KÜLTÜR SANAT - 16 Şubat 2018 Cuma 15:56

3’üncü Üniversitelerarası Tiyatro Festivali 28 Nisan’da başlayacak

A
A
A
3’üncü Üniversitelerarası Tiyatro Festivali 28 Nisan’da başlayacak

Bu yıl üçüncüsü düzenlenecek olan Üniversitelerarası Tiyatro Festivali 28 Nisan’da başlayacak. Festivale katılım için son başvuru tarihi 26 Mart olarak belirlendi.

Türkiye’de bulunan devlet ve vakıf üniversitelerinin oyunculuk, tiyatro, sahne sanatları bölümleri veya tiyatro kulüplerinin hazırladıkları oyunlarla katıldıkları Üniversitelerarası Tiyatro Festivali’nin üçüncüsü, bu sene 28 Nisan-13 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Maltepe Üniversitesi'nin açıklamasına göre, son başvuru tarihinin 26 Mart olduğu festival, Kartal Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi’nde yapılacak. İstanbul dışından katılacak olan üniversitelerin bir gecelik konaklamaları Maltepe Üniversitesi tarafından sağlanacak.

Festivale katılacak oyunlar, 7 kişilik jüri tarafından değerlendirilecek. Bu yıl ayrıca oluşturulacak Halk Jürisi tarafından seçilen bir oyuna Özel Halk Jürisi Ödülü verilecek.

Başvurular 26 Mart’a kadar yapılabilecek

Festivale katılmak için üniversitelerin oyun metni, prova veya oyun VCD kaydı ve fotoğraflarını başvuru formuyla beraber 26 Mart’a kadar Maltepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sahne Sanatları Bölümü’ne ulaştırması gerekiyor. Maltepe Üniversitesi web sayfasındaki online kayıt sistemi ile de başvuru yapılabilecek.

Geçen sene ne olmuştu?

Festival, geçen sene 2 Mayıs-31 Mayıs tarihleri arasında yapılmış ve 16 oyun sergilenmişti. Festivalde verilen ödüller ise şu şekilde:

Birincilik Ödülü: Aydın Üniversitesi (Baba) ve Bilkent Üniversitesi (Lefty’i Beklerken)
İkincilik Ödülü: Yeditepe Üniversitesi (Kırgınlar Evi)
Üçüncülük Ödülü: Yıldız Teknik Üniversitesi (Aynı Elbiseyi Giyen 5 Kadın)
Kartal Belediyesi Ödülü: Kocaeli Üniversitesi (At)
Jüri Özel Ödülü: İstanbul Üniversitesi (Gerçek Şey) 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Bayrampaşa’da "ayak ezme" tartışması kanlı bitti: 1 ölü Bayrampaşa’da bir esnafın kardeşi, aracıyla başka bir esnafın oğlunun ayağını ezdi. Şahıs hastane masraflarını karşılamayınca esnaflar arasında çıkan bıçaklı kavgada, ayağı ezilen kişinin babası hayatını kaybetti. Kavga anı güvenlik kamerası tarafından kaydedildi. Olay, 22 Nisan tarihinde sabah 10.00 sıralarında, Bayrampaşa Yenidoğan Mahallesi’nde yaşandı. İddiaya göre, geçtiğimiz ay, restoran işletmecisi Adem G.’nin kardeşinin kullandığı araç, aynı caddede beyaz eşya dükkanı işleten Ercan K.’nın oğlunun ayağını arabayla ezdi. Kazada, aracın içinde bulunan Adem G., hastane masraflarını ödemedi. Bunun üzerine Adem G. ile Ercan K. arasında tartışma çıktı. Tartışma, bir süre sonra kavgaya dönüştü. Ercan K., Adem G. ve beraberindeki iki kişinin bıçaklı saldırısına uğradı. Ercan K., o esnada kardeşi Cengiz K.’yı aradı. Dükkana gelen Cengiz K. ise bıçak darbelerinden kendini korudu. İki çocuk babası Ercan K. (47), kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Kavga anı ise güvenlik kamerası tarafından kaydedildi. Ercan K.’nın cenazesi, defnedilmek üzere Giresun’a götürüldü. Şüphelilerin daha önce de bıçaklı saldırı girişiminde bulundukları öğrenildi. Öte yandan konuyla ilgili polis ekipleri çalışma başlattı. Çalışmalar çerçevesinde, Ercan K. ve oğlu Anıl K.’nın Adem G. ve Metin G. ile aralarında daha önceden alacak verecek nedeniyle husumet bulunduğu öğrenildi. Çalışmalar kapsamında Adem G. ile kuzeni olduğu belirlenen Metin G. isimli şüpheli şahıslar aynı gün polis ekiplerince yakalanarak gözaltına alındı. Konu ile ilgili yakalanan şüpheli şahıslar, “kasten öldürme” suçundan sevk edildikleri adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi.