ASAYİŞ - 27 Kasım 2014 Perşembe 17:31

40 gün sonra cezaevine girecek

A
A
A
40 gün sonra cezaevine girecek

Antalya’da 2008 yılında 5 yıldızlı bir otelde köpük partisinde meydana gelen elektrik kaçağından 3 kişi hayatını kaybetmişti. Olayın sorumlularından köpük makinası imalatçısı Mehmet Demirbilek 3 yıl 4 ay hapis cezası aldı.

Hapis cezasını haketmediğini söyleyen Demirbilek, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın makinayi görmeden test yapmadan kusurlu bulduğunu öne sürdü. Karar değiştirilmezse Demirbilek, 40 gün sonra cezaevine girecek.

Yargıtay 12. Ceza Dairesi, 2008 yılında Antalya Kundu’da 5 yıldızlı oteldeki köpük partisinde elektrik kaçağından 3 kişinin hayatını kaybettiği, 2 kişinin yaralandığı olayla ilgili Antalya 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nin verdiği kararı onadı. Kararın onanmasının ardından köpük makinesini imal eden Mehmet Demirbilek 3 yıl 4 ay hapis cezası aldı. Hapis cezası ertlenen Demirbilek, 3 kişinin hayatını kaybettiği olaya ilişkin hiçbir suçunun olmadığını, imalinden sorumlu olduğu köpük makinasının da olay günü elektrik kaçağının bulunduğu noktaya çok uzak olduğunu söyledi.

CEZAYI HAK ETMİYORSUN, AMA BAKANLIK YAZISI DEĞİŞMEZ

6 yıl boyunca hakkında yanlış verilen bir kararın düzeltilemsi için uğraş verdiğini söyleyen Demirbilek, “Kaza yerinde 40 civarında makine kullanılmaktadır. Cihazlardan biri imalatını benim yaptığım köpük makinesidir. Olay yerine kazadan hemen sonra gelen Özlü Jandarma Karakolu heyeti raporlarını düzenliyor, krokisini çiziyor. 60 resim çekiyor. Olay yerini kameraya kaydediyor. Jandarmanın çektiği fotoğraflara bakıldığında elektrik kaçağının meydana geldiği popcorn makinesine ait yanık üçlü prizidir” dedi.

Bakanlık yetkililerinin makineyi incelemeden ve test yapmadan karar verdiğini öne süren Demirbilek, “Bakanlık yetkilileri makinamı test etmeden arızanın ve kaçağın benim makinemden kaynaklandığını belirten bir karar verdi. İtiraz ettim kararın değiştirilmesi ve test yapılmasını istedim. Bakanlıkta üst düzey bir yetkili ile görüştüm ancak bana ‘Cezayı hak etmiyorsun ama bakanlık yazısı değiştirilmez’ dedi. Şimdi ne yapacağımı bilmiyorum. ODTÜ’den gelen bilirkişilerde makinayı görmeden beni asli kusurlu gösterdi. Makinayı test etmeden yanlış verilen bir karar yüzünden 40 gün sonra hapse gireceğim. Yetkililerden yardım istiyorum” diye konuştu.

