EĞİTİM - 24 Ekim 2016 Pazartesi 12:59

2016'nın son ehliyet sınavı: Sonuçlar ne zaman açıklanacak? Ehliyet sınav sonuçları bugün açıklanır mı?

A
A
A
2016'nın son ehliyet sınavı: Sonuçlar ne zaman açıklanacak? Ehliyet sınav sonuçları bugün açıklanır mı?

Ehliyet sınav sonuçları bugün açıklanır mı? Ehliyet sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? 2016'nın son ehliyet sınavı bugün açıklanır mı? 8 Ekim Cumartesi tarihinde gerçekleştirilen ehliyet sınav sonuçlarının bugün açıklanması bekleniyor...

8 Ekim Cumartesi tarihinde gerçekleştirilen ve sürücü adaylarının merakla beklediği ehliyet sınav sonuçlarının bugün açıklanması bekleniyor.

Ortalama 15 gün içinde sonuçları açıklayan MEB, bugün ehliyet sonuçlarını erişime açabilir.

EHLİYET SONUÇLARINI SORGULAMA SAYFASI 

Sınav sonuçları, http://www.meb.gov.tr internet adresinden duyurulacaktır.

Kursiyerler, bu adresten Özel Motorlu Taşıt Sürücü Kursiyerleri Sınav Sonuçları linkinin üzerine tıklayarak açılacak sayfadan, T.C. kimlik numarasını girerek sınav sonuçlarını öğrenebilecektir.

Ayrıca, Özel MTSK müdürlükleri Özel MTSK Modülünden kurum kodunu ve şifresini girerek, müdürlüklerinden sınava girenlerin sonuç listesini çıkaracak ve kursiyerlere tebliğ edecektir.

SINAVIN GEÇERSİZ SAYILDIĞI DURUMLAR

a. Başvuru şartlarını taşımadığı hâlde kursiyerin sınava girmesi,

b. Fotoğraflı cevap kâğıdı ve soru kitapçığının dönüş sınav güvenlik torbasından çıkmaması, zarar görmüş ya da eksik çıkması,

c. Cevap kâğıdı ve sınav giriş belgesindeki fotoğrafların uyuşmaması,

ç. Herhangi bir kursiyerden ya da dokümandan kursiyerin kopya çektiği salon görevlilerince tespit edilmesi,

d. Geçerli kimlik belgesinin ve sınav giriş belgesinin ibraz edilmemesi,

e. Başka kursiyerin sınav evrakının kullanılması,

f. Kursiyerin yerine başkasının sınava girmesi (emniyet görevlilerine haber verilecek),

g. Her türlü bilgisayar özelliği bulunan cihazlar ve saat fonksiyonu dışında özellikleri bulunan saatler ile cep telefonu, telsiz ve benzeri iletişim araçları ve defter, kitap, sözlük, hesap cetveli gibi araçları sınav anında kursiyerin yanında bulundurması,

ğ. Sınav güvenlik kutuları dışında posta ya da farklı bir yolla sınav evrakı gönderilmesi,

h. Sınavlar esnasında kopya çekildiğinin sınav görevlilerince tespit edilmesi hâlinde kopya çeken kursiyerlerin sınavları iptal edilecektir. Salon görevlileri kopya çektiğini tespit ettiği kursiyerlerle ilgili durumu açıklayıcı tutanak hazırlayarak sınav evrakı ile birlikte ÖDSGM'ye göndereceklerdir.

ı. Sınav dokümanına zarar verilmesi (soru kitapçığını, cevap kâğıdını yırtmak, teslim etmemek, cevap kağıdının okunmasına engel olacak işaret ve karalama yapmak),

i. Sistemden hatalı fotoğraf yüklenmesi (sistem / nüfus cüzdanına uygun olmayan),

j. Fotoğraflı sınav giriş belgesinin salon görevlilerine teslim edilmemesi,

durumlarında Millî Eğitim Bakanlığı Merkezî Sistem Sınav Yönergesinde belirtilen sınav kuralları yukarıda sayılan nedenlerden dolayı ihlal edildiği için kursiyerin sınavı geçersiz sayılacaktır.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Balıkesir Kırsal mahalleler istedi, Başkan Ahmet Akın çalışmayı başlattı Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, kırsal mahallelerin en önemli isteklerinden olan tarla yolları çalışmalarını hızla başlattı. Büyükşehir, 4 milyon dönüme yakın tarım arazisinde tarla yolu düzenleme çalışmaları yapıyor. Tarıma ve kırsal mahallere ayrı bir önem veren Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, göreve geldiği günden bu yana muhtarlar ve kırsal mahalle sakinleriyle dirsek temasını bırakmadı. Kırsal mahallelerde tarımsal üretim yapan Balıkesirlilerin talepleri üzerine Başkan Ahmet Akın, tarla yollarının düzenlenmesi için Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı’na talimat verdi. Bunun üzerine; bugüne dek 8 ilçede tarla yolu düzenleme çalışmalarını tamamlayan Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı’na bağlı ekipler, Bandırma’nın Aksakal Kırsal Mahallesi’nde de yeni tarla yolları açma ve mevcut yolları düzenleme çalışmalarını sürdürüyor. Bu sayede tarımla geçinen Balıkesirliler: ekim ve hasat dönemlerinde arazilerine daha konforlu şekilde ulaşabilecek, traktörler ve tarımsal ekipmanların yıpranma süreleri uzayacak. Yeni açılan yollar sayesinde ulaşım mesafeleri kısalan çiftçiler, yakıt giderlerinden de tasarruf edebilecek. Ayrıca bozuk yollar nedeniyle tarımsal araç devrilmesi sonucu meydana gelen can kayıplı trafik kazaları önlenecek. ‘20 İlçeye ’de aynı hizmet’ Kırsal kalkınmaya yönelik destekleriyle üreticilerin her daim yanında olacaklarını belirten Başkan Ahmet Akın, ‘Tarla yollarımızın hepsini düzenleyerek üreticilerimizin tarımsal alanlara sorunsuz şekilde ulaşmalarını sağlayacağız. Zeytinliklerimizi de unutmadık, o bölgelerde de tarla yolu düzenleme çalışmalarımız devam edecek. Uygulamamızı diğer ilçelerimizde sürdüreceğiz. Bölgelerdeki incelemelerimiz devam ediyor” dedi.