KÜLTÜR SANAT - 14 Mayıs 2017 Pazar 09:55

3. Bestami Yazgan Şiir Yarışması’nı “Milletin Zaferi” kazandı

A
A
A
3. Bestami Yazgan Şiir Yarışması’nı “Milletin Zaferi” kazandı

Gençlere şiir bilincinin aşılanması amacıyla İhlas Koleji tarafından düzenlenen 3. Bestami Yazgan Şiir Yarışması’nın ödül töreni yapıldı.

 İhlas Koleji Bahçelievler Kampüsü Konferans Salonu’nda düzenlenen törene İhlas Eğitim Kurumları Genel Müdür Yardımcıları Salih Uyan, Yavuz İnal, Azmi Aksoy, Şair Bestami Yazgan, 15 Temmuz Marşı’nın Söz Yazarı Hanefi Söztutan, 15 Temmuz gecesi şehit olan Türkan Türkmen Tekin’in eşi Ramazan Tekin, aynı gece gazi olan Çekmeköy Toplum Sağlığı Merkezi hekimlerinden Mahmut Talha Uçar ve İhlas Koleji öğrencileri katıldılar.

 Bu yıl ki teması 15 Temmuz Şehitleri olan yarışmaya İstanbul ili içinde okuyan ortaokul öğrencileri katıldılar.

 Karakaş “Milletin Zaferi” ile birinciliğe uzandı

Yarışmaya gönderilen eserlerin, alanında uzman jüri tarafından değerlendirilmesi neticesinde önce dereceye giren ilk on öğrenci belli oldu. Yapılan son değerlendirme sonucunda ise “Milletin Zaferi” isimli şiiri ile Ahmet Çuhadaroğlu Ortaokulundan Feyzanur Karakaş birinci oldu. Yarışmada Tuğba Nur Tonbul ikinci Azra Begüm Özkan ise üçüncü oldu. Yarışmada dereceye giren öğrencilere çeşitli hediyeler ve ödüller verildi.

 Yazgan: “ Şiiri olan toplumlara millet denir.”

Şair yazar Bestami Yazgan yapmış olduğu konuşmasında İhlas Koleji’nin vefalı bir okul olduğunu ifade ederek adına düzenledikleri yarışmadan dolayı teşekkür etti.

Bestami Yazgan aynı zamanda adına böyle bir şiir yarışması düzenlendiği için ayrıca mutlu olduğunu ifade ederek, “Bir insanın yaşarken vefa gösterilip adına şiir yarışması düzenlenmesi o şaire verilecek en güzel hediyedir. Yine vefa gösterilerek 15 Temmuz Şehitleri’nin konu olarak seçilmesi de ayrı bir güzellik. İki güzelliği bir arada yaşadık bugün. Şehidi olan, yiğidi olan toplumlar millet olur. Ama destanı yazılmayan zaferler boynu bükük kalırlar. Şuan sınırlarımızda Mehmetçiğimiz bekliyor. İçeride de polislerimiz nöbet tutuyor. Onların yaptığı fedakarlık ne kadar değerli ise milli duyguları diri tutmak için şiir cephesinde de bizim nöbet tutmamız gerekiyor. Çünkü biz vatanı milleti sevmeyi Mehmet Akif’ten, bayrağı sevmeyi Arif Nihat Asya’dan ve bütün varlıkları bütün insanları sevmeyi de Yunus Emre2den öğrendik. Şiirin böyle bir güzel tarafı var” diye konuştu. Yazgan, son olarak da katkılarından dolayı Nar Yayınları, Fikirevim Ajansı ve Divanyolu Dergisi’ne teşekkür etti.

