GÜNDEM - 30 Ağustos 2013 Cuma 16:28

30 Ağustos tüm yurtta coşkuyla kutlandı

A
A
A
30 Ağustos tüm yurtta coşkuyla kutlandı

30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü Tüm yurtta coşkuyla kutlandı.

30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü Tüm yurtta coşkuyla kutlandı.

Yurttan kutlamalar şöyle:

DİYARBAKIR’DA 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI KUTLAMALARI

Diyarbakır’da, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 91’inci yıldönümü ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü’nde düzenlenen etkinliklerle kutlandı.Diyarbakır Valiliği önünde düzenlenen törene, protokol yanı sıra vatandaşlarda katıldı. Tören Atatürk anıtına bırakılan çelenk ile başladı. Saygı duruşunda bulunulmasının ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç, makamında bayram tebriklerini kabul etti. Halk oyunları ekipleri yöresel oyunlar sergiledikten sonra düzenlenen resmi geçit törenin ardından kutlamalar son buldu.

ZAFERİN 91. YILI COŞKUYLA KUTLANDI

Kırklareli’de 30 Ağustos Zafer Bayramı, Kırklareli’de törenlerle kutlandı.Kırklareli’de düzenlenen törene kamu kurumları, sivil toplum kuruluşları ve siyasi parti temsilcilerinin Vilayet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenk sunmaları, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunması ile başladı. Atatürk Anıtına çelenk sunma töreninin ardından, Vali Yaman makamında tebrikleri kabul etti.Günün anlam ve önemini belirten konuşmanın ardından, askeri birlikler ve araçlar, askeri bando eşliğinde tören geçişlerini tamamladı.

TÖRENDE VATANDAŞ DA YÜRÜDÜ

Edirne’de 30 Ağustos Zafer Bayramı sabah saatlerinde yapılan törende kutlamanın ardından Edirneliler Askeri bandonun arkasından Türk bayraklarıyla yürüdü. Kutlamalar büyük bir coşku ile kutlanırken Edirneliler 30 Ağustos Zafer Bayramına ilgi gösterdi. Çocuklarını alarak bayrama gelen aileler, törenin ardından 54’üncü Mekanize Tugay Komutanlığı’na bağlı askeri bandonun ardından Tük bayraklarıyla yürüyerek alkış tuttular.

ELAZIĞ’DA 30 AĞUSTOS KUTLAMALARI

Elazığ’da, 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle kutlama programı düzenlendi.Hükümet Konağı önünde düzenlenen törene, kurum müdürleri, daire amirleri ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı. Tören, Elazığ Valiliği, Garnizon Komutanlığı ve Elazığ Belediyesi’nin Atatürk anıtına çelenk bırakması ile başladı. Çelenk bırakma törenin ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile devam eden törenin ardından, Vali Koçak, makamında protokol üyelerinin tebriklerini kabul etti.

BİTLİS’TE ZAFER BAYRAMI COŞKUSU

Bitlis’te 30 Ağustos Zafer Bayramı düzenlenen törenle kutlandı.Cumhuriyet Meydanı’nda yapılan tören, Atatürk Anıtı’na çelenk sunması ile başladı. Ardından Vali Veysel Yurdakul, beraberindeki Garnizon Komutanı Halil Şen ve Belediye Başkanı Fehmi Alaydın ile tören birliklerini selamladı. Daha sonra Binbaşı Murat Özer tarafından günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapıldı. Özer, “Çetin mücadelelerle düşmanın Ankara’ya kadar ilerleyişinin ancak durdurulabildiği günlerin sıcaklığını hissedebilmemiz gerekiyor. Düşmana son darbeyi indirebilmek için ordumuzun bir yıla yakın bir süre hazırlık yapmak zorunluluğunu bilmemiz gerekiyor. İşte bu şartlar altında 1922 yılının o şanlı ağustos ayında sağlam siperler arkasına gizlenmiş düşman askerleri tepelenmeye başlandı. Aldığı her darbede geriye doğru kaçmakla birçok kayıplar verdi. Bu özgürlüğü bize bağışlayan aziz atalarımızın yolundan yürüyerek şu an diyoruz ki, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni parçalamaya, milletin huzurunu bozmaya çalışan her türlü teşebbüs Türk ordusunun azim ve iradesi karşısında mutlaka hüsrana uğrayacaktır” dedi.

