GÜNDEM - 27 Ocak 2015 Salı 10:03

30 Yaşında hayatını kaybeden Ayten Çakır, 4 kişiye hayat verecek

A
A
A
30 Yaşında hayatını kaybeden Ayten Çakır, 4 kişiye hayat verecek

Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde özel bir hastanede yoğun bakımda yatarken hayatını kaybeden 30 yaşındaki evli ve bir çocuk annesi Ayten Çakır, bağışladığı organlarıyla 4 kişiye hayat verecek.

Tekirdağ’ın Çerkezköy ilçesinde oturan 30 yaşındaki Ayten Çakır, iddiaya göre, devlet hastanesinde apandisit ameliyatı oldu. İki gün sonra hastaneden taburcu olan Çakır, başka bir rahatsızlıktan dolayı tekrar aynı hastaneye geldi. Burada doktor genç kadını beyin kanaması geçirdiğini belirterek Çorlu’daki özel bir hastaneye sevk etti. Hastanede yoğun bakıma alınan Çakır, önceki gün yaşamını yitirdi. Bunun üzerine genç kadının eşi Turgay Çakır, organlarını bağışlama kararı olduğunu belirtti. 

Özel hastanenin Sağlık Bakanlığına bildirmesi üzerine İstanbul’dan gelen özel organ nakli ekipleri Ayten Çakır’ın iki böbreği, akciğer ve karaciğerini aldı. Yaklaşık 6 saat süren operasyonun ardından ekipler, organlar ile birlikte İstanbul’a hareket etti. Özel Hastane Başhekim Yardımcısı, hastane olarak ikinci bir organ naklini gerçekleştirdiklerini belirterek, "Hastamız Çerkezköy ilçesinde geçirdiği beyin kanaması teşhisi ile hastanemize nakil geldi. Burada yoğun bakım ünitemizin de tedavisi devam ederken hayatını kaybetti. Ailesi organlarını bağışlama kararı aldı. Bakanlığımız ile irtibata geçtik. Ailenin gösterdiği bu duyarlılık ile 4 kişi hayat bulacaktır" dedi.  

RAHİM TAŞKIN
TEKİRDAĞ

Bunlar Da İlginizi Çekebilir