KÜLTÜR SANAT - 24 Ağustos 2017 Perşembe 12:15

4'üncü Barış ve Sevgi Buluşmaları, 30 Ağustos korteji ile Beylikdüzü'nde başlıyor

A
A
A
4'üncü Barış ve Sevgi Buluşmaları, 30 Ağustos korteji ile Beylikdüzü'nde başlıyor

Beylikdüzü’nde bu yıl 4'üncüsü düzenlenen Barış ve Sevgi Buluşmaları, 30 Ağustos Zafer Bayramı Kortej Yürüyüşü ve Şebnem Ferah konseri ile başlıyor.

Beylikdüzü’nde her yıl olduğu gibi bu yıl da İstanbullular için unutulmaz bir festival başlıyor. Beylikdüzü Belediyesi 4. Barış ve Sevgi Buluşmaları, 30 Ağustos - 9 Eylül tarihleri arasında Cumhuriyet Caddesi Etkinlik Alanı’nda gerçekleşecek. Geçen yıldan farklı olarak birçok yeni etkinliğin hayata geçeceği organizasyona “Sahaf Festivali” damgasını vuracak. Beşir Ayvazoğlu, Zeynep Soref, Avedis Aydınyan, Lütfi Seymen, İskender Dereli, Saadet Özen, Mehmet Berk Yaltırık, Cengiz Özdemir, Ozan Sağsöz, Ümit Nar ve Murat Menteş gibi isimlerin konuk olacağı Sahaf Festivali’nde ciltçilik tarihinden sahaf kültürüne, Evliya Çelebi ve İstanbul’dan Türk Edebiyatı’na kadar birçok konu derinlemesine ele alınacak. Sahaf Festivali 3, 4, 5, 7, 8, 9 Eylül tarihlerinde saat 17.00 - 18.30 arası yapılacak. 2 ve 9 Eylül tarihlerinde yetişkinler ile çocuklar için düzenlenecek Mezat etkinliği de ses getirecek.

Çardak Altı Söyleşileri’nin teması adalet

Sevgi ve Barış Buluşmaları’nda ilk kez geçen yıl başlayan, Cumhuriyet ve demokrasi kavramlarının konuşulduğu Çardak Altı Sohbetleri’nin bu yılki ana teması da “Adalet” oldu. Söyleşiler; 2 - 9 Eylül tarihlerinde Pelin Batu moderatörlüğünde Saat 19.00’da başlayacak. Ataol Behramoğlu, Mahir Günşiray, Haluk Çetin, Vedat Özdemiroğlu, Nevşin Mengü, Mehmet Çağçağ, Yücel Sayman, Altan Öymen, Örsan Öymen, Ömür Gedik, Aşkım Kapışmak, Özge Doğan, Bahar Eriş, Şebnem İşigüzel, İlber Ortaylı, Sinan Meydan, Deniz Yüce Başarır, Deniz Türkali, Ayşenur Arslan, Ahmet Ümit, Ertuğrul Günay ve Haldun Hürel’in konuk olacağı Adalet Söyleşileri’nde Atatürk, demokrasi, adalet, İstanbul, aile ve ilişkiler gibi birbirinden mühim başlıklar enine boyuna tartışılacak.