OLAYIN GEÇMİŞİ

2008 yılında Antalya’nın Kundu bölgesinde 5 yıldızlı bir otelde köpük partisinde elektik kaçağından 3 kişi hayatını kaybetmiş 2 kişide yaralanmıştı. Olayla ilgili otelin Genel Müdürü Mehmet Y., şirket sahibi Erol K., teknik eleman Tuncay D. ile köpük makinesini imal eden Mehmet Demirbilek’in 11 Mart 2014 tarihinde 3 yıl 4 ay cezaları onanmıştı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Trabzon Başkan Ekim meyve fidesi dağıttı Akçaabat Kaymakamlığı, Akçaabat Belediyesi. DOKAP ve Akçaabat İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü işbirliğinde Meyveciliğin Geliştirilmesi Projesi kapsamında Akçaabat’taki çiftçilere ücretsiz meyve fideleri dağıtıldı. Meyveciliğin Geliştirilmesi Projesi kapsamında Akçaabat’ta tarımsal kalkınmayı sağlamak, ürün çeşitliliğini arttırmak, çiftçileri ve üretimi desteklemek amacıyla proje bazında belirlenen kriterlere uyum sağlayan çiftçilere Isebella Üzümü, Trabzon Hurması, Kızılcık, Ahududu ve Böğürtlen meyve fidesi dağıtıldı. Meyve fidanı dağıtımı programında konuşan Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, “Önceden Akçaabat’ımızda tütün yetiştiriliyordu. Zamanla tütün yerini fındığa bıraktı. Şimdi ise çiftçilerimiz fındığa ve Akçaabat’ta yetiştirilen diğer tarım ürünlerine alternatif olabilecek, ekonomik getirisi daha fazla olan ürünler yetiştirmek istiyor. Biz de çiftçilerimize destek oluyoruz. Akçaabat’ımızın iklimi elverişli, toprakları verimli. Şehrimizin bu avantajını kullanarak Akçaabat’ımıza uygun meyve fideleri yetiştiriciliğini destekliyoruz. Akçaabat’ta alternatif olarak meyve yetiştiriciliğine Süper Meyve Aronya ile başladık. Şimdi de Isebella Üzümü, Trabzon Hurması, Kızılcık, Ahududu ve Böğürtlen gibi meyve fideleri ile devam ediyoruz. Akçaabatımızın tarımsal potansiyelini sonuna kadar en verimli ve en doğru tarım uygulamalarıyla kullanmakta kararlıyız” dedi. Buzağı tohumlama ücretsiz olacak Başkan Osman Nuri Ekim, konuşmasında İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Akçaabat Belediyesi arasında yapılacak olan protokol neticesinde Akçaabat’taki hayvancılığa destek vermek amacıyla buzağı tohumlama uygulamasının da ücretsiz bir şekilde yapılacağını da duyurdu. Protokol için Trabzon İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile gerekli hazırlıkların devam ettiğini belirten Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, “Tarım ve Orman Bakanlığı ile Trabzon İl Tarım ve Orman Müdürlüğümü ve belediyemiz işbirliğinde Akçaabat’ımızda hayvancılığı destekleyecek bir protokol hazırlıyoruz. Çiftçilerimize şimdiden müjdesini vermek istedim. 2 bin Türk Lirası civarında olan buzağı tohumlama uygulaması protokolün imzalanması ile birlikte ücretsiz olacak. Uygulama aşamasında ilk olarak pilot köyler ve mahalleler seçilecek. Allah’ın izniyle de Ramazan bayramından sonra bu uygulamaya başlayacağız. İlerleyen süreçlerde tüm bu uygulamalardan verimli sonuçların alınmasıyla birlikte Akçaabat’ımızdaki tüm çiftçilerimiz yararlanacak. Söz verdiğimiz gibi her zaman çiftçimizin yanındayız“ diye konuştu.
İstanbul Bahçelievler’de korkunç olay: İş yerinden çıkan yanmış cesedin kimliği belirlendi Bahçelievler’de bir iş yerinde çıkan yangın söndürüldüğünde elleri arkadan bağlanmış bir erkeğe ait yanmış ceset bulundu. Çalışma başlatan polis, yanmış cesedin 39 yaşında Mustafa Bayraktar’a ait olduğunu belirledi. Bıçaklanarak öldürüldükten sonra bağlanıp iş yerinin kundaklandığı düşünülen olayla ilgili 1 şüpheli gözaltına alındı. Olay, dün saat 10.00 sıralarında Bahçelievler Kocasinan Merkez Mahallesi’nde hurda deposu olarak kullanılan iş yerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre iş yerinden dumanların çıktığını gören çevredekiler itfaiyeye haber verdi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri iş yerinde çıkan yangını söndürdü. İçeride inceleme yapan ekipler bir kişinin cesedini fark etti. Elleri arkadan bağlanmış bir erkeğe ait olan cesedin baş ve el kısımlarında kesikler olduğunu tespit etti. Savcı ve olay yeri inceleme ekiplerinin incelemesinin ardından üzerinden kimlik çıkmayan ceset, Adli Tıp Kurumuna götürüldü. Yanmış cesedin kimliği belirlendi Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri konuyla ilgili çalışma başlattı. Yapılan çalışmalarda cesedin 39 yaşındaki Mustafa Bayraktar’a ait olduğu belirlendi. Bayraktar’ın önce bıçaklandığı ardından elleri bağlandıktan sonra iş yerinin ateşe verilmiş olacağını değerlendiren Cinayet Büro Dedektifleri incelenen kamera görüntülerinin ardından 1 şüpheliyi tespit etti. Polis 1 şüpheliyi gözaltına aldı Cinayet Büro Amirliği ekipleri şüpheliyi Bahçelievler’deki bir adreste gözaltına aldı. 22 yaşındaki şüpheli B.D. sorgulanmak üzere Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliğine götürüldü. Polisin olayla ilgili incelemesi çok yönlü olarak sürüyor.