GÜNDEM - 05 Temmuz 2015 Pazar 13:34

2 yaşındaki Suriyeli ikizlerin kararan dünyası aydınlığı bekliyor

A
A
A
2 yaşındaki Suriyeli ikizlerin kararan dünyası aydınlığı bekliyor

Altın sarısı saçlarıyla etrafına ışık saçan Leyla, ağzından emziğini düşürmeyen Bedren. Onlar henüz 2 yaşında ve IŞİD zulmünden annelerinin kucağında kaçarak Türkiye’de hayata tutunmaya çalışan Suriyelilerin küçük fertlerden yalnızca birileri.

Görünüşleri ile Albino hastalarını aratmayacak nitelikte olan ikizlerin doğuştan rahatsızlığı ise görenleri şaşırtıyor. Durmadan hareket eden göz bebeklerini kontrol edemeyen ve buna bağlı olarak görme yetilerini gün geçtikçe kaybeden çocuklar, kendilerine uzanacak yardım eli kararan dünyalarının aydınlanmasını bekliyorlar. 

IŞİD militanları yaşadıkları toprakları basınca birçok Suriyeli gibi onlar da soluğu sınır tellerinden geçerek Türkiye’de aldı. Yaşları 8 ve 2 arasında değişen dört çocukla savaşın acımasız yüzünü öteleyerek hayatlarına kaldıkları yerden devam etmeye çalışan Suriyeli aile, şimdi de deyim yerindeyse kararan dünyaları ile karşı karşıya. Suriye'nin Cerablus kentinden yakın zamanda kaçarak Türkiye'ye gelen ve Gaziantep'in Karkamış ilçesinde yakınlarının yanında kalan dört çocuklu ailenin yürek burkan dramı ise 2 yaşındaki ikiz kardeşlerin doğuştan çeşitli rahatsızlıklarının bulunması. Görünümlerinde Albino hastalarını andıran ve kesintisiz olarak durmadan hareket eden göz bebekleri ile ikizler neredeyse annelerini bile göremiyor ama kokularından tanıyor. Yaşadıkları zulümden dolayı çocuklarının doktor yüzü görmediğini anlatan 25 yaşındaki anne Amel ikiz çocukları Leyla ve Bedren’nin bir an önce tedavi altına alınmasını istedi.

Tek isteğinin çocuklarının bir an önce sağlığına kavuşması olduğunu anlatan anne Amel; “ Eşim Kıys, mayın patladığı için ayağındaki iki parmağını kestiler ve bizden ayrı kalıyor şunda. Benim tek istediğim çocuklarımın gözlerinin iyileşmesi. İnşallah birileri sesimizi duyar” dedi. 

ALEV HAMİTOĞULLARI - SELİM BAYRAKTAR

Bunlar Da İlginizi Çekebilir