Daha sonra askerler ve öğrenciler tarafından günün anlamını taşıyan şiirlerin okunması, düzenlenen çeşitli sportif faaliyetlerde dereceye girenlerin ödüllerinin verilmesinin ardından halk oyunları gösterileri sergilendi. Program tören geçişiyle sona erdi.

TUNCELİ’DE 30 AĞUSTOS KUTLAMALARI

Tunceli’de 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 91. yıldönümü düzenlenen etkinliklerle kutlandı. Etkinliklere, BDP’li Belediye Başkanı ve belediye yetkilileri katılmadı.Hükümet Konağı önünde yapılan kutlamalara, Vali Hakan Yusuf Güner, Tunceli Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Murat Kırkaya, 4. Komando Tugayı Komutanı Tuğgeneral Mustafa İlter, kamu kurum ve kuruluşları müdürleri ve vatandaşlar katıldı. Vali Hakan Yusuf Güner, Tunceli Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Murat Kırkaya, Atatürk anıtına çelenk koydu ve tebrikleri kabul etti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından tören yürüyüşü ile Hükümet Konağı önünde etkinlikler sona erdi.

Törene, BDP’li Tunceli Belediye Başkanı Edibe Şahin katılmadı.

ADANA’DA ZAFER BAYRAMI KUTLAMALARI

Atatürk Anıtı’na Vali Hüseyin Avni Coş, 6. Kolordu Komutanı Tümgeneral Satı Bahadır Köse, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz ve diğer yetkililer çelenk sundular. Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu.Vali Coş, makamında kutlamaları kabul etti. Kutlamalara daha sonra İstasyon Meydanı, Uğur Mumcu Bulvarı’nda devam edildi. 6. Kolordu Komutanlığı Askeri Bandosu eşliğinde burada da saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu. Ardından, Vali Hüseyin Avni Coş, 6. Kolordu Komutanı Tümgenaral Bahadır Köse, Adana Büyükşehir Belediye Baştan Vekili Zihni Aldırmaz, askeri jip ile vatandaşların bayramlarını kutladılar.6. Kolordu Komutanlığından bir subay günün anlamını belirten konuşmasını yaptı. Öğrenciler ve bir gazi şiirler okudu. Daha sonra, Halk Oyunları Ekipleri gösteriler sundu. Resmi geçidin ardından kutlamalar sona erdi.Etkinliğe, AK Parti Adana Milletvekili Şükrü Erdinç, MHP Adana Milletvekili Seyfettin Yılmaz, Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar, Adana Baro Başkanı Mengücek Çıtırık, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Esendemir, askeri erkan, sivil toplum kuruluşları ile siyasi parti temsilcileri katıldı.

GÜMÜŞHANE’DE 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI KUTLAMALARI

İlk program Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtında gerçekleştirildi. Vali Dr. Yusuf Mayda, Garnizon Komutanı Albay Serhat Önder ve Belediye Başkanı Mustafa Canlı’nın çelenk sunduğu ve İstiklal Marşı’nın okunduğu programın ardından Cumhuriyet Halk Partisi yönetimi de anıta çelenk sundu ve buradaki programın ardından Valilik Makamında tebriklerin kabulü gerçekleştirildi.Zafer Meydanında düzenlenen resmi geçit töreninde ise öğrenci ve askerler tarafından şiirler okundu. Günün anlam ve önemine ait konuşma ise Jandarma Teğmen Adem Güneş tarafından gerçekleştirildi.Güneş, Büyük Taarruz ve öncesi ile ilgili bilgiler verdiği konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Kazanılan zaferi muhteşem kılan unsur, kadın, yaşlı, çocuk demeden, milletçe, topyekün bir savaş icra edilmiş olmasıdır. Türk ulusu bu meydandan da Ulu Önderinin liderliğinde alnının akıyla çıkmayı başarmıştır. Türk tarihine altın harflerle yazılan bu zaferin çok önemli siyasi ve askeri sonuçları olmuş ve bu sonuçların günümüze de yansıdığı gözlemlenmektedir. Bu zaferle Türk ulusunun son neferine kadar yok edilmedikçe, Türkün istiklalinin elinden alınamayacağı bir kez daha ispatlanmıştır. Türk Silahlı Kuvvetleri, ülkemizin huzur ve bakasını sağlamak, bölgemizde dünyada sürekli barışın tesisine katkıda bulunmak için tarihinden ve milletinden aldığı güçle, modern harp ve silah teçhizatı ile güçlü ve dinamik personeli ile ulaştığı yüksek eğitim seviyesiyle, azim ve kararlı komuta kademesiyle ülkemizin güvencesi, düşmanlarımızın korkulu rüyası olmaya devam etmektedir.”

Buradaki törenin resmi geçitle sona ermesinin ardından Vali Mayda ve beraberindeki heyet meydanda bulunan çay ocaklarının birisine giderek vatandaşlarla sohbet edip birlikte çay içti.Günle ilgili son etkinlik ise Halk Eğitimi Merkezi salonunda gerçekleştirilen Kabul Töreni oldu.Etkinliklere Vali Dr. Yusuf Mayda, Garnizon ve İl Jandarma Komutanı Albay Serhat Önder, Belediye Başkanı Mustafa Canlı, Vali Yardımcıları Armağan Önal, Cahit Karatepe, İl Emniyet Müdürü Ahmet Can, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan, kamu kurum müdürleri, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmail Akçay, AK Parti İl Başkanı Ercan Çimen, CHP İl Başkanı Atilla Sait Özdamar, MHP parti yönetimi, gazi ve şehit aileleri ile vatandaşlar katıldı.

SAMSUN’DA 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI

30 Ağustos Zaferi'nin 91. yıl dönümü kutlamaları kapsamında ilk olarak Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu. Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ufuk Ekinci ve Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz'ın anıta çelenk koymasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Ardından Anıt Şeref Defteri'ni imzalayan Vali Aksoy, “Yüce milletimiz ve kahraman ordumuz, kutsal saydığı değerler uğrunda şartlar ne kadar olumsuz olursa olsun, düşman ne kadar güçlü olursa olsun yılmadan mücadelesini sürdürerek bu zaferi kazanmıştır. Toprakları işgal altında olan milletimize, bağımsızlığı yaşatan, milletimizin hürriyetinden asla vazgeçemeyeceğini dünyaya gösteren bu zaferle Türkiye Cumhuriyeti'nin temelleri atılmıştır” dedi.Atatürk Anıtı önündeki törenin ardından valilikte tebrik töreni düzenlendi. Vali Hüseyin Aksoy, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ufuk Ekinci ve Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Valilik Yaşayan Atatürk Salonu'nda tebrikleri kabul etti.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Antalya Zeynep Sönmez Antalya’da çeyrek finalde 26-31 Mart tarihleri arasında Megasaray Tenis Akademi kortlarında gerçekleşecek WTA 125 kategorisindeki Megasaray Hotels Open’da milli tenisçi Zeynep Sönmez çeyrek finale yükseldi. Antalya Belek’te bulunan Megasaray Tenis Akademi’nin kortlarında gerçekleşen Antalya’nın ilk WTA turnuvası Megasaray Hotels Open’da Zeynep Sönmez ilk turda dünya eski 39 numarası, turnuvanın 8 numaralı seri başı Fransız tenisçi Fiona Ferro’yu yenerek ikinci tura yükselmişti. Zeynep ikinci turda 152 numarayla kariyerindeki en iyi sıralamasında bulunan Alman raket Ella Seidel ile karşılaştı. Seidel’e 2023 yılında Andorra’da WTA 125 turnuvasında 6-1, 6-0 yenilen Sönmez bu kez korttan galibiyet ile ayrılmasını bildi. 2 saat 4 dakika süren karşılaşmada iyi bir geri dönüşe imza atarak Seidel’i 4-6, 6-1, 6-2 ile mağlup eden Sönmez adını son sekiz raket arasına yazdırdı. Zeynep çeyrek finalde dünya 151 numarası Japon raket Moyuka Uchijima ile karşılaşacak. Zeynep Sönmez-Moyuka Uchijima çeyrek final karşılaşması yarın merkez kortta 11.00’de başlayacak. "Bugün kazanabildiğim için çok mutluyum" Dünkü maçı uzun sürdüğü için maça biraz daha yorgun başladığını söyleyen Zeynep Sönmez, “Maç ilerledikçe açıldım. Geçen senenin sonunda yenildiğim bir oyuncuydu. O yüzden bu sefer biraz daha farklı bir taktikle çıktık takımımla konuşup. İyi de işlediğini düşünüyorum. Çok da yetenekli ve genç bir oyuncu. Geleceğinin çok parlak olduğundan çok eminim. Bugün kazanabildiğim için çok mutluyum” ifadelerini kullandı.
Çorum Çorum Belediyesi, 1571 çocuğa bayramlık kıyafet dağıttı Çorum Belediyesi, bayram öncesi çocukların yüzünü güldürdü. Bin 571 çocuğa bayramlık kıyafet hediye edildi. Çorum Belediyesi, sosyal belediyecilik çalışmalarıyla örnek olmaya devam ediyor. İhtiyaç sahibi ailelere desteğini sürdüren Çorum Belediyesi, Ramazan bayramı öncesinde ihtiyaç sahibi ailelerin çocuklarına bayramlık kıyafet hediye etti. Ayakkabı, pantolon ve üst kıyafetten oluşan bayramlıklar tek tek denenerek teslim edilirken, palyaçolar da sıra bekleyen çocukları eğlendirdi. Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın da Velipaşa Konağı’nda gerçekleşen bayramlık kıyafet dağıtımına katılarak çocuklarla yakından ilgilendi. Çorum Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın yaptığı açıklamada şunları belirtti: "Bayramlar ayrı bir güzelliktir ve bayramları en iyi çocuklar yaşar. Arzu ettik ki hiçbir çocuk bayramlık olmadan bayrama girmesin. Bu anlamda da geleneksel olarak yaptığımız gibi şu anda da 1571 çocuğumuza bayramlıklarını teslim ediyoruz. Tabii bu 1571 rakamı 571’den geliyor. Kendisi de bir öksüz ve yetim olarak büyümüş olan Peygamber Efendimize atfen böyle bir rakamı belirledik. Özellikle ihtiyaç sahibi kardeşlerimizin çocukları da bayramlıklardan mahrum kalmasınlar, onlar da bayram öncesinde bu bayramın heyecanını en üst düzeyde yaşasınlar diye bu programı yaptık. Şu anda bir yandan palyaçolarımız çocukları eğlendirirken, bir taraftan çocuklarımız kıyafetlerini denerken, aileleriyle beraber en güzel bayramlığı almanın telaşını yaşıyorlar. Bizler de hemşerilerimiz adına bu kardeşlerimize yardımcı olmanın bahtiyarlığını yaşıyoruz. Rabbim bütün çocuklar için bayram olan günlere bütün dünyayı ulaştırsın. Nasıl ki ülkemizde coşku ve heyecanla bayrama çocuklarımızı hazırlıyorsak, yeryüzündeki tüm çocuklar da inşallah bayramlara huzur içerisinde, sağlık içerisinde, mutluluk içerisinde girerler. Bu duygularla kardeşlerimizin bayramlıkları hayırlı olsun, bayramımız inşallah bayram gibi olsun ve mübarek olsun, herkese hayırlı bayramlar diliyorum.”