Festivalin finalini Sıla yapacak

4. Barış ve Sevgi Buluşmaları konser programlarında ise sevilen sanatçılar Beylikdüzü halkı ile buluşacak. İlk konser, Şebnem Ferah’ın 30 Ağustos Zafer Bayramı konseri ile başlayacak. 30 Ağustos- 9 Eylül arası gerçekleşecek etkinlik boyunca ayrıca Buray, Özlem Özdil, Gece Yolcuları, Ece Seçkin, Ozan Doğulu, Selim Bölükbaşı ve Edip Akbayram sahne alacak. Festivalin finalini ise 9 Eylül Cumartesi günü milyonların hayranlıkla izlediği Sıla yapacak. İzmir’in Kurtuluşu’nun 95. Yıldönümü olan O gün, Sıla ile coşku içinde kutlanacak. Festival boyunca ayrıca Saat 18.00 - 19.30 arası street ball, street voley, mini futbol ve tavla turnuvaları gerçekleşecek, öte yandan Ömer Hayyam Kitapları 1901-1938 Nazım Hikmet Kitap Kapakları, Okumanın Fevkaladeleşmesi, Küçük Prens Sergileri, 2-9 Eylül arası etkinlik alanında meraklılarının beğenisine sunulacak.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Denizli Yeniden Refah Acıpayam teşkilatında toplu istifa Yeniden Refah Partisi Acıpayam Belediye Meclis Üyesi Adayı Hilmi Ordu ve parti üyesi arkadaşları istifa ederek AK Parti’ye geçti. 31 Mart yerel seçimlerine sayılı gün kala Yeniden Refah Partisi Acıpayam İlçe Teşkilatında istifa şoku yaşandı. Yeniden Refah Partisi Acıpayam Belediye Meclis Üyesi Adayı Hilmi Ordu ve parti üyesi arkadaşları istifa ettiğini duyurdu. Hilmi Ordu ve arkadaşları, AK Parti’ye geçtiklerini açıkladı. İstifası hakkında bir açıklama yapan Hilmi Ordu, AK Parti’nin kuruluşundan bu yana AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yanında olduklarını belirterek, “Kısa bir süre önce bazı nedenlerden dolayı Yeniden Refah Partisi’ne geçtik. Bir süre sonra yerel seçim startı verildi. Ben de Yeniden Refah Partisi Acıpayam Belediye Meclis Üyesi adayı gösterildim. Maalesef süreç ilerledikçe Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde sürdürülen hizmet destanlarındaki kazanımlarımızın korunamayacağını ve Türkiye’mizin milli menfaatler temelinde büyük fedakarlıklar ile AK Parti ve MHP tarafından kurulan Cumhur İttifakı’na birlik ve beraberlik adına en büyük zararı ne yazık ki Yeniden Refah Partisi’nin verdiğini, bu gerçeklerle amacın CHP’nin yolunu açmak, ekmeğine yağ sürmek olduğunu gördük. Bunu vicdanımız kabul etmedi. Bu duygu ve düşüncelerle hem Yeniden Refah Partisi Meclis Üyesi adaylığımdan hem de Yeniden Refah Partisi üyeliğinden istifa ediyoruz. Tüm arkadaşlarıma aynı duyarlılıkla sandığa gidip yine yeniden Cumhur İttifakı adaylarına oy vermeye davet ediyorum” dedi.
Muğla CHP Muğla Büyükşehir adayı Aras: "Yoksulun üzerinden siyaset yaptırmayacağım" CHP Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ve Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Yatağan Belediye binası önünde düzenlenen mitingde Yatağanlılarla buluştu. Coşkulu kalabalığa hitap eden Aras, dar gelirli vatandaşı destekleyecek projeler üreteceklerini söyledi. “Sosyal belediyeciliğe en çok ihtiyaç duyulan zaman” Yatağan Belediyesi önünde konuşan Aras, Yatağan’da kreş, sosyal tesis, kent lokantası olmadığını söyledi. İlk 100 günde kreş temeli atacağının sözünü veren Aras, “Altyapı, yol, su bunlar zaten belediyenin asli görevi. Ama asıl içerisinde olduğumuz bu ekonomik krizde düşen alım gücünde sosyal belediyeciliğe en çok ihtiyaç duyulan zaman. Bunu da en iyi Cumhuriyet Halk Partisi yapar. Yatağan’ın bir kreşi var mı? Sosyal tesisi, kent lokantası var mı? Size söz göreve geldiğimiz ilk 100 gün içerisinde hemen bir kreşin temelini inşallah hep birlikte Mesut başkanımla beraber atacağız. Yoğun nüfuslu mahallelerden başlayarak bunların sayısını arttıracağız. Kreş neden önemli, çünkü şu anda özel bir kreş en az bir asgari ücret. Ama biz sosyal belediye olarak bunun 3’te birinden az rakamlarla hizmeti veriyoruz. Çocuklarımızı okullarına güvenli bir şekilde gidiyor. Aile bütçesine katkı sağlanıyor. Kadın özgürleşiyor sosyal hayata, iş hayatına katılıyor” dedi. “Yoksulun üzerinden siyaset yapamayacaklar” İktidarın Cumhuriyet değerlerini unutturmaya çalıştığını belirten Aras, “Emekliye dilenci muamelesi yapıyorlar, sadaka veriyorlar. Sen emekliye sadaka vermezsin. Ben Muğla Kart projesini hayat geçireceğim. Bu kartlarla dar gelirli Muğlalı marketten alışveriş de yapabilecek otobüse de binebilecek. Yardım kolilerine kimseyi muhtaç bıraktırmayacağım. Yoksulun üzerinden siyaset yapamayacaklar burada. Öğrencelerimize burs, etüt merkezi ve yurt sağlayacağız. Yalnız başına yaşayan yaş almış ama dar gelirli olan hemşerilerim için huzurevleri yapmak zorundayız. Ülkemizde aydınlık yolundan asla geri duramaz. 1923’te kurulan Cumhuriyetimizin yavaş yavaş maalesef temel kurucu değerlerinden uzaklaştığını görüyoruz. Artık Atatürk’ü unutturmaya çalışıyorlar. Cumhuriyeti unutturmaya çalışıyorlar. Bayramları kutlamıyorlar biliyorsunuz. Bayramda ya raporlu ya izinli. Bir memleketin, milletin tarihi, milli bayramları çok önemlidir. Bunlara sahip çıkmazsan gelecekte neler olur Allah bilir. Kusura bakmayın. Bu millet size geçit vermez. Bizler vatan, millet, bayrak sevdalısı insanlarız ve vatanımızın bir karış toprağını hiç kimselere yedirtmedik, yedirtmeyiz” diye konuştu.