GÜNDEM - 07 Mayıs 2015 Perşembe 15:17

34 milyon lira harcanan Deniz Park'ın yıkımı sürüyor

A
A
A
34 milyon lira harcanan Deniz Park'ın yıkımı sürüyor

Mersin'de dönemin CHP'li Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan tarafından 34 milyon lira harcanarak yapılan aquaparkın yıkımı sürüyor. Parkın ana işletmecisi Öner Grup'un sahibi Turgut Öner, yıkımın doğru olmadığını ifade ederek, "60-70 milyon TL kamu zararı var. Mersin güzel bir tesisten mahrum kaldı" dedi.

Mersin'de önceki dönem Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan tarafından 34 milyon lira harcanarak yaptırılan ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun açılışını yaptığı Deniz Park'ta, Kıyı Kanunu'na aykırı olduğu gerekçesiyle Danıştay tarafından verilen yıkım kararı dün uygulanmaya başlandı. Çarşamba günü belediye ekiplerince yıkımına başlanan ve bugün de devam eden aquaparkın yatırımcıları ise karara tepki gösterdi. Aquaparkın işletmeci firması Öner Grup'un sahibi Turgut Öner, "Gördüğünüz gibi burada bir yıkıma şahit oluyoruz. Burası aslında kamuya açık, Mersin’in de daha önce batakhane olarak adlandırılan bir yeri. Bir vatandaş dava açıyor. O dava neticesinde yürütmeyi durdurma kararı çıkıyor. Danıştay onay veriyor. Bu onay projenin iptali kararıdır. Zaten projeye yıkım kararı verilebilmesi için hukuk dilinde ‘Kal’ kararı olması gerekiyor. Üç tane sakıncalı yer görülüyor, bunlar; ‘Kaydırak kulesinin 1 metre yüksekliği, otopark girişindeki kemer, 100 metrekare fazla imalat’. Biz bunu başından beri belediye yetkililerine söyledik. 'Bu üç aksaklığı giderelim, projeyi onaralım, işimize devam edelim' diye belirttik" ifadelerini kullandı.

"BAŞKAN KOCAMAZ VE İLGİLİLER HAKKINDA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDUK"

Aquparka oldukça fazla yatırımın olduğunun altını çizen Öner, "10 milyondan fazla bizim yatırımımız var. Halk işletmecilerimizin yatırımı var. 35 milyon TL belediye yatırım yaptı. Ortalama 60-70 milyon TL kamu zararı var. Yazık, günah. Bu kadar parayı toprağa gömmek, yıkmak kolay mı?" diye konuştu. 

Öner, buraya gelmelerindeki amacın kimseye zorluk çıkarmamak olduğunu de ifade etti. Mersin'in güzel bir tesisten mahrum kaldığını belirten Öner, bu tesiste 500 kişinin çalışacağını söyledi. Öner, "Ama bugün itibari ile Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı’na, başta Burhanettin Kocamaz olmak kaydı ile ilgililerle ilgili suç duyurusunda bulunduk. Bunu Ankara’ya taşıyacağız. Bu işin nereye gitmesi gerekiyorsa oraya kadar götüreceğiz. Burada bir haksızlık söz konusu. Burada bir Meclis kararı, bir encümen kararı yok. Bizlere tebliğ edilen hiçbir şey yok. Keyfi olarak polis, zabıta, yıkım ekipleri geldi burayı yıkıyor. Birde kamuoyunu yanıltıyorlar. ‘İçişleri Bakanlığı'na sorduk' diyorlar. Bunun yıkım kararı olduğunu söylüyorlar. İçişleri Bakanlığı'nın kararı burada. Bakanlık diyor ki, ‘proje iptal kararı var, kararı kendiniz verin’ deniliyor. Kamuoyunu da yanıltıyorlar. ‘Danıştay’ın kararına göre yıkılması gerekiyor’ diyorlar. Danıştay yıkım kararı vermemiştir. İdari Mahkeme yıkım kararı verse ‘Kal’ kararı verir. Ama yazık oldu. Mersin güzel bir tesisten mahrum kaldı. Burada 500’e yakın işçi çalışacaktı. Alt işletmecilikler var. Bunların hepsi mahkemeye gidecek. Tazminatlar doğacak. Bu paralar yine milletin cebinden çıkacak. Yatırımcı olarak bizler çok üzgünüz" şeklinde konuştu. 

GÜLTEKİN AĞRI

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Şampiyonlar Ligi’nde PSG ve B. Dortmund yarı finalde UEFA Şampiyonlar Ligi’nde Çeyrek Final rövanş maçlarının ardından Paris Saint-Germain ve Borussia Dortmund yarı finale yükseldi. UEFA Şampiyonlar Ligi’nde çeyrek final rövanş maçlarının heyecanı iki maçla başladı. Sahasında ilk maçta İspanyol temsilcisine 3-2 kaybeden Paris Saint-Germain, Barcelona ile deplasmanda karşılaştı. Ev sahibi 12. dakikada Raphinha’nın golüyle 1-0 öne geçerken, 29. dakikada Ronald Araujo’nun kırmızı kart görmesiyle 10 kişi kaldı. Fransız ekibinde Ousmane Dembele ilk maçın ardından bu maçta da fileleri havalandırarak eşitliği sağladı. İkinci yarıda oyun üstünlüğünü eline alan PSG, Vitinha ve Mbappe’nin golleriyle skoru 3-1’e getirdi. Paris ekibi 89. dakikada Mbappe ile bir gol daha bularak sahadan 4-1 galip ayrıldı. Toplamda 6-4 skor üstünlüğü olan PSG yarı finale yükseldi. Geri dönüşlerin yaşandığı maçta tur Dortmund’un Şampiyonlar Ligi’nde dikkat çeken eşleşmelerden olan Atletico Madrid - Borussia Dortmund karşılaşmasında gülen taraf Alman temsilcisi oldu. İspanya’da 2-1 tamamlanan ilk maçın dezavantajı ile sahaya çıkan Dortmund, ilk yarıda Brandt ve Maatsen’in golleriyle ilk yarıyı 2-0 önde tamamladı. Atletico, Hummels’in kendi kalesine ve Angel Correa’nın golleriyle eşitliği sağladı. Temponun arttığı mücadelede Alman sarı-siyahlılar, Niclas Füllkrug ve Marcel Sabitzer’in üst üste kaydettiği gollerle skoru 4-2’ye getirdi. Atletico Madrid’de kaleci Oblak, kritik kurtarışlarıyla farkı önlerken maç da bu skorla tamamlandı. Toplamda 5-4 skor üstünlüğü olan Borussia Dortmund, yarı final bileti aldı. Yarı finalde ilk eşleşme B. Dortmund - Paris Saint-Germain oldu. Şampiyonlar Ligi çeyrek final turunda bugün TSİ 22.00’de Bayern Münih - Arsenal, Manchester City - Real Madrid maçları oynanacak.