GÜNDEM - 18 Ağustos 2018 Cumartesi 09:54

2012 model araca 2004 yılında trafik cezası kesildi

A
A
A
2012 model araca 2004 yılında trafik cezası kesildi

Kahramanmaraş’ta herhangi aracı ve ehliyeti bulunmayan Mehmet Çetinkaya, 2004 yılında adına İstanbul’da trafik cezası kesildiğini söyledi.

Kahramanmaraş’ta yaşayan Çetinkaya, 2013 yılında borç yapılandırması için vergi dairesine gittiğinde 2004 yılından adına 508 TL trafik cezası kesildiğini öğrendi. 

Ehliyeti olmadığı için otomobilinin dahi olmadığını belirten Çetinkaya, İstanbul’da 2004 yılında 34 AV 5872 plakalı kamyonete ceza kesildiğini ve daha İstanbul’a ayak basmadığını söyledi. 

Tüm yetkili mercilere başvuru yapmasına rağmen ceza tutarının 5 yıldır karşısına çıktığını kaydeden Çetinkaya, “Kahramanmaraş’ta vergi dairesine 2013 yılında farklı bir borçtan dolayı yapılandırma için gittiğimde, karşıma bir borç çıktı. Baktık ki otomobil 34 plakalı ve benim ilgimin olmadığını söyledim. 34 AV 5872 plakalı 2012 model kapalı kasa kamyona çıkıyor. Vergi dairesinden aldığımız bilgide 2004 yılında ceza yenildiği gösteriyor. Her defasında bana yazı geliyor borcumun olduğu konusunda. Yani 2004 yılında benim üzerime 508 lira trafik ceza borcum olduğu söyleniyor ve 5 yıldır karşıma çıkıyor. Benim otomobilim de yok ehliyetim de yok. Benim üzerime olmayan araç için yazılan cezanın iptalini istiyorum. Ya da ben bu cezayı öderim aracımı da isterim neredeyse” diye konuştu.  

Muhammet Özer - Halil Koyun
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Mardin Teknoloji çağında gün geçtikçe okuma oranı düşüyor Mardin’de öğrenciler, teknoloji çağında okuma oranının düştüğünü dile getirdiler. Mardin’de kütüphanelerde ders çalışan öğrenciler, okuma alışkanlıklarının her geçen gün düştüğünü söyledi. Okuma alışkanlığının ailede başlaması gerektiğine dikkat çeken Okan Hakan, "Kitap okumaya küçük yaşta başlanmalıdır. Ailenin vermesi gereken bir alışkanlık olması gerekiyor. Yaşa göre okunacak kitap değişir. Kitap okuma konuşma, diksiyon için çok yararlıdır. İlk başta aile, daha sonra okulda bununla ilgili bilgi verilmelidir. Teknolojiye göre kitap tercih edilmesi daha faydalı diye düşünüyorum" dedi. Okuma oranlarının düşmesini teknolojinin gelişmesine bağlayan Fahriye Kübra Teken ise, her türlü bilgiye internet yolu ile erişim sağladıklarını söyledi. Teken, "Her türlü bilgiye oradan ulaşmaya sahip olduk. İnsanlar teknolojiyi daha kolay bulduğu için oraya yöneliyor ama bence okumanın tadı daha farklı. Bu alışkanlığı pandemi döneminde edindim. O zamandan beri düzenli okumaya gayret ediyorum. Ayda üç kitap bitirmeye çalışıyorum. Okumadan önce olaylara daha düz bakıyordum. Kitap okuma alışkanlığı edindikten sonra insanlarla empati kurabildiğimi, hayata daha farklı baktığımı, duygusal ve manevi açıdan daha çok geliştiğimi fark ettim. Kitap okumak insanın bakış açısını genişletiyor. Kitap okumaya başlayan bir daha bırakamayacak. Çünkü kendi içinize çekiliyorsunuz ve bir nevi o karakterlerin hayatında yaşıyorsunuz. Sizin tanıdığınız insanlar gibi oluyorlar. Tanıştığınız her insan, giriştiğiniz her işte daha farklı bakmayı öğrendiğiniz için size bu tarz bir katkıda bulunuyor. Aynı zamanda Türkçemi geliştirmeme de katkısı oldu. Kitap okuyacak herkes bu şekilde faydalanabilir" diye konuştu.