GÜNDEM - 26 Haziran 2018 Salı 09:44

2018 LGS Yerleştirme sonuçları SORGULA | LGS tercih sonuçları ÖĞREN| LGS MEB yerleştirme sonuçları...

A
A
A
2018 LGS Yerleştirme sonuçları SORGULA | LGS tercih sonuçları ÖĞREN| LGS MEB yerleştirme sonuçları...

2018 LGS Yerleştirme sonuçları SORGULA | LGS tercih sonuçları ÖĞREN| LGS MEB yerleştirme sonuçları...LGS yerleştirme sonuçları tüm öğrenciler tarafından merakla bekleniyordu. Herkes LGS yerleştirme sonuçlarının açıklanması için ekranların başından bir dakika olsun ayrılmıyor. LGS yerleştirme sonuçları MEB tercih sonuç sorgulama nasıl yapılır? İşte LGS ile ilgili her şey...

2018 LGS Yerleştirme sonuçları ÖĞREN| LGS tercih sonuçları E OKUL tıkla öğren| LGS E OKUL yerleştirme sonuçları...  2018 LGS Yerleştirme sonuçları ÖĞREN | LGS tercih sonuçları E OKUL öğren | LGS MEB tercih sonucu... TEOG yerine gelen yeni sistemde heyecanlı bekleyiş devam ediyor, Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), uygulanan Liselere Giriş Sınavı (LGS) yerleştirme sonuçları bugün açıklanacak. Önce LGS sonucunuzu öğrenmek için, MEB`in resmi sayfasına girerek `Sınav sonuçları` kategorisine tıklayınız. Daha sonra LGS sonuçlarına tıklayınız. Böylelikle LGS sınav sonuçunuza ulaşmış olacaksınız.10 Ağustos`ta sona eren 1. nakil başvurularının sonuçları bugün açıklanacak. MEB resmi internet sitesi üzerinden duyurulacak olan nakil sonuçlarının ardından 2. nakil işlemleri de başlayacak. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 2-13 Temmuz tarihleri arasında tercihleri alınan LGS yerleştirme sonuçları ve boş kontenjanlar, 30 Temmuz`da açıklandı.  Öğrenciler yerleştirme sonuçları https://e-okul.meb.gov.tr internet adresinden öğrenebilecek. Ayrıca, SMS ile bilgilendirilmek isteyen velilere mobil bilgilendirme servisi aracılığı ile yerleştirme sonuçları iletilecek. 6-10 Ağustos`ta birinci, 13-17 Ağustos`ta ikinci, 27-31 Ağustos`ta üçüncü, 3-6 Eylül`de dördüncü nakil tercih başvuruları yapılacak. 10-14 Eylül`de yatılılık başvuruları okul ve kurumlarca alınacak. 

LGS SONUÇLARINI ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYINIZ...

Milli Eğitim Bakanlığından, 2017-2018 eğitim ve öğretim yılı ortaöğretim kurumlarına yerleştirme kapsamında ortaokulların 8’inci sınıfını başarıyla tamamlayan öğrencilerin yerleştirme işlemlerine yönelik bir açıklama yapıldı.

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan 2018 LGS yerleştirme sonucu açıklaması

Milli Eğitim Bakanlığından yapılan açıklamada, “2017-2018 eğitim ve öğretim yılı ortaöğretim kurumlarına yerleştirme kapsamında ortaokulların 8’inci sınıfını başarıyla tamamlayan öğrencilerin yerleştirme işlemleri için tercihler 2-13 Temmuz tarihleri arasında alınmıştır. Merkezi yerleştirme, merkezi sınavla öğrenci alan fen liseleri, sosyal bilimler liseleri, proje uygulayan eğitim kurumları ile mesleki ve teknik Anadolu liselerinin Anadolu teknik programlarına tercihler doğrultusunda merkezi sınav puanı üstünlüğüne göre yapılmıştır. Yerel yerleştirme ise okulların türü, kontenjanı, bulundukları yere göre oluşturulan ortaöğretim kayıt alanı ile öğrencilerin ikamet adresleri, öğrencilerin ortaokullarda bulunuşlukları, tercih önceliği, okul başarı puanları, devam-devamsızlık ve yaş kriterleri göz önünde bulundurularak yapılmıştır” ifadelerine yer verildi. 

Yerleştirme sonuçlarına ilişkin veriler ise şöyle: 

“Merkezi yerleştirme; toplam kontenjan 127 bin 480, boş kalan kontenjan 197, tercih yapan aday sayısı 437 bin 70, yerleşen aday sayısı 127 bin 283. Yerel yerleştirme; toplam kontenjan sayısı 1 milyon 141 bin 318, boş malan kontenjan 342 bin 392, tercih yapan aday sayısı 1 milyon 17 bin 891, yerleşen aday sayısı 798 bin 926, yerleşemeyen aday sayısı 91 bin 687.” 

Yüzde 50 Anadolu lisesi, fen lisesi, sosyal bilimler lisesi, yüzde 15 imam hatip lisesi, yüzde 35 meslek lisesi...

Genel olarak merkezi yerleştirme ve yerel yerleştirme sonuçlarına göre; yüzde 50 Anadolu lisesi, fen lisesi, sosyal bilimler lisesi, yüzde 15 imam hatip lisesi, yüzde 35 meslek liselerine yerleşme gerçekleşti.
Yapılan açıklamada, merkezi yerleştirme işlemlerinde adaylar sınav puanlarına göre yerleştirildikleri belirtilirken, sadece 51 adayın sınav puan eşitliği durumu oluştuğu ve bu adayların OBP üstünlüğüne göre yerleştirildiği ifade edildi. 

Yerel yerleştirme sonucunda puanların eşitliği oluşan 252 aday...

Yerel yerleştirme sonucunda puanların eşitliği oluşan 252 aday için kontenjan artırımı yapılarak yeniden yerleştirme yapıldığı, bu işlem sonucunda puanların eşitliği oluşan 5 adayın ilgili okullara manuel yerleştirildiği ve işlemin sonlandırıldığı kaydedilirken, bu 5 adayın hiç yerleşemeyen veya önceki durumda kontenjanı dolmamış olan okullara yerleşmiş adaylar olduğundan, yer değişikliğinden kaynaklı herhangi bir hak kaybı oluşmadığı kaydedildi.  

LGS SONUÇLARI:

2018 LGS Yerleştirme sonuçları SORGULA | LGS tercih sonuçları ÖĞREN| LGS MEB yerleştirme sonuçları...

LGS SORULARI VE CEVAPLARI 2018

2 Haziran 2018 Tarihinde Yapılan Sınavla Öğrenci Alacak Ortaöğretim Kurumlarına İlişkin Merkezî Sınava Ait Soru ve Cevap Anahtarları, ÖDGSM’nin resmi web sitesinde yayınlandı. LGS sayısal bölüm kitapçığı ve LGS sözel bölüm kitapçığı ‘A’ türünden verildi.

2018 LGS Yerleştirme sonuçları SORGULA | LGS tercih sonuçları ÖĞREN| LGS MEB yerleştirme sonuçları...

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Muğla Belediye ekiplerinin yağış mesaisi Bodrum Belediyesi ekipleri, Bodrum Yarımadası genelinde etkili olan sağanak yağışlarda oluşabilecek olumsuzlukları engellemek adına sahada çalışmalar gerçekleştiriyor. 20 Nisan Cuma günü (bugün) gece yarısından itibaren etkisini gösteren ve sabah saatlerinde yer yer kuvveti hissedilen sağanak yağışta ekipler, hazır bulundu. Gece boyunca devam eden yağışlarda belediye ekipleri, Bodrum Belediye Başkanı Tamer Mandalinci’nin koordinasyonunda olumsuzluk yaşanabilecek yerlerde çalışmalarını sürdürdü. Mazgallarda ve dere yataklarında temizlik çalışmaları gerçekleştiren ekipler, su akışını da sağlayarak taşmalara engel oluyor. Düzenli devriye gerçekleştiren Zabıta ekipleri ise risk taşıyan ve müdahale edilmesi gereken yerleri tespit ederek ilgili birimlere aktarıyor. Muğla Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere diğer kurumlarla koordineli şekilde yönlendirmeler gerçekleştiren Bodrum Belediyesi ekipleri, kanal açma araçları ve kepçelerle de gerekli görülen yerlere müdahale ediyor. Gerçekleştirilen çalışmalarla ilgili Bodrum Belediye Başkanı Tamer Mandalinci, “Gece yarısından itibaren etkisini gösteren sağanak yağışlarda belediye ekiplerimizle çalışmalarımızı sürdürdük. Belediye birim amirleri ve diğer kurumlarla iletişim halinde kalarak olumsuzluk yaşanan bölgelere ivedi olarak müdahale ettik. Kent sakinlerinin güvenliği ve sağlığı için çalışmalarımıza ara vermeden devam edeceğiz.” dedi. Vatandaşlar, ihtiyaç olunması durumunda 444 00 48 numaralı telefondan belediyenin ilgili birimlerine ulaşarak bilgi ve yardım alabilir.
Ankara Oğlunun telefonundan mesaj atıp kapıyı açtırdıktan sonra eşini öldürmüş Ankara’da boşanma aşamasındaki eşi tarafından 15 Nisan’da bıçaklanarak öldürülen kadının, kocası tarafından tuzağa düşürüldüğü ortaya çıktı. Oğlundan gelen mesajın kocası tarafından gönderildiğinden habersiz dışarı çıkan talihsiz kadın, gözü dönmüş eşi tarafından defalarca bıçaklandı. Olayın başladığı anlar ise güvenlik kamerasına yansıdı. Ankara’da 11 yıl önce evlendiği K.C.’den (36) şiddet gördüğünü iddia eden Yonca Kazan Coşkun (32), boşanma davası açtıktan sonra aile evine döndü. Çiftin 10 ve 7 yaşındaki çocukları ise babalarında kaldı. 6 aylık uzaklaştırma karanın sona ermesinin ardından K.C., eşinin yaşadığı apartmanın önüne gitti. K.C., ele geçirdiği oğlunun telefonundan Coşkun’a “’Anne çok hastayım, okulun bahçesinde seni bekliyorum” yazılı mesaj gönderdi. Her şeyden habersiz endişeli bir şekilde dışarıya çıkan Coşkun, elinde bıçakla bekleyen K.C. ile karşılaştı. Kaçmaya çalışan Coşkun, evinin banyosuna saklandı. Banyo kapısını kıran K.C., saldırdığı eşini bıçakladı. Coşkun, olay yerinde hayatını kaybederken, Kerim Coşkun, gelen polis ekiplerine teslim oldu. İfadesi ortaya çıktı Yakalanan K.C., savcılıktaki ifadesinde, eşiyle cinsel konularda sorunlar yaşadıklarını, eşinin olay günü kendisine hayatında başka birisi olduğunu söylediğini ve ‘Sen erkek misin, erkeklik görevini yapıyor musun?’ dediğini iddia etti. Saldırgan şahıs, sevk edildiği mahkemede tutuklanarak cezaevine gönderildi.