GÜNDEM - 28 Ağustos 2015 Cuma 08:59

28 Ağustos 2015 yurtta hava durumu

A
A
A
28 Ağustos 2015 yurtta hava durumu

Hava sıcaklığının genelinde mevsim normalleri civarında, Güney Ege ve Akdeniz kıyı kesimlerinde mevsim normallerinin 2 ila 5 derece üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

 Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü’nden alınan son değerlendirmelere göre, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzeyi ve Ordu çevreleri ile Samsun ve Tokat'ın doğu ilçelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinden sonra Rize, Artvin’in kıyı ilçeleri, Kars, Ardahan, Ağrı ve Iğdır çevreleri ile Erzurum'un kuzey ve doğu ilçelerinde kuvvetli (21-50 kg/metrekare) olması bekleniyor.

Rüzgarın ise genellikle kuzey yönlerden, Akdeniz kıyıları, Güneydoğu Anadolu'nun doğusu, Doğu Anadolu'nun güneydoğusu ile Doğu Karadeniz kıyılarında güney ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara'nın kuzey ve batısı, Kıyı Ege ile yağış alan yerlerde yağış anında yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor.

Ankara: Parçalı ve az bulutlu 29
İstanbul: Az bulutlu ve açık 31
İzmir: Az bulutlu ve açık 35
Adana: Parçalı ve az bulutlu 35
Antalya: Az bulutlu ve açık 37
Samsun: Parçalı çok bulutlu, doğu ilçeleri sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 28
Trabzon: Parçalı çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 26
Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların kuzey ve doğu ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor 22
Diyarbakır: Az bulutlu ve açık 36 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir