve sisli 7

İstanbul: Parçalı bulutlu 12

İzmir: Parçalı bulutlu 14

Adana: Parçalı ve çok bulutlu, bu sabah ilk saatlerde sağanak yağışlı 19

Antalya: Parçalı bulutlu, bu sabah ilk saatlerde doğu ilçeleri sağanak yağışlı 20

Samsun: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmurlu 13

Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu, öğleden sonra aralıklı yağmurlu 12

Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu, sabah ve gece saatlerinde yer yer puslu ve sisli 2

Diyarbakır: Parçalı ve çok bulutlu aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı, sabah ve gece saatlerinde yer yer puslu ve sisli 8

Bunlar Da İlginizi Çekebilir