“15 Temmuz ruhunu diri tutmalıyız”

Demokrasi Marşı’nı 15 Temmuz ruhunu her zaman diri tutmak için yazdığını ifade eden Hanefi Söztutan gençlerin bu marşı ezbere bilmesinden dolayı gururlandığını söyledi. Söztutan aynı zamanda, “Gençlerimiz bugün gerçekten çok güzel tepkiler verdileri. Demokrasi marşımızı hep bir ağızdan söyledik. Onların ezbere söylemesi beni çok şaşırttı. Çok da duygulandırdı. Özellikle çocuklar ve gençler hakikaten bu marşa çok büyük ilgi gösteriyorlar. Çok şuurlu bir gençlik yetişiyor. Onlarla gurur duyuyorum. Tabi ki de şiir duygu yoğunluğu bakımından yüksek bir edebiyat dalı. Bu duyguyu milli ve manevi duygularla beslediğiniz zaman daha etkili oluyor. Gençlerimizin yazdığı şiirlerde de gördüm, gençlik bu konuda çok dolu. 15 Temmuz’u yeni atlattık daha ama bu duyguları diri tutmak gerekiyor ve şiir de bunun için iyi bir araç diye düşünüyorum” dedi.

Yarışmada Milletin Zaferi adlı şiir ile birinci olan Feyzanur Karakaş da, “Ben normalde çok fazla şiir yazmam, ara sıra yazarım. Fakat bu sefer konu 15 Temmuz olduğu için biraz heveslendim. Bu yüzden de baya özen gösterip yazdım. Birinci olduğum için heyecanlıyım. Başka şiir yarışması olsaydı ve yine birinci olsaydım mutlu olurdum fakat özellikle 15 Temmuz temalı bir şiir yarışmasında birinci olduğum için daha da mutluyum” diye duygularını ifade etti.
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Gaziantep Gastronomi kenti Gaziantep’te 40 TL’ye menü yemek hizmeti Gaziantep Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hayata geçirilen ’Haydi Sofraya Lokantası’nda 40 TL’ye içerisinde 4 çeşit yemeğin bulunduğu menü hizmeti verilmeye başlandı. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, gastronomi kentinde önemli bir projeyi daha hayata geçirdi. Başkan Fatma Şahin liderliğinde önemli projelerle adından söz ettiren Gaziantep Büyükşehir, son zamanlarda yeme-içme sektöründe yaşanan ciddi artışlara karşı Hasan Celal Güzel Millet Bahçesi’nde ’Haydi Sofraya’ lokantasını hizmete açtı. Faaliyete başlayan Haydi Sofraya lokantasında 4 çeşit yemekten oluşan menü 40 TL’ye satılıyor. Lokantada 12.00-13.30 saatleri arasında öğle yemeği, 17.30-19.30 saatleri arasında ise akşam yemeği hizmeti veriliyor. "4 çeşitten oluşan menüyü 40 TL gibi uygun bir fiyata satarak vatandaşlara hizmet vermekteyiz" Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Haydi Sofraya Lokanta Koordinatörü Ertuğrul Er, "Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatma Şahin’in talimatlarıyla yiyecek-içecek sektöründe ’Haydi Sofraya’ lokantamızı hayata geçirdik. Tesisimiz Hasan Celal Güzel Millet Bahçesi içerisinde yer alıyor. Tesisimizde 4 çeşitten oluşan menüyü 40 TL gibi uygun bir fiyata satarak vatandaşlarımıza hizmet vermekteyiz. Haydi Sofraya lokantalarımız uygun fiyatı ile ilerleye günlerce şehrin değişik noktalarında da hizmet vermeye başlayacak. Burada öğle ve akşam olmak üzere 2 öğün olarak vatandaşlarımıza hizmet vermekteyiz. Öğle servisimiz 12.00-13.30 saatleri arasında, akşam servisimiz ise 17.30-19.30 saatleri arasında hizmet vermektedir. Vatandaşlarımızın yoğun ilgisi var. Vatandaşlar burada yemekleri yedikten sonra çok memnun kalarak teşekkür ediyor bizlere. Yani olumlu dönüşler alıyoruz" dedi.