SAĞLIK - 01 Ağustos 2015 Cumartesi 10:05

19 günlük ikizleri ölüm ayırdı

A
A
A
19 günlük ikizleri ölüm ayırdı

Küçükçekmece'de dünyaya gelen ikiz bebeklerden Baran Bayraktar, iddiaya göre sevk edildiği özel hastanede enfeksiyon kaparak öldü.

Acılı aile hastane hakkında hukuki süreç başlatırken, minik Baran’dan geriye bu görüntüleri kaldı.
Çiçeği burnunda yeni evli Mehmet ve Sevilay Bayraktar çiftinin ikiz bebekleri Kanuni Sultan Süleyman Eğitim Araştırma Hastanesi’nde prematüre olarak dünyaya geldi. Hastane prematüre bebekler için yer olmadığını söyleyerek ikiz bebekleri doğdukları gün Sağlık Bakanlığı’nın anlaşması olduğu Küçükçekmece’de bulunan özel bir hastaneye sevk etti. İkiz bebekler getirildikleri özel hastanede prematüre bakım ünitesine alınarak tedavilerine başlandı.

İHMAL SONUCU VE ENFEKSİYONDAN ÖLDÜ İDDİASI
Ailenin iddiasına göre, ikiz bebeklerden Baran Bayraktar, doğumunun 17'nci gününde vücudunda morarmalar ve krizler başladı. Aile, hastane yetkililerine defalarca söylemelerine rağmen bir önlem alınmadığını ve hastanede enfeksiyon kaptığını ileri sürerek bebeklerinin ihmal sonucu öldüğünü belirtti.

“BİR ŞEY OLMAZ İLACIN YAN ETKİSİ DEDİLER” 

Ölen oğlu Baran’ın eşyalarını evden toplarken çok zorluk çektiğini ifade eden anne Sevilay Bayraktar, “Bir anne ve baba olarak bizim için çok zor bir durum. Ben hastanede çalışanları suçluyorum, özellikle de hemşireleri. Çocuğum bir elektriğe kapılmış bir insan gibi şok geçirip titriyordu. Hemşireye sorduğumda verilen kortizondan dolayı böyle olduğunu ifade etti. Ben bu durumu araştırdığım zaman havale geçirdiğini anladım. Çocuğum havale geçirirken hemşire, ‘Bir şey olmaz. İlacın yan etkisi’ dedi. Hastane yönetiminin ve hemşirelerin ilgilenmediğini düşünüyorum. Kendi gözümle gördüğüm için kesinlikle ihmal hatası var. Başka ana babaların yüreği yanmasın diye biz hukuki süreç başlatıyoruz. Biz bir iki liranın peşinde değiliz” diye konuştu.

“DAVA AÇMASAYDIK BU KONUNUN ÜZERİ KAPATILIRDI”
Oğlunun ölümüne sebep olarak hastanenin ihmali olduğunu belirten Mehmet Bayraktar ise, “Avukatlarım ve basının aracılığıyla umarım Sağlık Bakanlığı bu konuyu araştırır ve hastanedeki ihmali görür. Biz dava açmasaydık bu konunun üzeri kapatılırdı. Kız bebeğimizi almak için bayramın son günü hastane gittiğimizde gördüklerimiz bize her şeyi anlatıyordu. Güvenlik memurunun bile bebeklerin yattığı hastane odasına direk girmesi her şeyi gözler önüne seriyor. Doğum yaptığımız hastane hemen ilgilenerek özel hastaneye sevk etti. Fakat özel dediğimiz bir hastane, umursamadı bile” şeklinde konuştu.
 

“HASTANEMİZDE KESİNLİKLE ENFEKSİYON BULUNMAMAKTADIR”
Hastane yetkilileri ise Sağlık Bakanlığı’ndan yeni doğan servisi 3'üncü basamak en ağır hasta kabul etme ruhsatına sahip olduklarını ifade etti. Özel hastanenin başhekimi ise yaptığı açıklamada, “Kanuni Sultan Süleyman Hastanesi'nde erken doğan ikiz bebekler, bakım ünitelerinde yer olmadığı için 112 aracılığı ile hastanemize sevk edildi. Hastanemize sevk edilen bebeklerden Baran Bayraktar, geldiğinde enfeksiyonu vardı. Biz bebeğin erken doğum olduğu için bağışıklık sisteminin gelişmediğini gördük ve geldiği gibi antibiyotik tedavisine başladık. Hastane olarak tüm müdahaleleri ve tedavi sürecini eksiksiz olarak yerine getirdik. Hastanemizde kesinlikle enfeksiyon bulunmamaktadır. Eğer olsaydı, diğer bebekler de bundan etkilenirdi” dedi.

BARAN BEBEK SON GÖRÜNTÜSÜNDE BABASINA GÜLÜMSEDİ
Özel hastanenin prematüre bebekler için ayrılan bölümüne gelerek oğlunu ziyaret eden baba Mehmet Bayraktar, o anların ölümsüzleşmesi için cep telefonu ile kayda geçti. Görüntülerde, Bayraktar tam ağlamaya başlayacak oğluna seslenerek onun gözlerini açmasını sağlıyor. Karşısında bir anlık babasını gören Baran bebeğin heyecanlanarak hareket edip tebessüm etmesi, ölmeden önceki son görüntüleri oldu.
Avukat Haydar Aküzüm'ün hastaneye dava için topladığı belgelerde Baran bebeğin enfeksiyon sonucu öldüğüne dair belge de yer alıyor. Bayraktar ailesinin evlerindeki aile fotoğraflarının yer aldığı tabloda bebekler için ayrılan bölümün boş bırakılması dikkatlerden kaçmadı.  

AHMET FARUK SARIKOÇ-İSMAİL COŞKUN-MEHMET BAŞA

Bunlar Da İlginizi Çekebilir